Lees voor
Zoek

Welkom in de Oude Kerk

Als wijkgemeente rond de oude dorpskerk genieten we elke zondag het voorrecht om op deze plek samen te komen, waar al door de eeuwen heen mensen hun vreugde en zorgen brengen.
Welkom bij de gemeente van de Oude Kerk !

Meer info: naar beneden scrollen naar nieuws

Kerkdiensten

toon kalender
<mei 2023>
zomadiwodovrza
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910

Klik op de dienst om deze te beluisteren.
zo 28 mei
do 1 jun
zo 4 jun

Adresgegevens Oude KerkKerkbrink 1
3851 MB Ermelo

T: 0341-551701

Plan uw route

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.
Maak uw keuze

Activiteiten

03
JUN

Deel je Tafel

Op 3 juni organiseren de Diaconie van de Hervormde Gemeente, Vluchtelingenwerk Ermelo en de Taakgroep ZWO van de Gereformeerde Kerk 'Deel je Tafel'.
Syrische kip met salade, Irakese rijst, gerechten uit Oekraïne, Eritrea en Nederland. Het kan allemaal op één menu wanneer u meedoet aan Deel je tafel! Kerk in Actie organiseert deze landelijke actie jaarlijks samen met kerken, scholen en gezinnen om vluchtelingen te laten weten dat ze welkom zijn en hen te helpen om zich hier thuis te voelen. Door ook mee te doen aan “Deel je tafel” draagt u hieraan bij.

We hebben in Ermelo al een paar keer 'Deel je Tafel' georganiseerd.
Vorig jaar was het een hele goede en gezellige bijeenkomst, waarbij maar liefst elf verschillende nationaliteiten aanwezig waren.

In Ermelo hebben wij een gezamenlijke maaltijd met vluchtelingen / statushouders georganiseerd op zaterdag 3 juni in het Zalencentrum van de Immanuelkerk. We willen om 18.00 uur beginnen (inloop vanaf 17.30 uur). Als u aan de maaltijd wilt deelnemen dan kunt u zich aanmelden via het e-mailadres deeljetafelermelo@gmail.com.
Het is fijn als u wat wilt bereiden voor de maaltijd. Houd er daarbij rekening mee dat er geen varkensvlees en/of andere varkensproducten gebruikt mogen worden.
Iets bereiden is fijn, maar het is nog veel fijner als u ook gezellig komt mee-eten.
Iedereen is van harte welkom bij deze maaltijd.Als u meer wilt weten of als u zich telefonisch wilt opgeven, kan dat bij de volgende contactpersonen:
- John Meijers (06-13362762) en
- via Whatsapp bij Antoinette Blokland (06-49196800)

Aan de maaltijd zijn voor u geen kosten verbonden.

Graag tot 3 juni!

Themagroep Vluchtelingen, diaconie Hervormde Gemeente Ermelo
zaterdag 3 juni 18:00 uur
Zalencentrum Immanuelkerk
Meer informatie

minder
10
JUN

Wandelgroep Oude Kerk za 10 juni 2023

De Wandelgroep Oude Kerk organiseert wederom een gezellige mooie wandeling, dit keer op zaterdag 10 juni a.s. We starten om 10.00 uur vanaf de Hoeve. De wandeling duurt tot ongeveer 12.30 uur. We lopen in een rustig tempo, iedereen van jong tot oud is welkom en vooraf opgeven hoeft niet. De wandelingen van de Wandelgroep staan in het teken van elkaar ontmoeten en genieten van de mooie natuur. Iedereen die dit leest en wil en kan lopen, is van harte uitgenodigd om mee te wandelen. We organiseren de wandelingen op steeds de tweede zaterdag van de maand.

Contactpersoon is Henk Jan van den Berg (vdberg.hj@planet.nl).

zaterdag 10 juni 2023 10:00 uur
vanaf De Hoeve
Meer informatie

meer
08
NOV

Grote gemeenteavond 2023

Dit is een voorlopige datum. In mei 2023 wordt deze definitief bepaald.
Nadere details volgen nog.
woensdag 8 november 2023 19:30
Oude Kerk
Meer informatie

meer

Laatste nieuws

Zendingskerk

Pinksterfeest op 't Weitje 2023

30 mei 2023  |  Op eerste Pinksterdag was er een zonnige en feestelijke bijeenkomst op 't Weitje.
Hier is een beeldimpressie van de bijeenkomst.30 mei 2023

