Lees voor
Zoek

Welkom in de Oude Kerk

Als wijkgemeente rond de oude dorpskerk genieten we elke zondag het voorrecht om op deze plek samen te komen, waar al door de eeuwen heen mensen hun vreugde en zorgen brengen.
Welkom bij de gemeente van de Oude Kerk !

Meer info: naar beneden scrollen naar nieuws

Kerkdiensten

toon kalender
<juni 2024>
zomadiwodovrza
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456

Klik op de dienst om deze te beluisteren.
zo 16 jun
ma 17 jun
zo 23 jun
Oude Kerk
12:00 | Uitvaart

Adresgegevens Oude Kerk

Kerkbrink 1
3851 MB Ermelo

T: 0341-551701

Plan uw route

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.
Maak uw keuze

Activiteiten

01
AUG

Werkvacantie 2024

Jongerenwerkvakantie Herfstvakantie – 26 okt-3 nov 2024

Ben jij 16 jr of ouder?
Wil je mee helpen klussen aan de kerk In Rozino,
of vind je het leuk om kinderwerk te doen bij de Roma kinderen?
Geef je dan zsm op voor de Jongerenwerkvakantie!!!

Meld je aan vóór 30 april bij jeugddiaken Wilma Knoppersen,
w.knoppersen@hetnet.nl  of
06 22683067


ruim van te voren opogeven
Bulgarije
Meer informatie

minder
21
SEP

Concert in de Muzerije op 21 sept 2024

Concert door
- Victor Pirir Avila (blokfluit en clavecimbel) en
- Gerrit 't Hart (secretaire-orgel en clavecimbel).
Aanvang 15.30 uur.

-------------------------------------------------------------------------------------
Komende activiteiten in De Muzerije:

Zaterdag 9 november: concert door Magda Jonkers (fluit) en Gerrit 't Hart (secretaire-orgel en clavecimbel). Aanvang 15.30 uur

Zaterdag 14 december: concert door Kleinkoor Ermelo, onder leiding van Gerrit ’t Hart. Aanvang 15.30 uur. 
zaterdag 21 september 2024 15:30 uur
De Muzerije
Meer informatie

meer
09
NOV

Concert in de Muzerije op 9 nov 2024

Concert door:
- Magda Jonkers (fluit) en
- Gerrit 't Hart (secretaire-orgel en clavecimbel).
Aanvang 15.30 uur

-------------------------------------------------------------------------------------
Komende activiteiten in De Muzerije:

Zaterdag 14 december: concert door Kleinkoor Ermelo, onder leiding van Gerrit ’t Hart. Aanvang 15.30 uur.

zaterdag 9 novembre 2024 15:30 uur
De Muzerije, Telgterbuurtweg 27, Ermelo
Meer informatie

meer

Laatste nieuws

Oude Kerk

Nieuws van rondom de Oude Kerk

08 april 2024  |  Ter inleiding
Het waren bijzondere diensten rond Pasen. Voor Desiree zelfs de eerste keer dat zij een viering van het Heilig Avondmaal had, waarbij mensen daadwerkelijk rondom de tafel zaten. Ook de Passiestonden daarvoor werden tot onze verrassing druk bezocht. Het evangelie kon klinken, er was mooie muziek en prachtige liederen. Zo werden de Stille Week en Pasen ook echt een hoogtepunt voor ons als gemeente en voor ons als predikanten.

Diensten komende tijd
- Zondag 14 april 10:00 uur
Op deze ruilzondag zal ds. J. Bogerd om bij ons voorgaan.
- Zondag 14 april 17:00 uur
’s Middags is er een zangdienst, georganiseerd vanuit de nieuwe zangdienstcommissie, met als thema ‘Houd de lofzang gaande’. Zangdienst Oude Kerk. Voorganger is ds. Evert-Jan Prins.
Het is goed om samen de Here God te loven en te zingen tot eer van zijn naam. We zullen liederen zingen uit verschillende tijden en bundels. Deze dienst wordt georganiseerd door een zangdienstcommissie met leden uit verschillende wijken van de Hervormde Gemeente en uit de Gereformeerde Kerk. Allen hartelijk welkom!
- Zondag 21 april
Ook dit is een ruilzondag, nu met de Zendingskerk. Ds. Desiree Prins heeft met ds. De Berg van de Zendingskerk geruild. ’s Middags is er dan in onze kerk de kliederkerk. Dat is een gezellige middag voor gezinnen (en opa’s en oma’s). Rond het thema ‘Ontdek de kerk’, wordt er geknutseld, gespeeld, gevierd en gegeten. Iedereen van harte welkom! (zie de aankondiging verderop)
- Donderdag 9 mei 10:00 uur Dienst Hemelvaartsdag
Op Hemelvaartsdag (9 mei) is er ’s morgens een gezamenlijke dienst in het Kerkelijk Centrum (van de wijken Westerkerk, Oude Kerk en Kerkelijk Centrum). Meer informatie over deze dienst vindt u bij de berichten van het Kerkelijk Centrum.

