Lees voor
Zoek

Welkom in de Oude Kerk

Als wijkgemeente rond de oude dorpskerk genieten we elke zondag het voorrecht om op deze plek samen te komen, waar al door de eeuwen heen mensen hun vreugde en zorgen brengen.
Welkom bij de gemeente van de Oude Kerk !

Meer info: naar beneden scrollen naar nieuws

Kerkdiensten

toon kalender
<januari 2023>
zomadiwodovrza
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234
567891011

Klik op de dienst om deze te beluisteren.
di 24 jan
zo 29 jan
zo 5 feb

Adresgegevens Oude KerkKerkbrink 1
3851 MB Ermelo

T: 0341-551701

Plan uw route

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.
Maak uw keuze

Activiteiten

28
JAN

Actie kerkbalans 2023

In januari doet onze gemeente mee aan de Actie Kerkbalans 2023. De voorbereidingen hiervoor zijn al in volle gang. Tijdens deze actieperiode van 14 januari tot 28 januari zullen we u als kerkleden om een financiële bijdrage vragen, zodat we ook in 2023 kunnen doen waar we als kerk voor staan. Het thema van de Actie is “Geef vandaag voor de kerk van morgen”. Want ook in de toekomst willen we als kerk van betekenis zijn voor mensen die verdieping en ontmoeting zoeken.
Daar hebben we uw steun bij nodig. Want als kerk krijgen we geen subsidie. De financiële bijdrage van onze leden is noodzakelijk om te kunnen voortbestaan. Vandaar dat we onze gemeenteleden ieder jaar om een bijdrage vragen.

In december krijgt u al de mogelijkheid online uw jaarlijkse toezegging te doen voor het jaar 2023 op de website van Hervormd Ermelo: https://bijdragen.hervormd-ermelo.nl/bijdragen/. Door uw bijdrage online toe te zeggen vóór 9 januari 2023 helpt u op deze manier de actie eenvoudig tot een goed einde te brengen. Het scheelt veel enveloppen en papierwerk. En natuurlijk hebben wij minder mensen nodig die eind januari langs de deuren gaan om de enveloppen te bezorgen en op te halen.

Dankzij uw bijdrage kunnen we onze belangrijke taken blijven vervullen en plannen maken voor de toekomst. Zo zijn we voornemens een nieuwe predikant voor onbepaalde tijd te beroepen. Omdat de invulling van het pastoraat van grote betekenis is voor onze Oude Kerk wijkgemeente, hebben we ten doel gesteld dat circa 50% van de bijdrage wordt gereserveerd voor het pastoraat. We willen u daarom vragen ruimhartig bij te dragen.

Door vandaag te geven, kan de kerk blijven doen waar ze al eeuwenlang voor staat. Dit kan ook middels fiscaal aantrekkelijk schenken of met een periodieke gift. Overweegt u dit te gaan doen, mailt of belt u dan met het Kerkelijk Bureau via kerkelijkbureau@hervormd-ermelo.nl of 0341 - 553015.

Op naar de kerk van morgen!

Namens College van Kerkrentmeesters
G. Sinnema ( Ouderling-Kerkrentmeester Oude Kerk)
28-01-2023
Ermelo
Meer informatie

minder
30
JAN

Elke woendag koffie en ontmoeting

elke woensdagmorgen 10:00 uur
De Hoeve
Meer informatie

meer
07
FEB

Seminar Kerk en Israël


ThemaPaulus en de beloften voor Israël, een Bijbelstudie over Romeinen 9, 10 en 11 
Datum7, 14 en 21 februari 2023
PlaatsWesterkerk
Tijd20.00 – 21.45 uur; inloop vanaf 19.30 uur
Collectebestrijding onkosten

In Rom. 9 t/m 11 spreekt Paulus over de beloften voor Israël. Allerlei thema’s passeren de revue zoals: Geldt Gods liefde nog wel voor het Joodse volk? Is de afwijzing van Jezus alleen te verklaren vanuit onwil, of heeft dit ook te maken met de raad Gods? Wat betekent het, dat er een gedeeltelijke verharding over Israël is gekomen en dat, als de tijd van de heidenen vervuld is, het evangelie weer terug zal keren naar Jeruzalem? Welke beloften staan er nog uit voor het Joodse volk?

Paulus is begaan is met het Joodse volk. Wat betekent dit voor onze houding naar Israël?

In drie bijeenkomsten bespreken we de rijke inhoud van deze hoofdstukken, waarbij er gelegenheid is uw vragen met anderen te delen.