minder
Oude Kerk

Nieuws van rondom de Oude kerk

20 mei 2023  |  Op 28 mei hopen we het Pinksterfeest te vieren. Zoals u elders in dit kerkblad kunt lezen is er op Pinksterzondag een interkerkelijke dienst op het Weitje. Het thema is ‘In vuur en vlam’. Vanaf 11.15 is er inloop, om 11.30 start de dienst. Neem zo mogelijk een klapstoeltje, paraplu en mok mee. Van harte welkom! Gelijktijdig met de viering op het weitje is er ook een dienst in onze Oude Kerk, voor hen die voorkeur geven aan een Pinksterdienst in het kerkgebouw. Beide diensten van harte aanbevolen! De dienst in de Oude Kerk begint een kwartier eerder, 9.45, met het zingen van een aantal Pinksterliederen.
Op 4 juni is de overstapdienst, de oudste kinderen van de kindernevendienst zullen ‘overstappen’ naar de jeugdkerk. De dienst wordt samen met de jongeren van de jeugdkerk voorbereid en zij zullen er vast een mooie en bijzondere dienst van maken! De kinderen die overstappen zijn Julian Doornekamp, Steef de Vries, Matthieu Oosting en Femke Wouda

Kosters: op 28 mei is Fennie koster en op 4 juni is het de beurt aan Mick Langeberg.
Oppasdienst: met Pinksteren is Marlina Blokland aan de beurt en op 4 juni zal Wil van Strijland bij de kleintjes zijn.
Lector: op 28 mei zal Stan van Bosbeek de schriftlezing verzorgen en op 4 juni is het de beurt aan Joke van den Berg.

Terugblik beroepingswerk
Wat was het fijn om te horen dat ds. Evert Jan Prins en ds. Desiree Prins – van den Bosch uit Daarle het door de Oude Kerk uitgebrachte beroep willen aannemen. Als gemeente zijn we dankbaar en blij dat aan een vacante periode een eind gaat komen. We wensen het predikantenpaar Gods zegen toe op dit besluit en kijken enorm uit naar de komst van het gezin.
Aan iedereen die, in welke vorm dan ook, een bijdrage heeft geleverd in het vertegenwoordigen van onze gemeente tijdens hun kennismaking: hartelijk bedankt!

Om onze blijdschap aan hen te laten merken, konden we vorige week zondag een persoonlijke boodschap op een grote kaart schrijven. Deze is opgestuurd naar de familie Prins. Wanneer u dit gemist heeft kunt u zelf een kaartje sturen.

Meeleven
- mevr. Veenvliet-Albers is opgenomen in het ziekenhuis St Jansdal. Haar toestand is zorgelijk, maar stabiel.

Jubilea
- Leo en Ria van Herk-Entrop zijn op 25 mei 50 jaar getrouwd. We zijn blij en dankbaar dat zij dit, herstellende van de operaties die zij recent hebben ondergaan, kunnen gedenken met hun kinderen en kleinkinderen. Van harte gefeliciteerd met jullie gouden huwelijk en nog vele goede jaren samen met jullie dierbaren onder Gods zegen gewenst.
- Op dezelfde datum noemen we hier nog een gouden bruidspaar, dhr en mevr Bronkhorst–Boeve. Ook voor jullie de hartelijke felicitaties en een mooie dag toegewenst samen met de mensen om jullie heen.
Voor de beide bruidsparen deze tekst: Geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de grootste daarvan is de liefde. (1 Korintiërs 13:13)

Bericht van overlijden
- Op 16 mei jl. is overleden Mevrouw Co Visscher-Petersen, op de leeftijd van 93 jaar, sinds 7 november 1998 weduwe van de heer Albert Visscher. De dankdienst voor haar leven is op woensdag 24 mei 11:00 uur in de Oude Kerk, waarna de begrafenis zal plaatsvinden op begraafplaats Koningsvaren.
- Op 16 mei jl. is overleden de Heer Arend Schalekamp, op de leeftijd van 89 jaar, weduwnaar van mevrouw Wil Schalekamp-Seisveld. De dankdienst voor zijn leven is op dinsdag 23 mei 13:00 uur in de Oude kerk, waarna de begrafenis zal plaatsvinden op begraafplaats Koningsvaren.

Giften
2 ouderlingen ontvingen tijdens hun bezoekwerk een gift: Betty Struijk ontving 10 Euro voor de Oude Kerkwijk. Jan Peet ontving 50 Euro voor het jeugdwerk in de Oude Kerk. Hartelijk dank!