Geboren
        Door jou werden we verrast
        Zo lief, klein en bijzonder
        Met recht noemen we jou
        Ons prachtig gegeven wonder
Met deze woorden kondigen Peter en Steffie Pot, samen met Anna, Jesse en Boan, de geboorte aan van hun dochter en zusje Sofie. Zij werd geboren op 10 maart.
Een hartelijke gelukwens en Gods zegen voor de toekomst.

Omzien naar elkaar
- Dhr. J. Hannessen moet komende tijd onderzoeken en mogelijk ook behandelingen ondergaan. Het is een spannende tijd voor hemzelf, zijn vrouw en kinderen.
- Dhr. Heijboer, moest voor de Paasdagen plotseling worden opgenomen in het ziekenhuis. Daar is na verloop van tijd besloten dat hij naar het hospice zal gaan. Een lastige samenloop van omstandigheden, ook omdat Marianne als u dit leest is begonnen met haar behandeling.
- Met Evert Lichtenberg gaat het naar omstandigheden heel goed. Door een andere diagnose krijgt hij een andere behandeling. Ook moet hij de komende weken een keer een ingrijpende operatie ondergaan, maar daarna is er hoop dat hij weer meer dingen kan gaan doen dan hij lange tijd kon. We hopen dat de operatie goed zal verlopen.
- Dankbaarheid is er bij de familie Van Wijde-Wagenmakers, omdat Bep weer thuis is gekomen uit het ziekenhuis. Het was een zware periode, maar door de behandelingen daar is haar gezondheid aanzienlijk verbeterd en dat is reden tot blijdschap.

Huwelijksjubileum
- Op 23 april a.s. hopen Geert en Jannie Dijkstra hun 25-jarig huwelijk te vieren. We wensen hun, samen met hun kinderen, een mooie dag toe, en geluk en zegen voor de toekomst.


Overzicht komende activiteiten:

- Wandeling zaterdag 13 april
Op zaterdagmorgen 13 april gaan we met de Wandelgroep Oude Kerk een gezellige mooie wandeling maken. We starten om 10.00 uur vanaf de Hoeve. De wandeling duurt tot ongeveer 12.30 uur. We lopen in een rustig tempo en iedereen van jong tot oud is welkom en vooraf opgeven hoeft niet. De wandelingen van de Wandelgroep staan in het teken van elkaar ontmoeten en genieten van de mooie natuur. Iedereen die dit leest en wil en kan lopen, is van harte uitgenodigd om mee te wandelen. We organiseren de wandelingen op steeds de tweede zaterdag van de maand.

- Koffieochtenden op de woensdag
Iedere woensdagmorgen staat om 10.00 uur de koffie klaar in De Hoeve. Even een break in de week, voor wie dat wil. Van harte welkom!

- Kerk en zo
Op vrijdagavond 19 april is er weer een avond van ‘Kerk en zo’. Dat is een groep jonge mensen (+/- dertigers) die eens in de zoveel tijd bij elkaar thuis komen om bij te praten en/of een onderwerp te bespreken. Wees welkom om daarbij aan te sluiten! Voor meer info kun je bij de jeugdouderlingen terecht.

Jongerenwerkvakantie Herfstvakantie – 26 okt-3 nov 2024
Ben jij 16 jr of ouder?
Wil je mee helpen klussen aan de kerk in Rozino,
of vind je het leuk om kinderwerk te doen bij de Roma kinderen?
Geef je dan zsm op voor de Jongerenwerkvakantie!!!

