Hervormde Gemeente te Ermelo

Wijknieuws

Middagconcert in de Oude Kerk

Rieneke 't Hart, mezzo-sopraan                                                                   zaterdag 1 oktober

Gerrit 't Hart, orgel

Gerrit 't Hart gaf in zijn inleiding aan, dat hij wilde starten met de twee liederen van Bach op het kleine orgel. De andere stukken waren voor dat orgel niet geschikt, omdat als hij meer registers opentrok, het defect van het orgeltje naar voren kwam, waardoor er niet genoeg volume uit kwam. Dat was jammer. Het feit dat iedereen zo dicht bij de uitvoerenden kon zijn, (Er zaten zo veel mogelijk mensen in het koor) gaf een extra gevoel van intensiteit en betrokkenheid.

Nicht so traurig, nicht so sehr
Nur mein Jesus ist mein Leben van Johann Sebastian Bach, gezongen door Rieneke.

Op het orgeltje werd op ouderwetse wijze lucht gepompt, waardoor wel een krakerig bijgeluid ontstond. Maar dat hoort er nu eenmaal bij als je op zo'n orgeltje speelt.

Daarna werd het concert vervolgd op het grote orgel:

Fantasia in G-groot van Johann Sebastian Bach

Preambulum in F van Heinrich Heidemann

Nun Lob, mein Seel, den Herren Uit de Lunenburger orgeltabulaturen

Wer nur den lieben Gottlasst waltem van Georg Bohm

Aria "Bereite dich Zion, mit zartlichen Trieben" van Johan Sebastian Bach gezongen door Rieneke

Figa in G-groot

Preambulum supra Von Gott will ich nicht lassen van Johann Ludwig Krebs

Fantasia in g-klein van Georg Philipp Teleman

Het concert werd afgesloten door:
Looft de Ene, alle volken (Psalm 117 bewerkt door Gerrit 't Hart) gezongen door Rieneke

Helaas waren er door het mooie weer minder mensen dan gehoopt werd, maar de aanwezigen waren daarom niet minder enthousiast over deze muzikale middag.

Activiteiten / Acties
02-04-2015 Passiestonde
Ik ben de weg, de waarheid en het leven
08-04-2015 Vorming & Toerusting
Over de betekenis van Tim Keller voor de kerk van nu
11-04-2015 JOZ - easter olympics
JOZ staat voor: jij op zaterdag, Jezus op zaterdag, jongeren op zaterdag, jofel op zaterdag, joy op zaterdag…..vul zelf maar in. JOZ is speciaal voor jou, als je 12,13,14 en 15 jaar bent. JOZ is er bijna iedere, eerste zaterdag van de maand. JOZ is in Christelijk College Groevenbeek (hoofdingang)
12-04-2015 Bach-Cantatedienst
m.m.v. het kamerkoor van de Chr. Oratoriumvereniging "NW-Veluwe", een klein orkest en solisten.
14-04-2015 Inspiratieavond Vrijwilligers jeugdwerk:
Wij zijn dankbaar voor alle inzet die er ieder jaar weer is voor het jeugdwerk! Dat willen we laten merken met een uitnodiging aan alle vrijwilligers in het jeugdwerk in de Hervormde gemeente. Vanaf 19.30 uur is er koffie en thee in het Kerkelijk Centrum. Vanaf 20.00 uur start het programma met muziek, inspiratie, verhalen en natuurlijk een ontspannen hapje en drankje.
20-04-2015 Vakantie Bijbel Week
Voor de VakantieBijbelWeek (17 t/m 20 augustus 2015) zijn we op zoek naar MEDEWERKERS. Iedereen kan een steentje bijdragen! (mannen, vaders, opa’s, broers, ook jullie hebben we nodig!!)
25-04-2015 Concert in de Muzerije
Onze organist Gerrit 't Hart organiseert opnieuw een concert De toegang is vrij, na afloop zal er worden gecollecteerd. met o.a. Robert Vroegindeweij
09-05-2015 JOZ - NZD
Voor tieners van 12-15 jaar.Vanaf 18.45 uur ben je weer welkom in Groevenbeek. De avond duurt tot ongeveer 21.00 uur.
We hopen je te zien.

30-05-2015 Joy4kids - sportavond
Ben je tussen de 4 en 12 jaar oud? Kom dan op zaterdag 28 februari om 18:30 uur naar de Westerkerk in Ermelo (Oude Nijkerkerweg 4).
Tot dan!

06-06-2015 Concert in de Muzerije
Onze organist Gerrit 't Hart organiseert opnieuw een concert De toegang is vrij, na afloop zal er worden gecollecteerd. met o.a. Alies van der Hoeven, viool Heleen Knoop, viool Laurens Knoop, contrabas Jaap Remmelzwaai, clavecimbel
Meer agenda-items >>