Lees voor
Zoek
Home > Westerkerk > Contact > Huwelijk

Wat kunnen we voor u betekenen?

Huwelijk

Naar de trouwdag wordt soms al maanden uitgekeken! Er moet veel voorbereid en geregeld worden. Gemeentehuis en feestlocatie moeten al lang van tevoren vastgelegd worden. Als jullie ook een zegen van de Heer ontvangen willen voor jullie verdere leven (een prachtige keuze!), dan is het goed om zo snel mogelijk ook met ds. André Priem te overleggen over de datum. Daarna kan e.e.a. worden doorgegeven aan het Kerkelijk Bureau.

Meestal plannen we eerst een kennismakingsgesprek, ook als we elkaar al langer kennen. Jullie ontvangen dan een pakketje papieren met daarin verschillende eigentijdse huwelijksformulieren, verschillende vormen van trouwbeloften die je kunt gebruiken en verder enkele persoonlijke vragen, waardoor jullie trouwdienst ook echt ‘jullie' dienst wordt.

Ongeveer een maand voor de trouwdag komen we vervolgens bij elkaar om alles door te nemen.

In de Westerkerk is het ook mogelijk voor een homopaar dat tot onze gemeente behoort om in een kerkelijke viering een zegening te ontvangen over hun relatie als een relatie van liefde en trouw. (Wil je meer lezen over de achtergrond van dit besluit, dan kan dat via deze link)
Op dezelfde manier als hierboven beschreven zullen we samen e.e.a. voorbereiden. Dus aarzel niet om contact op te nemen!


Naam
Telefoon
E-mail
Vraag of opmerking
Versturen

Contactinformatie

ds. André Priem
Website ontwikkeling: Exitus ICT