Hervormde Gemeente te Ermelo

Wijknieuws

Middagconcert in de Oude Kerk

Rieneke 't Hart, mezzo-sopraan                                                                   zaterdag 1 oktober

Gerrit 't Hart, orgel

Gerrit 't Hart gaf in zijn inleiding aan, dat hij wilde starten met de twee liederen van Bach op het kleine orgel. De andere stukken waren voor dat orgel niet geschikt, omdat als hij meer registers opentrok, het defect van het orgeltje naar voren kwam, waardoor er niet genoeg volume uit kwam. Dat was jammer. Het feit dat iedereen zo dicht bij de uitvoerenden kon zijn, (Er zaten zo veel mogelijk mensen in het koor) gaf een extra gevoel van intensiteit en betrokkenheid.

Nicht so traurig, nicht so sehr
Nur mein Jesus ist mein Leben van Johann Sebastian Bach, gezongen door Rieneke.

Op het orgeltje werd op ouderwetse wijze lucht gepompt, waardoor wel een krakerig bijgeluid ontstond. Maar dat hoort er nu eenmaal bij als je op zo'n orgeltje speelt.

Daarna werd het concert vervolgd op het grote orgel:

Fantasia in G-groot van Johann Sebastian Bach

Preambulum in F van Heinrich Heidemann

Nun Lob, mein Seel, den Herren Uit de Lunenburger orgeltabulaturen

Wer nur den lieben Gottlasst waltem van Georg Bohm

Aria "Bereite dich Zion, mit zartlichen Trieben" van Johan Sebastian Bach gezongen door Rieneke

Figa in G-groot

Preambulum supra Von Gott will ich nicht lassen van Johann Ludwig Krebs

Fantasia in g-klein van Georg Philipp Teleman

Het concert werd afgesloten door:
Looft de Ene, alle volken (Psalm 117 bewerkt door Gerrit 't Hart) gezongen door Rieneke

Helaas waren er door het mooie weer minder mensen dan gehoopt werd, maar de aanwezigen waren daarom niet minder enthousiast over deze muzikale middag.

Activiteiten / Acties
01-11-2014 JOZ
Voor tieners van 12-15 jaar.Vanaf 18.45 uur ben je weer welkom in Groevenbeek. De avond duurt tot ongeveer 21.00 uur.
We hopen je te zien.

04-11-2014 Vorming & Toerusting
In Verwondering, kunstschilder Jan Kooistra
05-11-2014 VOEDSELBANK
De producten worden ingezameld voor de diensten in de Oude Kerk, de Nieuwe Kerk en de Kapel. Deze keer vragen wij u één of meer van de volgende producten mee te nemen: jam, suiker, smac / blik ham, verpakte kaas en pakjes soep.
11-11-2014 Vorming & Toerusting
Er staat geschreven dat ik moet vergeven…..
19-11-2014 Vorming & Toerusting
Op de schouders van… Maarten Wisse
20-11-2014 Vorming & Toerusting
Gaan in het licht van de hoop – Gevangenispastoraat
29-11-2014 Joy4Kids
Joy4Kids is een groot feest voor iedereen tussen 4 en 12 jaar! Iedere laatste zaterdag van de maand. Van 18.30u tot 19.45u.
01-12-2014 Vorming & Toerusting
Literatuurkring
02-12-2014 Vorming & Toerusting
Herbergzaamheid