Lees voor
Zoek
Home > Oude Kerk > Activiteiten

Activiteiten


28
MEI
zondag 28 mei 11:30 uur
't Weitje

Pinksterviering 28 mei 2023

Op zondag 28 mei, Eerste Pinksterdag, vindt er een bijzondere Pinksterviering plaats op 't Weitje in Ermelo. Maar liefst twaalf lokale kerken hebben de handen ineengeslagen om deze viering mogelijk te maken. Na drie jaar afwezigheid is de viering dit jaar terug en er zijn meer kerken dan ooit betrokken bij de organisatie. Het thema van de viering is 'In vuur en vlam'.
Bij de viering zijn voorgangers uit verschillende kerken betrokken. Er is muziek en zang en er zal gebeden worden.
Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan de Pinksterviering, ongeacht leeftijd of achtergrond. Wel is het handig om zelf een (klap)stoel, paraplu en koffiemok mee te nemen, zodat je ontspannen kunt genieten van de viering. Er is een gebarentolk aanwezig. Hoewel er geen speciaal kinderprogramma is, zal er tijdens de viering wel aandacht voor de kinderen zijn.De inloop is om 11.15 uur en de viering start om 11.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten onder het genot van koffie, thee, limonade en cake.

De organisatoren hopen op een mooie opkomst en een geslaagde viering, waarbij de boodschap van Pinksteren centraal staat. De gezamenlijke Pinksterviering is een initiatief van de Rooms Katholieke Goede Herderkerk, Zendingskerk, Maranathakerk, Immanuelkerk, Nederlands Gereformeerde Kerk, Hervormde Oude Kerk, Westerkerk, Kerkelijk Centrum, Evangeliegemeente Ermelo, Nieuwe Kerk, Christelijke Gereformeerde Kerk en Rehobothkerk Ermelo.
 


Deel op Deel op

Details

zondag 28 mei 11:30 uur
't Weitje

Zoek activiteit

Van
Tot
Zoek

Activiteiten

03
JUN

Deel je Tafel

Op 3 juni organiseren de Diaconie van de Hervormde Gemeente, Vluchtelingenwerk Ermelo en de Taakgroep ZWO van de Gereformeerde Kerk 'Deel je Tafel'.
Syrische kip met salade, Irakese rijst, gerechten uit Oekraïne, Eritrea en Nederland. Het kan allemaal op één menu wanneer u meedoet aan Deel je tafel! Kerk in Actie organiseert deze landelijke actie jaarlijks samen met kerken, scholen en gezinnen om vluchtelingen te laten weten dat ze welkom zijn en hen te helpen om zich hier thuis te voelen. Door ook mee te doen aan “Deel je tafel” draagt u hieraan bij.

We hebben in Ermelo al een paar keer 'Deel je Tafel' georganiseerd.
Vorig jaar was het een hele goede en gezellige bijeenkomst, waarbij maar liefst elf verschillende nationaliteiten aanwezig waren.

In Ermelo hebben wij een gezamenlijke maaltijd met vluchtelingen / statushouders georganiseerd op zaterdag 3 juni in het Zalencentrum van de Immanuelkerk. We willen om 18.00 uur beginnen (inloop vanaf 17.30 uur). Als u aan de maaltijd wilt deelnemen dan kunt u zich aanmelden via het e-mailadres deeljetafelermelo@gmail.com.
Het is fijn als u wat wilt bereiden voor de maaltijd. Houd er daarbij rekening mee dat er geen varkensvlees en/of andere varkensproducten gebruikt mogen worden.
Iets bereiden is fijn, maar het is nog veel fijner als u ook gezellig komt mee-eten.
Iedereen is van harte welkom bij deze maaltijd.Als u meer wilt weten of als u zich telefonisch wilt opgeven, kan dat bij de volgende contactpersonen:
- John Meijers (06-13362762) en
- via Whatsapp bij Antoinette Blokland (06-49196800)

Aan de maaltijd zijn voor u geen kosten verbonden.

Graag tot 3 juni!

Themagroep Vluchtelingen, diaconie Hervormde Gemeente Ermelo
zaterdag 3 juni 18:00 uur
Zalencentrum Immanuelkerk
Meer informatie

minder
10
JUN

Wandelgroep Oude Kerk za 10 juni 2023

De Wandelgroep Oude Kerk organiseert wederom een gezellige mooie wandeling, dit keer op zaterdag 10 juni a.s. We starten om 10.00 uur vanaf de Hoeve. De wandeling duurt tot ongeveer 12.30 uur. We lopen in een rustig tempo, iedereen van jong tot oud is welkom en vooraf opgeven hoeft niet. De wandelingen van de Wandelgroep staan in het teken van elkaar ontmoeten en genieten van de mooie natuur. Iedereen die dit leest en wil en kan lopen, is van harte uitgenodigd om mee te wandelen. We organiseren de wandelingen op steeds de tweede zaterdag van de maand.

Contactpersoon is Henk Jan van den Berg (vdberg.hj@planet.nl).

zaterdag 10 juni 2023 10:00 uur
vanaf De Hoeve
Meer informatie

meer
08
NOV

Grote gemeenteavond 2023

Dit is een voorlopige datum. In mei 2023 wordt deze definitief bepaald.
Nadere details volgen nog.
woensdag 8 november 2023 19:30
Oude Kerk
Meer informatie

meer
Website ontwikkeling: Exitus ICT