De lezingen zijn ook via de livestream mee te maken; voor elke avond is er een andere link.

De URL's voor de bijeenkomsten zijn:
7-2-2022: https://youtu.be/xKAh_MARrOk
14-2-2022: https://youtu.be/91c_FLpRWzQ
21-2-2022: https://youtu.be/kO7yRXnqL9c

U vindt de URLs ook op https://kerkdiensten.westerkerk-ermelo.nl

Voor info:
Nel Kommers, secr. Commissie Kerk en Israël Ermelo
Tel: 0341-556180 | 06-22488158
Email: pa.kommers@planet.nl
20.00 uur - 21.45 uur; inloop vanaf 19.30 uur
Westerkerk
Meer informatie

meer

Laatste nieuws

Oude Kerk

Nieuws van rondom de Oude Kerk

16 januari 2023  |  voor de zondagen 22 en 29 januari 2023

Kerkdiensten.
Op zondag 29 januari zal er om 17.00 uur een gezamenlijke middagdienst gehouden worden in de Oude Kerk. In deze dienst is de voorganger Ds P. Vroegindeweij en muzikale medewerking wordt verleend door Clara de Vries, sopraan en Joke Hooikammer-de Graaf, orgel en piano.
Clara de Vries zingt een deel uit het Magnificat van Bach, het ” Vater Unser” van Krebs, een gebed van Faure, Laudate Dominum van Mozart en ”The Lord bless you” van Rutter. De dienst krijgt de liturgische vorm van een vesper. U bent allen van harte welkom om deze bijzondere dienst bij te wonen.

Beroepingswerk
De beroepingscommissie heeft verschillende keren contact gehad met een te beroepen predikant. Zij hebben diensten bekeken en bijgewoond, zijn bij de predikant thuis geweest en de wijkkerkenraad voorgesteld hem te beroepen. Uiteindelijk heeft de predikant jammergenoeg aangegeven toch in zijn huidige standplaats te willen blijven.

Voedselbank - inzameling en ook punten sparen (DE).
Als gemeenteleden van de Oude Kerk kunnen we een bijdrage leveren aan mensen die het financieel moeilijk hebben (zie artikel kerkblad onder diaconie). Op zondag 29 januari 2023 staan er lege kratten van de voedselbank. Wilt u mee helpen om de kratten te vullen door de volgende producten mee te nemen:
1`pak lang houdbare halfvolle melk, 1 St. kaas 400 gram, plakjes kaas 200/300 gram, boter
Halvarine, bak en braad flacon 500 nl, Nasi- bami kuiden, koffiepads, luiers maat 5 of 6.
De punten van Douwe Egberts kunt u ook inleveren. Dan sparen we samen voor koffie voor de voedselbank. Cadeaukaarten AH, Plus of Jumbo (voor (dag) verse producten). Alvast bedankt.
In de hal van de kerk staan weer kratten waarin u de producten kunt deponeren, maar u kunt uiteraard uw product ook geven aan een van de diakenen die daar aanwezig zijn. Wij hopen dat u mee wilt doen met deze concrete vorm van hulpverlening.
Alvast bedankt
Informatie: Cöordinator Voedselbank Ermelo: Gijs van Norden.

Kostersdienst.
De kostersdiensten worden op zondag 22 januari verzorgd door Goos Eikelboom en op zondag 29 januari neemt Fennie Wouda die voor haar rekening.

Schriftlezingen.
Op 22 januari verzorgt Elise Lengkeek de schriftlezingen en op 29 januari is dat Bob Roukema.

Kinderoppas.
Mathilde van Vugt en Renee v.d. Berg verzorgen de oppas op 22 januari en op 29 januari is dat Karin v. Aller.

Gift.
Pastoraat medewerkster Marjo Foppen ontving bij een pastoraal bezoek EUR 5,- voor de Oude Kerk. Hartelijk dank hiervoor.

Huwelijksjubileum.
Op 28 januari hopen de heer G.H.P.Hol en mevrouw G.Hol-Visser te gedenken dat zij 40 jaar getrouwd zijn. Hartelijk gefeliciteerd met uw jubileum en een fijne dag toegewenst met uw dierbaren.

Hulpdienst Oude Kerk.
Voor al uw hulpvragen of als u vervoer nodig hebt naar de kerkdiensten kunt u terecht bij onze hulpdienst. Bel of e-mail gerust!
- Evert van Beekhuizen, tel. 06–13.84.44.19 e-mail evbeekhuizen@b-i-m.eu .

