Welkom in de Westerkerk

Als Westerkerk willen we, samenlevend vanuit Gods Woord, mensen bekend maken met Jezus, opdat ze voor Hem kiezen!

We zijn een open en actieve gemeente, die past binnen de breedte van de Protestante Kerk, met een evangelische inslag.

toon kalender
<maart 2024>
zomadiwodovrza

Klik op de dienst om deze te beluisteren.
zo 3 mrt
zo 10 mrt
wo 13 mrt

Adresgegevens Westerkerk

Oude Nijkerkerweg 4
3853 JS Ermelo

Plan uw route

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.

MRT

Israëlavond: het ‘joods’ verstaan van de Romeinenbrief en onze relatie met Israël

Israëlavond 5 en 12 maart 2024
Thema: het ‘joods’ verstaan van de Romeinenbrief en onze relatie met Israël

Ds. Gijsbertsen verdiept zich al decennia lang in een Bijbeluitleg die wortelt in de joodse traditie. Hij is op zoek naar een theologie waarin het volk Israël de plaats krijgt die het toekomt. In twee bijeenkomsten neemt ds. Gijsbertsen ons mee in het ‘joods’ lezen van Paulus woorden in de Romeinenbrief. Veel begrippen zoals gerechtigheid, wet, geloof, werken der wet, rechtvaardiging, hebben vanuit de joodse achtergrond een ‘andere’ betekenis vergeleken met hoe wij die kennen.

Ds. Gijsbertsen zal verduidelijken hoe Paulus in de hele Romeinenbrief het volk Israël en de relatie met de andere volken op het oog heeft en dat Israël vanuit het ‘joods’ verstaan een prominentere plaats zou moeten innemen in prediking, liederen en belijdenisgeschriften.

Op de eerste bijeenkomst komen met name de hoofdstukken 1 t/m 8 aan de orde. Op de tweede bijeenkomst de overige hoofdstukken.

Beide lezingen zullen ongetwijfeld vragen oproepen, omdat het ‘joods’ verstaan nogal afwijkt van de ons bekende invulling. Op beide bijeenkomsten zal voldoende tijd zijn om met ds. Gijsbertsen van gedachte te wisselen. We hopen dat het ‘joods’ verstaan u helpt bij de verdieping van uw geloof.

Organisatie: Commissie Kerk en Israël Ermelo
Inleider: Ds. Bart Gijsbertsen
Locatie: Westerkerk, Oude Nijkerkerweg 4, 3853 JS Ermelo
5 maart: zaal 3/4 van de kerk; 12 maart: de Vleugel
Aanvang: 20. 00 uur; sluiting 21.30 uur; inloop 19.30 uur/met koffie/thee
Toegang: Gratis; collecte voor het bestrijden van de onkosten
Boekentafel: Aanwezig vanaf 19.30-20.00 uur en na 21.30 uur.
20>00 uur
Westerkerk (zaal 3/4)

Israëlavond 5 en 12 maart 2024
Thema: het ‘joods’ verstaan van de Romeinenbrief en onze relatie met Israël

Organisatie: Commissie Kerk en Israël Ermelo
Inleider: Ds. Bart Gijsbertsen
Locatie: Westerkerk, Oude Nijkerkerweg 4, 3853 JS Ermelo
5 maart: zaal 3/4 van de kerk; 12 maart: de Vleugel
Aanvang: 20. 00 uur; sluiting 21.30 uur; inloop 19.30 uur/met koffie/thee
Toegang: Gratis; collecte voor het bestrijden van de onkosten
Boekentafel: Aanwezig vanaf 19.30-20.00 uur en na 21.30 uur.
Westerkerk (de Vleugel)

Seniorenmiddag

U bent weer hartelijk welkom op onze seniorenmiddag!

Op dinsdagmiddag 12 maart is er weer een gezellige middag in De Vleugel bij de Westerkerk.

We hebben deze middag geen spreker waardoor er extra ruimte is voor onderling gesprek en contact. Natuurlijk hebben we wel een leuk programma bedacht. Het wordt vast een gezellige middag als u ook komt.

De inloop is vanaf kwart over twee. Natuurlijk krijgt u dan een heerlijk kopje koffie of thee met iets lekkers erbij. We beginnen om ongeveer half drie met het programma.

Iedereen vanaf zo’n jaar of 55 is van harte welkom!

Graag tot ziens op 12 maart!

Joke, Nel, Petra, Henke

De volgende seniorenmiddag is op 14 mei.
14.30 uur (inloop vanaf 14.15 uur)
Westerkerk, De Vleugel