Hervormde Gemeente te Ermelo

Wijknieuws

Middagconcert in de Oude Kerk

Rieneke 't Hart, mezzo-sopraan                                                                   zaterdag 1 oktober

Gerrit 't Hart, orgel

Gerrit 't Hart gaf in zijn inleiding aan, dat hij wilde starten met de twee liederen van Bach op het kleine orgel. De andere stukken waren voor dat orgel niet geschikt, omdat als hij meer registers opentrok, het defect van het orgeltje naar voren kwam, waardoor er niet genoeg volume uit kwam. Dat was jammer. Het feit dat iedereen zo dicht bij de uitvoerenden kon zijn, (Er zaten zo veel mogelijk mensen in het koor) gaf een extra gevoel van intensiteit en betrokkenheid.

Nicht so traurig, nicht so sehr
Nur mein Jesus ist mein Leben van Johann Sebastian Bach, gezongen door Rieneke.

Op het orgeltje werd op ouderwetse wijze lucht gepompt, waardoor wel een krakerig bijgeluid ontstond. Maar dat hoort er nu eenmaal bij als je op zo'n orgeltje speelt.

Daarna werd het concert vervolgd op het grote orgel:

Fantasia in G-groot van Johann Sebastian Bach

Preambulum in F van Heinrich Heidemann

Nun Lob, mein Seel, den Herren Uit de Lunenburger orgeltabulaturen

Wer nur den lieben Gottlasst waltem van Georg Bohm

Aria "Bereite dich Zion, mit zartlichen Trieben" van Johan Sebastian Bach gezongen door Rieneke

Figa in G-groot

Preambulum supra Von Gott will ich nicht lassen van Johann Ludwig Krebs

Fantasia in g-klein van Georg Philipp Teleman

Het concert werd afgesloten door:
Looft de Ene, alle volken (Psalm 117 bewerkt door Gerrit 't Hart) gezongen door Rieneke

Helaas waren er door het mooie weer minder mensen dan gehoopt werd, maar de aanwezigen waren daarom niet minder enthousiast over deze muzikale middag.

Activiteiten / Acties
27-08-2014 Open kerk in Ermelo
Er zijn gidsen aanwezig die rondleidingen geven en vertellen over de Oude Kerk
28-08-2014 Vakantie Bijbel Week
Het thema van dit jaar is: Zeesterren. De kinderen leren dit jaar samen met de discipel Petrus hoe het is om de Here Jezus te volgen.
De VBW vindt plaats van maandag 25 t.e.m. donderdag 28 augustus, in het Kerkelijk Centrum. Op maandagmiddag: 13.30 – 15.30 uur, dinsdag- t.e.m. donderdagmorgen: 9.30 – 11.30 uur en donderdagavond: 19.00 uur (afsluiting met ouders).

30-08-2014 Boeldag Nieuwe stijl
Zowel buiten als binnen – in het Kerkelijk Centrum – zullen er allerlei activiteiten en veel mooie spullen te vinden zijn.
10-09-2014 Alpha cursus
10 september 2014 start de Alpha cursus in het Kerkelijk centrum
21-09-2014 Startzondag
Wij denken dat jullie ook wel een beeld hebben bij het thema van de dienst ‘Sporen van God’. Willen jullie een foto hiervan mailen naar harro.staal@gmail.com met een korte uitleg?
26-09-2014 Marriage Course
26 september start weer de Marriage Course
Meer agenda-items >>
Vorming en ToerustingMiddagdiensten 2013