Meld je aan vóór 30 april bij jeugddiaken Wilma Knoppersen,
06 22683067

Gezocht: enthousiaste doeners/verbinders
De laatste jaren zorgde de kerkenraad voor de organisatie van sommige laagdrempelige activiteiten als de startdag en de kerstnachtdienst. Maar misschien zijn er ook wel gemeenteleden te vinden die het leuk vinden om activiteiten zoals deze te organiseren. Onderlinge betrokkenheid begint bij elkaar ontmoeten, misschien wilt u zich daarvoor inzetten? De kerkenraad denkt vooral aan deze twee momenten, maar het kan natuurlijk prima zo zijn dat u ideeën hebt voor weer heel andere vormen van ontmoeting. We horen het graag. Hebt u interesse, meld u dan bij een kerkenraadslid of via de mail van de scriba.

Verjaardagsfonds
Op de bijeenkomst van 26 maart jl. hebben wij een bedrag van € 427,00 uit de inhoud van de enveloppen mogen ontvangen. Hierbij was € 20,-- bestemd voor de bloemen. Hartelijk dank hiervoor.
Onze volgende bijeenkomst is op dinsdag 30 april a.s. om 19.30 uur in De Hoeve. Hartelijke groet, Ria van Herk

Gift
Via ds. E.J. Prins kwam een gift van €50 voor de kerk binnen.

Tot slot
Het moment van belijdenis doen komt voor Dennis, Raymond en Noémi Visser steeds dichterbij. Op 16 april is er de zogenaamde aannemingsavond met leden van de kerkenraad. We wensen hen een goede voorbereiding toe.

Een hartelijke groet,
ds. Desiree Prins-van den Bosch en ds. Evert-Jan Prins


08 april 2024

minder
Oude Kerk

Nieuws van rondom de Oude Kerk

22 maart 2024  |  Ter inleiding
De Heer is waarlijk opgestaan! Wat een heerlijk vooruitzicht om het Paasfeest weer te mogen vieren. Na Pasen zullen sommige kerkelijke activiteiten weer even gepauzeerd worden. Zo heeft de club voor kinderen in de bovenbouw op vrijdag 5 april hun uitje, Follow me sluit maandag 8 april af met een spelavond en ook voor de belijdeniscatechisanten komt het moment dichterbij dat zij belijdenis zullen gaan afleggen na een seizoen lang samen optrekken.
Andere activiteiten komen juist nu op gang. Na het kerkenraadsuitje, waarin we met elkaar nadachten over beleid, zullen we de komende maand een beleidsplancommissie samenstellen. En we zoeken leden die het leuk vinden om gezellige activiteiten te organiseren, zoals de startdag in september, zie de oproep verderop.
Maar eerst…

Diensten komende tijd
- Zondag 31 maart (Pasen)
De evangelist Markus beschrijft wat er gebeurt op de Paasmorgen als volgt (Markus 16:1-8): wanneer de vrouwen op weg gaan naar het graf van Jezus, zien ze in het graf een in het wit geklede jongeman, die hen zegt: “Jezus is opgewekt uit de dood, Hij is niet hier.” Maar: die boodschap leidt niet tot blijdschap, zoals je misschien zou verwachten. Bevangen door angst en schrik vluchten de vrouwen bij het graf vandaan. Een verontrustend einde… is dit hoe het afloopt?
Muzikale medewerking aan deze dienst (aanvang: 9.45 uur!) wordt verleend door Gerrit ’t Hart (orgel) en Willem-Jan Visser (trompet).
- Zondag 7 april
Deze zondag denken we nog eens verder op het Paasevangelie met 1 Korinthe 15. Maar hoe zit dat nu met doden die worden opgewekt? We kunnen ons er maar zo moeilijk iets bij voorstellen, zeker als je aan een graf staat. Met Paulus proberen we daar eens wat verder over door te denken.