Koffieochtenden.
Wekelijks organiseren we koffieochtenden in de Hoeve. Iedereen die zin heeft in koffie en ontmoeting is van harte welkom. Iedere woensdag van 10 tot 11 uur is De Hoeve geopend en staat de koffie klaar.


LH.


16 januari 2023

minder
Oude Kerk

Nieuws van rondom de Oude kerk

02 januari 2023  |  voor de zondagen 8 en 15 januari 2023

Kerkdiensten.
De gezamenlijke middagdiensten, die in de afgelopen herfst opnieuw gestalte hebben gekregen,
vinden voor wat betreft de eerste maanden van dit jaar invulling op de zondagen 29 januari (!), 26 februari en 26 maart. Informatie over de opzet van de diensten en de vermelding van de medewerkende predikanten en musici zal steeds per dienst via het kerkblad worden gegeven.

Kostersdienst.
Op zondag 8 januari verzorgt Chris Oosting de kostersdiensten en op zondag 15 januari is dat Fennie Wouda is.

Schriftlezingen.
Carla Meiling verzorgt op zondag 8 januari de schriftlezingen en op 15 januari is Stan van Bosbeek onze lector.

Kinderoppas.
Wil van Strijland en Thom van Bosbeek verzorgen de oppas op 8 januari en op 15 januari neemt Elsbeth Verhoef die voor haar rekening.

Gift.
Ouderling Betty Struijk ontving bij een pastoraal bezoek EUR 40 voor de Oude Kerk. Hartelijk dank hiervoor.

Hulpdienst Oude Kerk.
Voor al uw hulpvragen of als u vervoer nodig hebt naar de kerkdiensten kunt u terecht bij onze hulpdienst. Bel of e-mail gerust!
Evert van Beekhuizen, tel. 06–13.84.44.19 e-mail evbeekhuizen@b-i-m.eu .

Koffieochtenden.
Wekelijks organiseren we koffieochtenden in de Hoeve. Iedereen die zin heeft in koffie en ontmoeting is van harte welkom. Iedere woensdag van 10 tot 11 uur is De Hoeve geopend en staat de koffie klaar.

Wandeling zaterdag 14 januari
Ook in het nieuwe jaar organiseert Wandelgroep Oude Kerk wederom een gezellige mooie wandeling, dit keer op zaterdag 14 januari a.s. We starten om 10.00 uur vanaf de Hoeve. De wandeling duurt tot ongeveer 12.30 uur. We lopen in een rustig tempo, iedereen van jong tot oud is welkom en vooraf opgeven hoeft niet. De wandelingen van de Wandelgroep staan in het teken van elkaar ontmoeten en genieten van de mooie natuur. Iedereen die dit leest en wil en kan lopen, is van harte uitgenodigd om mee te wandelen. We organiseren de wandelingen op steeds de tweede zaterdag van de maand.


LH.


02 januari 2023

meer
Oude Kerk

Nieuws van rondom de Oude Kerk

19 december 2022  |  voor de zondagen 18 en 25 december 2022 en 1 januari 2023

Kerkdiensten.
Zoals we in de jaren voor Corona gewend waren begint de kerkdienst op 1e Kerstdag een kwartier eerder dan gebruikelijk, dus om 9.45 u. We beginnen deze dienst dan met een medley van bekende kerstliederen.

Kostersdienst.
Chris Oosting verzorgt de kostersdiensten op zondag 18 december. Tijdens de kerstnachtdienst en op 1e kerstdag worden de kostersdiensten verricht door Fennie Wouda is, terwijl Bertus van Dam op Oudjaarsavond onze koster is. Het nieuwe jaar beginnen we met Fennie Wouda als koster.

Schriftlezingen.
Zondag 18 december worden de Schriftlezingen verzorgd door Joke van den Berg. Op 1e kerstdag is dat Stan van Bosbeek en op nieuwjaarsdag neemt Carla Meiling die voor haar rekening.

Kinderoppas.
Op 18 december wordt de oppas verzorgd door Mathilde van Vugt en Renee v.d. Berg.
Op 25 december is dat Antoinette Blokland en op 1 januari Marlina Blokland.

Hulpdienst Oude Kerk.
Voor al uw hulpvragen of als u vervoer nodig hebt naar de kerkdiensten kunt u terecht bij onze hulpdienst. Bel of e-mail gerust!
Evert van Beekhuizen, tel. 06 – 13.84.44.19 e-mail evbeekhuizen@b-i-m.eu .