50 Jaar bloemendienst
Op woensdag 10 mei - voorafgaand aan de kerkenraadsvergadering - stonden we stil bij het 50-jarig jubileum van de bloemendienst van de Oude Kerk. Wat een fijne groep mensen die iedere zondag weer voor een prachtig bloemstuk zorgt.
Tijdens deze bijeenkomst werd de zilveren legpenning van de Hervormde gemeente Ermelo uitgereikt aan mevrouw Ditje Luijt voor 50 jaar onafgebroken vrijwilligerswerk voor de bloemendienst, dit is vanaf het moment dat er in de Oude Kerk weer diensten werden gehouden na een grondige verbouwing, in 1972.
Alle dames die nu deel uitmaken van de bloemendienst zijn:
Ditje Luijt, Wies Teunisse, Tineke Simon, Corry van Waversveld, Greet de Koning, Netty Petersen en Carla Meiling. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst werden deze (bloemen) dames in de bloemetjes gezet.

Verjaardagsfonds/bezoekdienst.
Op 25 april hebben de inhoud van de enveloppen van de maand april geteld.
De opbrengst was het mooie bedrag van € 457,05.
Alle gevers, hartelijk dank hiervoor.
Onze volgende bijeenkomst is op 30 mei a.s. om 19.30 uur in De Hoeve.
Ria

Deel je tafel
Op 3 juni organiseren de Diaconie van de Hervormde Gemeente, Vluchtelingenwerk Ermelo en de Taakgroep ZWO van de Gereformeerde Kerk “Deel je Tafel”.
Syrische kip met salade, Irakese rijst, gerechten uit Oekraïne, Eritrea en Nederland. Het kan allemaal op één menu wanneer u meedoet aan Deel je tafel! Kerk in Actie organiseert deze landelijke actie jaarlijks samen met kerken, scholen en gezinnen om vluchtelingen te laten weten dat ze welkom zijn en hen te helpen om zich hier thuis te voelen. Door ook mee te doen aan “Deel je tafel” draagt u hieraan bij.
We hebben in Ermelo al een paar keer “Deel je Tafel” georganiseerd. Vorig jaar was het een hele goede en gezellige bijeenkomst, waarbij maar liefst elf verschillende nationaliteiten aanwezig waren.
In Ermelo hebben wij een gezamenlijke maaltijd met vluchtelingen / statushouders georganiseerd op zaterdag 3 juni in het Zalencentrum van de Immanuelkerk. We willen om 18.00 uur beginnen (inloop vanaf 17.30 uur). Als u aan de maaltijd wilt deelnemen dan kunt u zich aanmelden via het e-mailadres deeljetafelermelo@gmail.com.
Het is fijn als u wat wilt bereiden voor de maaltijd. Houd er daarbij rekening mee dat er geen varkensvlees en/of andere varkensproducten gebruikt mogen worden. Iets bereiden is fijn, maar het is nog veel fijner als u ook gezellig komt mee-eten. Iedereen is van harte welkom bij deze maaltijd.
Als u meer wilt weten of als u zich telefonisch wilt opgeven, kan dat bij de volgende contactpersonen: John Meijers 06-13362762 en via Whatsapp bij Antoinette Blokland, telefoon 06-49196800
Aan de maaltijd zijn voor u geen kosten verbonden. Graag tot 3 juni. Themagroep Vluchtelingen, diaconie Hervormde Gemeente Ermelo

Koffieochtenden. 
Iedere woensdagmorgen staat om 10 uur de koffie klaar in de Hoeve. Meestal zitten we in de consistorie en wordt er gezellig bijgepraat, lief en leed gedeeld en vaak leest iemand iets voor, bijv een gedicht, een gebed of iets uit de actualiteit. Het is altijd een fijn uurtje zo midden in de week. Op 24 mei gaat de bijeenkomst helaas niet door wegens een begrafenis. Op alle andere woensdagochtenden bent u van harte welkom! 

Hulpdienst Oude Kerk 
Voor al uw hulpvragen of als u vervoer nodig hebt naar de kerkdiensten kunt u terecht bij onze hulpdienst. Bel of e-mail gerust!
- Evert van Beekhuizen, tel. 0613844419, e-mail evbeekhuizen@b-i-m.eu 


Tot slot
Een vriendelijke groet, namens de kerkenraad
JV
20 mei 2023

meer
Oude Kerk

Beroep aangenomen

14 mei 2023  |  We zijn blij en dankbaar dat ds. Evert Jan Prins en ds. Desiree Prins – van den Bosch uit Daarle het door de Oude Kerk uitgebrachte beroep willen aannemen. We wensen het predikantenpaar Gods zegen toe op dit besluit en kijken enorm uit naar de komst van het gezin.
Aan iedereen die, in welke vorm dan ook, een bijdrage heeft geleverd in het vertegenwoordigen van onze gemeente tijdens hun kennismaking: hartelijk bedankt!

Om onze blijdschap aan hen te laten merken, konden we afgelopen zondag een persoonlijke boodschap op een kaart schrijven. Ze zullen de kaart spoedig via de post ontvangen.
14 mei 2023

meer
Website ontwikkeling: Exitus ICT