Omzien naar elkaar
- Mevrouw Griffioen (Arcade woning 12) heeft een tijd geleden haar pols gebroken. Eerst leek het om een tijdelijke opname in de Arcade te gaan, maar nu blijkt dat ze daar zal blijven wonen.
- Mevrouw Heijboer zal binnenkort starten met haar behandelingen, waaronder een operatie en chemo- en/of hormoontherapie. Zij is mantelzorger van haar vader, wat de situatie nog moeilijker maakt. Fijn dat er dan mensen zijn die even aan de Catslaan kunnen zijn of juist met haar mee kunnen gaan.
- Dankbaarheid overheerst bij de fam. Priem. Steven moest onverwacht opgenomen worden voor zijn hart, maar na behandeling voelt hij zich nu beter dan hij zich in lange tijd gevoeld heeft. Fijn dat het zo is afgelopen!
- Mevrouw van Putten-Vlieg is onlangs geopereerd in Utrecht en heeft daarna een aantal weken in een zorghotel doorgebracht. Nu is ze weer thuis, maar ze zal nog verdere behandelingen moeten ondergaan.
- Bep Wagenmakers is opgenomen in het ziekenhuis in Zwolle vanwege hartklachten. Ze heeft inmiddels een aantal behandelingen ondergaan, en hopelijk is ze, als u dit leest, weer thuis. Een spannende tijd, voor haarzelf, haar man Thijs en de mensen om hen heen.
We wensen deze gemeenteleden Gods nabijheid toe. Wilt u hen in uw voorbede gedenken en met hen meeleven?

Huwelijksjubileum
Op 9 april a.s. hopen Jan Erik en Nicole Issing 25 jaar getrouwd te zijn. We feliciteren hen, en hun kinderen, van harte met dit jubileum en wensen hun Gods zegen voor de toekomst.

Verjaardagsfonds-bezoekdienst.
De opbrengst van de enveloppen van februari j.l. bedroeg € 460,70, waarvan
€ 10,-- voor de bloemendienst. Alle gevers, hartelijk dank.
Ria van Herk

Gift
Via ouderling Ruth Kortenhoeven is een gift van € 50,- voor de jeugd van de Oude Kerk binnengekomen.


Overzicht komende activiteiten:

- Koffieochtenden op de woensdag
Iedere woensdagmorgen staat om 10.00 uur de koffie klaar in De Hoeve. Even een break in de week, voor wie dat wil. Van harte welkom!

- Bijbelkring ‘Abraham’
Het kerkelijke winterseizoen loopt alweer ten einde. Op donderdag 11 april hebben we voor de laatste keer Bijbelkring, van 10.00-11.30 uur in de Hoeve. We gaan verder met Psalm 103 en we sluiten het seizoen af.

- Wandeling zaterdag 13 april
Op zaterdagmorgen 13 april gaan we met de Wandelgroep Oude Kerk een gezellige mooie wandeling maken. We starten om 10.00 uur vanaf de Hoeve. De wandeling duurt tot ongeveer 12.30 uur. We lopen in een rustig tempo en iedereen van jong tot oud is welkom en vooraf opgeven hoeft niet. De wandelingen van de Wandelgroep staan in het teken van elkaar ontmoeten en genieten van de mooie natuur. Iedereen die dit leest en wil en kan lopen, is van harte uitgenodigd om mee te wandelen. We organiseren de wandelingen op steeds de tweede zaterdag van de maand.

- Mannenontbijt
Op zaterdag 13 april wordt in het Kerkelijk Centrum een mannenontbijt georganiseerd. Mannen uit alle Ermelose kerken en wijkgemeenten zijn hiervoor uitgenodigd. Zie verder het bericht in dit kerkblad onder ‘Algemeen’.

Gezocht: enthousiaste doeners/verbinders
De laatste jaren zorgde de kerkenraad voor de organisatie van sommige laagdrempelige activiteiten als de startdag en de kerstnachtdienst. Maar misschien zijn er ook wel gemeenteleden te vinden die het leuk vinden om activiteiten zoals deze te organiseren. Onderlinge betrokkenheid begint bij elkaar ontmoeten, misschien wilt u zich daarvoor inzetten? De kerkenraad denkt vooral aan deze twee momenten, maar het kan natuurlijk prima zo zijn dat u ideeën hebt voor weer heel andere vormen van ontmoeting. We horen het graag. Hebt u interesse, meld u dan bij een kerkenraadslid of via de mail van de scriba.

Belijdenisdienst
In het afgelopen seizoen is er een belijdenisgroep bij elkaar gekomen met catechisanten vanuit de Oude Kerk en de Kapel Staverden. Op 28 april hopen Dennis, Raymond en Noémi Visser die vanuit de Oude Kerk hieraan deelgenomen hebben, belijdenis van het geloof af te leggen in de morgendienst. We wensen hen een goede voorbereiding op deze zondag.

