Home > Algemeen > Activiteiten

Drie Joodse Vrouwen

Tijdens de Duitse bezetting bleven er langs verschillende wegen contacten tussen joden en christenen in het dagelijks leven, in onderduiksituaties en zelfs binnen kampen. Hoe namen in die situaties joden christenen waar? Hun ervaringen waren uiteenlopend. Op deze avond belichten we de vraag vanuit geschriften van drie joodse auteurs van romans, gedichten en dagboeken: Hanny Michaelis, Juliette Berger en Clara Asscher-Pinkhof.
Inleider Hans Schravesande is actief als theoloog rond vragen van jodendom, ecologie en klimaatverandering. Hij is lid van de werkgroep ‘Theologie, Kerk en duurzaamheid’ van de Raad van Kerken.
Inschrijven via http://www.leerhuisermelo.nl
Locatie Maranathakerk
Tijd 20.00 uur
Inleider Dr. J.H. Schravesande

Drie Joodse Vrouwen

Inschrijven via http://www.leerhuisermelo.nl
Locatie Maranathakerk
Tijd 20.00 uur
Inleider Dr. J.H. Schravesande

Cursus Luisterend bidden 5

Klik hier om de folder te downloaden.

Kerkelijk Centrum

Vierde dienst Jaarthema

De derde dienst over het Jaarthema heeft als onderwerp:
Geleid door de Geest
De rol van de Heilige Geest in vernieuwing

Alle informatie over het Jaarthema: "Zoals Jezus" vindt u hier.
Zondag 5 december Ochtenddienst 09:30 uur
Kerkelijk Centrum