Hervormde Gemeente te Ermelo

Wijknieuws

Middagconcert in de Oude Kerk

Rieneke 't Hart, mezzo-sopraan                                                                   zaterdag 1 oktober

Gerrit 't Hart, orgel

Gerrit 't Hart gaf in zijn inleiding aan, dat hij wilde starten met de twee liederen van Bach op het kleine orgel. De andere stukken waren voor dat orgel niet geschikt, omdat als hij meer registers opentrok, het defect van het orgeltje naar voren kwam, waardoor er niet genoeg volume uit kwam. Dat was jammer. Het feit dat iedereen zo dicht bij de uitvoerenden kon zijn, (Er zaten zo veel mogelijk mensen in het koor) gaf een extra gevoel van intensiteit en betrokkenheid.

Nicht so traurig, nicht so sehr
Nur mein Jesus ist mein Leben van Johann Sebastian Bach, gezongen door Rieneke.

Op het orgeltje werd op ouderwetse wijze lucht gepompt, waardoor wel een krakerig bijgeluid ontstond. Maar dat hoort er nu eenmaal bij als je op zo'n orgeltje speelt.

Daarna werd het concert vervolgd op het grote orgel:

Fantasia in G-groot van Johann Sebastian Bach

Preambulum in F van Heinrich Heidemann

Nun Lob, mein Seel, den Herren Uit de Lunenburger orgeltabulaturen

Wer nur den lieben Gottlasst waltem van Georg Bohm

Aria "Bereite dich Zion, mit zartlichen Trieben" van Johan Sebastian Bach gezongen door Rieneke

Figa in G-groot

Preambulum supra Von Gott will ich nicht lassen van Johann Ludwig Krebs

Fantasia in g-klein van Georg Philipp Teleman

Het concert werd afgesloten door:
Looft de Ene, alle volken (Psalm 117 bewerkt door Gerrit 't Hart) gezongen door Rieneke

Helaas waren er door het mooie weer minder mensen dan gehoopt werd, maar de aanwezigen waren daarom niet minder enthousiast over deze muzikale middag.

Activiteiten / Acties
25-04-2014 Hoevemaaltijd in april
U en jullie zijn weer van harte welkom. Graag tijdig opgeven door gebruikmaking van de intekenlijsten
27-04-2014 Koningsdienst 2014
Op de zondag na de eerste Koningsdag wordt in de Immanuelkerk aandacht besteed aan het koningschap.
30-04-2014 Israelavond
spreker: dhr. Jacob Schneider uit Ridderkerk. Vanuit de Hebreeuwse Bijbel nadenken over Psalm 42.
06-05-2014 Luther/Bach-reis
Ter voorbereiding op de reis hebben we op 6 mei een avond in de Hoeve. We nemen het reisprogramma per dag door – en zullen ook de reisbenodigdheden de revue laten passeren.
07-05-2014 Oefenavond Project Lente
Voorioefeningen voor het oratorium op 22 juni; Elke woensdagavond.
10-05-2014 JOZ
Een toffe avond voor kinderen van 12 t.e.m. 15 jaar op zaterdag 10 mei van 19.00 – 21.30 uur en daarna chillen.
14-05-2014 Koffieochtend in mei
Mensen die zin hebben in koffie en ontmoeting, zijn van harte welkom. Vanaf 9.45 uur is de Hoeve open en de koffie klaar...
24-05-2014 Joy4Kids
Sportavond met SCET
Joy4Kids is een groot feest voor iedereen tussen 4 en 12 jaar! Iedere laatste zaterdag van de maand. Van 18.30u tot 19.45u.

05-06-2014 Joy4Kids
Afsluiting

Meer agenda-items >>
Vorming en ToerustingMiddagdiensten 2013