Jongerenreis Bulgarije herfst 2024
Het is weer zover! In de herfstvakantie van dit jaar zal er vanuit de Oude Kerk én de Westerkerk een groep jongeren naar Bulgarije reizen om de Roma-bevolking een handje te helpen door het uitvoeren van een aantal klussen. Deze klussen zullen worden gecombineerd met kinderwerk.
Wat we precies gaan doen, is nog de grote vraag. Dat wordt binnenkort duidelijk. Arie van Buuren is van maandag 18 t/m vrijdag 22 maart samen met een afvaardiging van Mission Possible naar Bulgarije geweest om te bepalen welke projecten door onze jongeren kunnen worden opgepakt. 
We willen jongeren vanaf 16 jaar van harte uitnodigen om zich op te geven om mee te gaan naar Bulgarije tijdens de herfstvakantie. Dit is een unieke kans om deel uit te maken van een inspirerende missie waarbij je verschil kunt maken in het leven van anderen en tegelijkertijd nieuwe ervaringen opdoet.
Heb je vragen of wil je je opgeven? Stuur een bericht naar nieuwsbriefoudekerk@gmail.com.

Tot slot
Vanuit de pastorie aan de Dennenlaan wensen wij u en jou gezegende Paasdagen toe.
Een hartelijke groet, mede namens onze dochters,
ds. Desiree Prins-van den Bosch en ds. Evert-Jan Prins


22 maart 2024

meer
Oude Kerk

Update jongerenwerkreis naar Bulgarije

21 maart 2024  |  

In de herfstvakantie van dit jaar gaat er een groep jongeren met begeleiders naar Bulgarije. Deze samengestelde groep gaat vanuit de Oude Kerk en de Westerkerk de Roma helpen met het uitvoeren van klusprojecten. Naast deze projecten zal er met de plaatselijke kinderen worden geknutseld, gezongen en worden er spelletjes gedaan. We nemen daarvoor veel spullen mee die we vervolgens achterlaten voor de kinderen.

Om ons goed voor te bereiden op de week in de herfstvakantie, is het belangrijk om te weten wat voor projecten we gaan doen. Daarom gaat Arie van Buuren maandag 18 tot en met vrijdag 22 maart met een afvaardiging van Mission Possible naar Bulgarije om te bepalen welke projecten door onze jongeren kunnen worden opgepakt.

Blijf op de hoogte
Arie zal ons tijdens zijn trip informeren over de ontwikkelingen op locatie. Berichten en foto's worden gedeeld via www.pindat.com/reisblog/bulgarije2024. Dit is een andere website dan in de vorige nieuwsbrief is gecommuniceerd. Als je via deze link je mailadres invult, krijg je automatisch een update dat Arie een bericht heeft geplaatst.

Tijdens een informatiebijeenkomst op 26 maart zal Arie voor de Bulgarijegangers zijn verhaal doen en de groep vertellen welke (bouw)projecten we gaan uitvoeren. In de periode erna zullen we de twee wijkgemeenten op de hoogte brengen van onze plannen.

Steun van gemeenteleden
Deze reis kunnen we niet maken zonder de steun van onze gemeenteleden. De komende maanden zullen er acties door de jongeren worden georganiseerd om geld in te zamelen. Veel van de acties doen we in de twee wijkgemeenten afzonderlijk. Daarnaast zullen we een aantal acties samen met de Westerkerk ondernemen. We willen ze in ieder geval allemaal van harte bij je aanbevelen.

Opgeven voor deelname
We willen jongeren van 16 jaar tot en met ongeveer 25 jaar van harte uitnodigen om zich op te geven. Naast dat het je persoonlijke relatie met God kan versterken, is dit een unieke kans om deel uit te maken van een inspirerende missie waarbij je verschil kunt maken in het leven van anderen en tegelijkertijd nieuwe ervaringen opdoet.

Heb je vragen, opmerkingen of wil je je opgeven? Stuur
  - een bericht naar nieuwsbriefoudekerk@gmail.com of
  - een appje naar 06-28922871. 


21 maart 2024

meer
Website ontwikkeling: Exitus ICT