Diaconie

De gemeente vervult haar diaconale roeping in de kerk en in de wereld door in de dienst van barmhartigheid en gerechtigheid te delen wat haar aan gaven geschonken is, te helpen waar geen helper is en te getuigen van de gerechtigheid van God waar onrecht geschiedt.

toon kalender
<juli 2022>
zomadiwodovrza

Klik op de dienst om deze te beluisteren.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.

Diaconie

collecte

03 mei 2022  |  Op zondag 22 mei wordt er gecollecteerd voor de stichting ‘Vrienden van Domari’.

STICHTING VRIENDEN VAN DOMARI
Domari zijn zigeuners die in Israël leven. Zij zijn voor het merendeel analfabeet, ze hebben geen werk en zijn arm. Ze hebben veel last van discriminatie. Ze schamen zich voor hun armoede en willen niet bedelen. Amoun Sleem, zelf afkomstig uit deze groep en christen, zet zich voor hen in. Zij zorgt ervoor dat kinderen die extra bijlessen nodig hebben die ontvangen, zodat ze de basisschool met succes kunnen afronden. Zonder certificaat hiervan hebben ze geen kans op een vervolgopleiding. Vrouwen krijgen korte praktische trainingen, waardoor zij mee kunnen werken aan een inkomen voor het gezin. Ook voor hen geldt; zonder certificaat is er geen kans op een baantje. Voor zover de financiële middelen het mogelijk maken, probeert Amoun te zorgen voor een maandelijks voedselpakket en tijdens de winterperiode voor deken(s).
Ze ontvangt geen enkele subsidie van de lokale of landelijke overheid.
Waarom doet zij dit? Omdat ze gediscrimineerd werd, dacht ze als klein kind jarenlang dat God haar en haar familie niet goed had geschapen. Later kwam ze tot het inzicht dat dit niet klopte en dat ze hun kwaliteiten mochten ontwikkelen en gebruiken. Dit wil ze doorgeven aan de eigen groep. Ze viert Kerst en Pasen met de kinderen zoals dit bij ons gebruikelijk is op de zondagsschool.
In 2013 is in Nederland een kleine stichting “Vrienden van Domari” opgericht ter ondersteuning. Zie ook: www.vriendenvandomari.nl. Armoede krijgt u op de website niet te zien. Men schaamt zich ervoor. Deze is echter zeer groot.
Woorden van Amoun: “God ziet ons. Op Hem kunnen we vertrouwen. Hij zal mensen in hun hart geven aan ons te denken. Wij moeten bidden en werken.”
Met vriendelijke groet,
namens Amoun vanuit Jeruzalem en stichting “Vrienden van Domari”,
Wil den Dikken.
0341-279042.

(Giften zijn belasting aftrekbaar en worden tot de laatste cent besteed aan hetgeen waarvoor ze gegeven worden).

03 mei 2022