Home > Kerkelijk Centrum > Nieuws

Woensdag 25 augustus 2021

Kerkdiensten na de vakantieperiode

Beste gemeenteleden,

Hoewel na 25 september 2021 de anderhalve meter maatregel komt te vervallen hebben we als kerkenraad besloten in eerste instantie toch nog wat afstand te bewaren. Daarom vragen we u één stoel leeg te laten tussen mensen die niet tot hetzelfde gezin behoren. We houden ook nog wat meer afstand tussen de rijen en plaatsen nog niet alle stoelen terug. Hiermee komt er ruimte voor meer kerkgangers, maar houden we ook oog voor de veiligheid.

Concreet betekent dit dat u nog steeds moet aanmelden voor de kerkdiensten. Voor de kinderen is er weer oppas, kindernevendienst en On Track.

>> Aanmelden bezoek kerkdienst

Zoek nieuws

Update renovatie KC

06 oktober 2021  |

De renovatie van de kerk vordert steeds meer. Er is goede hoop dat rond de kerst de renovatie kan worden afgerond. In de zalen worden de komende weken de airco’s geplaatst, daarna kunnen de plafonds komen. Dat gaat veel geluid schelen! Nog even geduld dus voor de kinderen bij de oppas en de kindernevendienst.

Ondertussen wordt er gestuct in de consistorie, gaat overal het schilderwerk door en is ook het eerste nieuwe meubilair besteld. De komende maanden zal de vloer in de kerkzaal nog worden geschuurd en opnieuw gelakt, wordt daar nieuwe stoffering aangebracht en komt er nieuwe raambekleding. In de voorhal komt een nieuwe PVC vloer en ook de keuken bij de zalen wordt op dit moment geplaatst.

Dank aan iedereen die zich hier steeds opnieuw voor inzet! Zonder vrijwilligers kan het niet. We willen ook graag door de week wat gaan klussen en vooral schilderen. Komt de zaterdag dus minder goed uit en lukt het wel door-de-weeks 's morgens, 's middags of 's avonds dan horen we het graag.

Mocht u of wil jij helpen dan graag even een berichtje naar Carolien Turien (06-40070305 / cjderuiter@hetnet.nl) of Johan Stegeman (06-57324141 / johanengrethastegeman@outlook.com)

06 oktober 2021

Jaarthema 2021-2022

04 september 2021  |  Dit jaar gaan we aan de slag met het thema 'Zoals Jezus'. Het jaarthema krijgt invulling in themadiensten (A en B) in combinatie met kringen. (september tot Pasen). Daarbij maken we o.a. gebruik van het boek van Marien Kollenstaart, Zoals Jezus - Een leven lang leren lijken op Hem (Uitgeverij Vuurbaak, 2021).
Aansluitend opnieuw een Gemeenteproject (C), 7 weken na Pasen 2022, waarbij het mooi zou zijn om opnieuw nieuwe indelingen van kringen te maken; dit aan de hand van de bijbelstudies, horend bij het boek Zoals Jezus:

Informatie hierover vindt U in deze folder..
Over de opzet en een toelichting kunt U hier meer lezen.
Het boekje voor gebruik in de kringen vindt U hier.

04 september 2021

NewWine Gemeentecursus

03 september 2021  |  Op initiatief van verschillende kerken in Ermelo is er komend najaar een NewWine Gemeentecursus. Informatie hierover vindt U in deze folder.

03 september 2021