Voortgang beroepingswerk
Beste gemeenteleden,
De beroepingscommissie heeft de afgelopen weken uitgebreide gesprekken gevoerd met een serieuze kandidaat voor de vacature van predikant voor onze wijkgemeente. Binnenkort verwachten wij een advies hierover te kunnen uitbrengen aan de wijkkerkenraad. Op dit moment zit het proces nog in een vertrouwelijk stadium en kunnen we verder nog geen mededelingen doen. Zodra dit mogelijk is, hoort u meer.
De beroepingscommissie 

Meeleven met elkaar.
Vorige week kwam mevr Annie Bosch weer thuis uit de Klimop. We hopen dat ze op haar eigen vertrouwde plekje aan de Torenlaan, omringd door kinderen en kleinkinderen, weer verder op mag knappen.

Bezoekdienst/verjaardagsfonds.
Op 29 november hebben wij de laatste maandelijkse bijeenkomst van dit jaar gehad.
De inhoud van de enveloppen bedroeg € 523,50, waarvan € 10,-- voor het verjaardagsfonds, € 10,- voor de bloemen en € 100-- werd rechtstreeks overgemaakt naar de rekening bij het Kerkelijk Bureau. Alle gevers hartelijk dank.
Inmiddels zijn ook de Kerstattenties opgehaald, die bezorgd zullen gaan worden.
Twee bezoekdames gaan per 1-1-2023 stoppen waardoor er plaatsen vrij  komen. Daarnaast zijn er nog een aantal plaatsen vacant. Wie komen die plaatsen invullen? Meld U zich bij mij aan! 
Onze volgende bijeenkomst is op dinsdag 31 januari 2023, om 19.30 uur in De Hoeve. We willen na afloop sjoelen!.
Ik wens iedereen  gezegende Kerstdagen en een goed en gezond 2023 toe. 
Ria van Herk, tel: 551973.

Actie Kerkbalans 2023
In januari doet onze gemeente mee aan de Actie Kerkbalans 2023. De voorbereidingen hiervoor zijn al in volle gang. Tijdens deze actieperiode van 14 januari tot 28 januari zullen we u als kerkleden om een financiële bijdrage vragen, zodat we ook in 2023 kunnen doen waar we als kerk voor staan. Het thema van de Actie is “Geef vandaag voor de kerk van morgen”. Want ook in de toekomst willen we als kerk van betekenis zijn voor mensen die verdieping en ontmoeting zoeken. 
Daar hebben we uw steun bij nodig. Want als kerk krijgen we geen subsidie. De financiële bijdrage van onze leden is noodzakelijk om te kunnen voortbestaan. Vandaar dat we onze gemeenteleden ieder jaar om een bijdrage vragen.

In december krijgt u al de mogelijkheid online uw jaarlijkse toezegging te doen voor het jaar 2023 op de website van Hervormd Ermelo: https://bijdragen.hervormd-ermelo.nl/bijdragen/. Door uw bijdrage online toe te zeggen vóór 9 januari 2023 helpt u op deze manier de actie eenvoudig tot een goed einde te brengen. Het scheelt veel enveloppen en papierwerk. En natuurlijk hebben wij minder mensen nodig die eind januari langs de deuren gaan om de enveloppen te bezorgen en op te halen.

Dankzij uw bijdrage kunnen we onze belangrijke taken blijven vervullen en plannen maken voor de toekomst. Zo zijn we voornemens een nieuwe predikant voor onbepaalde tijd te beroepen. Omdat de invulling van het pastoraat van grote betekenis is voor onze Oude Kerk wijkgemeente, hebben we ten doel gesteld dat circa 50% van de bijdrage wordt gereserveerd voor het pastoraat. We willen u daarom vragen ruimhartig bij te dragen. 
Door vandaag te geven, kan de kerk blijven doen waar ze al eeuwenlang voor staat. Dit kan ook middels fiscaal aantrekkelijk schenken of met een periodieke gift. Overweegt u dit te gaan doen, mailt of belt u dan met het Kerkelijk Bureau via kerkelijkbureau@hervormd-ermelo.nl of 0341 - 553015.
Op naar de kerk van morgen!
Namens College van Kerkrentmeesters
G.Sinnema ( Ouderling-Kerkrentmeester Oude Kerk)

Koffieochtenden.
Wekelijks organiseren we koffieochtenden in de Hoeve. Iedereen die zin heeft in koffie en ontmoeting is van harte welkom. Iedere woensdag van 10 tot 11 uur is De Hoeve geopend en staat de koffie klaar.


LH.


19 december 2022

meer
Website ontwikkeling: Exitus ICT