Vooraankondiging actie Kerkbalans 2021

Dit jaar vragen wij uw speciale aandacht voor het feit dat we momenteel 2 predikantsvacatures hebben welke door het begrote tekort niet mogen worden ingevuld.

Welkom in de Westerkerk

Als Westerkerk willen we, samenlevend vanuit Gods Woord, mensen bekend maken met Jezus, opdat ze voor Hem kiezen!

We zijn een open en actieve gemeente, die past binnen de breedte van de Protestante Kerk, met een evangelische inslag.

toon kalender
<januari 2021>
zomadiwodovrza

Klik op de dienst om deze te beluisteren.
zo 17 jan
zo 24 jan
zo 31 jan

Adresgegevens Westerkerk

Oude Nijkerkerweg 4
3853 JS Ermelo

Plan uw route

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.

Clubavond Steps (klas 1,2 en 3)

Steps! Club voor tieners, door de Westerkerk.
Voor jeugd uit de 1e en 2e klas van het voortgezet onderwijs.
2x in de maand op zondagavond
18:45 begint het en het en het duurt tot 20:45.

Klik hier voor meer informatie.
Oude Nijkerkerweg 23

2104 God is altijd groter

GEANNULEERD IVM CORONA MAATREGELEN

Ad van der Dussen

Veel mensen die op zoek zijn naar God herontdekken de stilte. Alle gepraat over God lijkt soms alleen maar een averechts effect te hebben: je komt er niet echt nader door tot Hem. Dat heeft ermee te maken dat Hij een mysterie is. Of, zoals het in de Middeleeuwen werd uitgedrukt: ‘God is altijd groter’.
Maar als je dat benadrukt, raakt God dan niet erg op afstand? En is Hij in Jezus juist niet heel dichtbij gekomen?

In deze lezing zal Ad van der Dussen een verbinding leggen tussen de grootheid en de heiligheid van God en zijn nabijheid in Christus. Aan de ene kant wijst hij op het risico van de domesticatie, het ‘temmen’ van God, en ook van Jezus. Want ook als God ons in Jezus nabij is, is Hij groter en anders dan wij. Hoezeer kan ons leven ontregeld worden door Hem! Omgekeerd zal God juist meer tot ons gaan spreken, wanneer wij recht doen aan Zijn verhevenheid.

Hoewel het onvermijdelijk is dat er in deze lezing wat filosofie meekomt, zal zij toch ook een praktische toepassing hebben.

Ad van der Dussen (1951, Harderwijk) is emeritus-docent aan de Theologische Universiteit van Kampen en emeritus predikant van de Nederlands Gereformeerde kerk in Eindhoven. Hij schreef onder andere: ‘Job. Geloven en lijden om niet’. Bij zijn afscheid als docent sprak hij een rede uit onder de titel ‘Vrees en beven, een pleidooi voor eerbied en ontzag in kerk en theologie’.

Aanmelden  vermeld nummer 2104
donderdag 28 januari 2021 om 20:00 uur
Immanuelkerk

2105 Omgaan met tegenslagen

GEANNULEERD IVM CORONA MAATREGELEN

Piet Verhagen

Het leven verloopt niet zonder slag of stoot, al zou men dat misschien soms willen. Tegenslagen zijn niet abnormaal, die horen bij het leven.
Het punt is evenwel hoe mensen omgaan met tegenslag. Dat zegt iets over hun aard en hun weerbaarheid. En dat zegt ook iets over hoe ze hun levensovertuiging, geloof, godsdienst of spiritualiteit wel of niet kunnen inzetten.
Je kunt ook zeggen dat aard, veerkracht, levensovertuiging en ook levenservaring de bronnen zijn waaruit je put om met tegenslag om te gaan.

We zullen bij deze bronnen stilstaan en vooral ingaan op de rol die levensovertuiging speelt. Immers, alle godsdienstige en spirituele tradities hebben wel iets te zeggen over de betekenis van en het omgaan met tegenslag.
Maar het lukt niet altijd. Om de een of andere reden werken die bronnen niet altijd. Misschien omdat je ze niet onderhouden hebt? Tegenslagen worden dan aanleiding tot aanhoudende stress. Vervolgens kan iemand gedemoraliseerd raken en dat kan weer tot lichamelijke en psychische klachten leiden. Sterker nog, je wordt er ziek van. Familie/relaties, werk, opleiding en (religieuze) gemeenschap zijn helpend om te kunnen herstellen.

Piet Verhagen is psychiater en werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ Centraal). Enkele jaren geleden promoveerde hij op het onderwerp: ‘Religie in de behandel¬kamer’. Regelmatig gaat hij – als proponent in de PKN - voor in de zondagse vieringen.

Aanmelden   vermeld nummer 2105
woensdag 3 februari 2021 om 20:00 uur