Home > Oude Kerk > Activiteiten

De Muzerije

Expositie in de Muzerije

Beste mensen,

Op zaterdag 30 oktober vindt in De Muzerije, Telgter-Buurtweg 27 te Ermelo, de opening plaats van een expositie van tekeningen en schilderijen van beeldend kunstenaar Maarten 't Hart.
's Middags zijn er twee presentaties, om 14:00 uur en om 16:00 uur, waarin Maarten 't Hart zal vertellen over zijn werk en Gerrit 't Hart enkele werken zal spelen op orgel en clavecimbel. Ook zal hij improviseren naar aanleiding van een van de tentoongestelde schilderijen.
Voor de presentaties om 14.00 uur en om 16.00 uur, is opgave vooraf zeer gewenst. Dat kan kan:
- per e-mail: g.thart@hotmail.com of
- per telefoon: 0341-562762.

Verder vindt er op zaterdag 6 en zaterdag 13 november van 14.00 uur tot 14.30 uur een schilderijconcert plaats met orgel- en clavecimbelwerken.

Na 30 oktober is de expositie tot 20 november te bezichtigen op vrijdag en zaterdag van 10.30 uur tot 16.00 uur.
Bezoek op afspraak kan ook (ook nog enige tijd na zaterdag 20 november).

De toegang tot alle bovengenoemde activiteiten is zoals gewoonlijk gratis, na afloop kunt u een bijdrage in de collectebus doen. Op de tafel liggen tijdens de expositie kaarten en boeken met afbeeldingen van schilderijen en tekeningen.

Van harte welkom,

Greetje en Gerrit 't Hart

30 oktober 2021 om 14:00 en 16:00
De Muzerije

Drie Joodse Vrouwen

Tijdens de Duitse bezetting bleven er langs verschillende wegen contacten tussen joden en christenen in het dagelijks leven, in onderduiksituaties en zelfs binnen kampen. Hoe namen in die situaties joden christenen waar? Hun ervaringen waren uiteenlopend. Op deze avond belichten we de vraag vanuit geschriften van drie joodse auteurs van romans, gedichten en dagboeken: Hanny Michaelis, Juliette Berger en Clara Asscher-Pinkhof.
Inleider Hans Schravesande is actief als theoloog rond vragen van jodendom, ecologie en klimaatverandering. Hij is lid van de werkgroep ‘Theologie, Kerk en duurzaamheid’ van de Raad van Kerken.
Inschrijven via http://www.leerhuisermelo.nl
Locatie Maranathakerk
Inleider Dr. J.H. Schravesande
Maranathakerk

Simone Weil over aandacht

Simone Weil was een Franse filosofe, activiste en mystica. Ze schreef het volgende: “Niet alleen de liefde tot God heeft als kern aandacht. De naastenliefde, waarvan wij weten dat zij één is met de liefde tot God, heeft dezelfde dragende grond”. Rob Compaijen wil deze avond stilstaan bij het inspirerende leven van Weil en anderzijds zich richten op het voor haar wezenlijke onderwerp van de aandacht.
Rob Compaijen is religiewetenschapper en filosoof. Hij werkt aan de Protestantse Theologische Universiteit van Amsterdam.
Aanmelden via http://www.leerhuisermelo.nl

Locatie Immanuelkerk
Inleider Dr. R. Compaijen

maandag 6 december 2021 om 20:00 uur
Immanuelkerk

Bijbel lezen met hart en ziel

Een moeilijk boek of moeilijke mensen?
Bijbel lezen met hart en ziel

De Bijbel is en ingewikkeld boek en over de interpretatie ervan wordt veel gediscussieerd. Hoe kun je de Schrift dan zo lezen dat je geraakt wordt? En hoe voorkom je een al rationele Bijbellezing?
Huijgen vraagt aandacht voor de ziel. Je openstellen voor de stem van God die in de Bijbel spreekt. Hij gaat te rade bij onder andere Luther. Daarnaast geeft hij voorbeelden van omgang met de bijbel door Dietrich Bonhoeffer en door hemzelf.
Arnold Huijgen (1978) is hoogleraar aan de Theologische Universiteit Apeldoorn. En hij is theoloog, predikant en columnist.
opgeven via http://www.leerhuisermelo.nl
Locatie Nieuwe Kerk