Diaconie

De gemeente vervult haar diaconale roeping in de kerk en in de wereld door in de dienst van barmhartigheid en gerechtigheid te delen wat haar aan gaven geschonken is, te helpen waar geen helper is en te getuigen van de gerechtigheid van God waar onrecht geschiedt.

toon kalender
<januari 2022>
zomadiwodovrza

Klik op de dienst om deze te beluisteren.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.

sinaasappelactie

12 januari 2022  |  In oktober is er een collecte gehouden voor het project Jedidja in Guinee Bissau. De organisatie houdt in januari/februari een sinaasappelactie voor dit doel en vraagt hiervoor uw aandacht.

12 januari 2022

Stichting Bachcha

16 november 2021  |  Beste gemeente,

Op deze manier willen wij, Stichting Bachcha, ons aan u voorstellen. Wij zijn één van de vier goede doelen waaraan het geld van het legaat van de Diaconie naar toe gaat. Drie jaar lang mogen wij samenwerken met de Diaconie en zullen er doelcollectes gehouden worden voor Bachcha, waarvan de eerste op 5 december aanstaande is. Daar zijn wij heel dankbaar voor! Van de opbrengst van deze doelcollectes gaan wij verder met de bouw van een kindertehuis en wordt de inboedel ervan gekocht, zodat de kinderen in het kindertehuis kunnen wonen. Benieuwd wie wij zijn?

Als Stichting Bachcha zijn we bezig met het bouwen van een kindertehuis voor de straatkinderen in India. In dit kindertehuis is er ruimte voor ongeveer 90 kinderen, 45 jongens en 45 meiden. We zijn al druk bezig om hier twee grote gebouwen voor te maken. Samen met u hopen we deze gebouwen woonklaar te maken, zodat de kinderen hier ook daadwerkelijk kunnen wonen.

We hebben nauw contact met een Indiaas echtpaar, dat toezicht houdt op de bouw. Daarnaast hebben zij contact met de straatkinderen en bieden hun nu al zoveel mogelijk hulp als nodig. De kinderen wonen nu nog op straat. Hier hebben ze weinig bescherming tegen de gevaren van de straat zoals bendes en (gedwongen) prostitutie. Niet alle kinderen hebben familieleden die voor hen zorgen en dus ook niet altijd geld voor eten, medicijnen of school. Wanneer het kindertehuis klaar is, hebben deze kinderen een veilige omgeving om op te groeien en kunnen gewoon kind zijn. Ze hoeven zich dan ook geen zorgen meer te maken of ze die dag te eten hebben, kleding hebben om aan te trekken en of ze wel naar school kunnen.

Het eerste gebouw is al klaar en aan het tweede wordt hard gewerkt. Als dit ook klaar is, kan het ingericht worden, zodat de kinderen er kunnen wonen. Hiervoor is veel geld nodig. We hopen dat we samen met u de kinderen zo snel mogelijk de veiligheid van het kindertehuis kunnen bieden. Daarom willen we u vragen om mee te bouwen aan de gebouwen en voor deze kinderen en de stichting te bidden; alleen met Gods hulp kunnen we deze kinderen hoop bieden!

Heeft u nog vragen? U kunt op onze website terecht: www.bachcha.nl of contact met ons opnemen door te bellen naar 06-33013739 (Janine) of te mailen naar dineke@bachcha.nl.

Veel zegen!

Namens Stichting Bachcha,