Hervormde Gemeente te Ermelo

Wijknieuws

Middagconcert in de Oude Kerk

Rieneke 't Hart, mezzo-sopraan                                                                   zaterdag 1 oktober

Gerrit 't Hart, orgel

Gerrit 't Hart gaf in zijn inleiding aan, dat hij wilde starten met de twee liederen van Bach op het kleine orgel. De andere stukken waren voor dat orgel niet geschikt, omdat als hij meer registers opentrok, het defect van het orgeltje naar voren kwam, waardoor er niet genoeg volume uit kwam. Dat was jammer. Het feit dat iedereen zo dicht bij de uitvoerenden kon zijn, (Er zaten zo veel mogelijk mensen in het koor) gaf een extra gevoel van intensiteit en betrokkenheid.

Nicht so traurig, nicht so sehr
Nur mein Jesus ist mein Leben van Johann Sebastian Bach, gezongen door Rieneke.

Op het orgeltje werd op ouderwetse wijze lucht gepompt, waardoor wel een krakerig bijgeluid ontstond. Maar dat hoort er nu eenmaal bij als je op zo'n orgeltje speelt.

Daarna werd het concert vervolgd op het grote orgel:

Fantasia in G-groot van Johann Sebastian Bach

Preambulum in F van Heinrich Heidemann

Nun Lob, mein Seel, den Herren Uit de Lunenburger orgeltabulaturen

Wer nur den lieben Gottlasst waltem van Georg Bohm

Aria "Bereite dich Zion, mit zartlichen Trieben" van Johan Sebastian Bach gezongen door Rieneke

Figa in G-groot

Preambulum supra Von Gott will ich nicht lassen van Johann Ludwig Krebs

Fantasia in g-klein van Georg Philipp Teleman

Het concert werd afgesloten door:
Looft de Ene, alle volken (Psalm 117 bewerkt door Gerrit 't Hart) gezongen door Rieneke

Helaas waren er door het mooie weer minder mensen dan gehoopt werd, maar de aanwezigen waren daarom niet minder enthousiast over deze muzikale middag.

Activiteiten / Acties
28-07-2014 Gebedsavond
voor (camping)evangelisatiewerk en open kerk.
30-07-2014 Open kerk in Ermelo
04-08-2014 Gebedsavond
voor (camping)evangelisatiewerk en open kerk
06-08-2014 Open kerk in Ermelo
11-08-2014 Gebedsavond
voor (camping)evangelisatiewerk en open kerk.
13-08-2014 Open kerk in Ermelo
18-08-2014 Gebedsavonden voor evangelisatiewerk in, rondom en vanuit Ermelo
“Toen Jezus de mensenmenigte zag, voelde Hij medelijden met hen, omdat ze er uitgeput en hulpeloos uitzagen, als schapen zonder herder.
Hij zei tegen zijn leerlingen: ‘De oogst is groot, maar er zijn weinig arbeiders. Vraag dus de eigenaar van de oogst of hij arbeiders wil sturen om de oogst binnen te halen.’
Daarop riep Hij zijn twaalf leerlingen bij zich en gaf hun de macht om onreine geesten uit te drijven en iedere ziekte en elke kwaal te genezen.”
Matteüs 9:36 - 10:1

20-08-2014 Open kerk in Ermelo
27-08-2014 Open kerk in Ermelo
28-08-2014 Vakantie Bijbel Week
Het thema van dit jaar is: Zeesterren. De kinderen leren dit jaar samen met de discipel Petrus hoe het is om de Here Jezus te volgen.
De VBW vindt plaats van maandag 25 t.e.m. donderdag 28 augustus, in het Kerkelijk Centrum. Op maandagmiddag: 13.30 – 15.30 uur, dinsdag- t.e.m. donderdagmorgen: 9.30 – 11.30 uur en donderdagavond: 19.00 uur (afsluiting met ouders).

Meer agenda-items >>
Vorming en ToerustingMiddagdiensten 2013
VeluweFM

Wat staat er op de agenda