Home > Oude Kerk > Activiteiten

woensdag 14 februari 2024 20:00 uur
Oude kerk

"Wat drijft politici ?" Leerhuis in de Oude Kerk

Woensdagavond 14 februari zal Herman Sietsma een leerhuisavond verzorgen over het thema ‘Wat drijft politici?’ Aanvang: 20.00 uur. Locatie: Oude Kerk. Graag aanmelden via www.leerhuisermelo.nl.

woensdag 14 februari 2024 20:00 uur
Oude kerk

MRT

Gezonde economie in en van de kerk

Op woensdag 20 maart 2024 houdt ds. G. de Kok uit Hulshorst, een lezing over:
'Economie en theologie; een pleidooi voor een gezonde economie in en van de kerk'

Korte samenvatting (verwoord door Ds. G. de Kok):
“Wat hebben die twee met elkaar te maken?” Dat kreeg ik wel eens te horen toen ik zei dat ik economie en theologie studeerde. Misschien is dat ook wel uw eerste reactie. Gaan die twee wel samen? Ik durf daarop vrijuit “ja” te zeggen.

In de bijeenkomst van 20 maart a.s. wil ik graag drie dingen met u doen:
1) Aantonen dat economie vanzelfsprekend hoort bij de theologie;
2) Laten zien op welke manier dat een gezicht krijgt in verschillende christelijke tradities;
3) Enkele wegen tonen waarin economie het leven van de kerk kan versterken en zelfs kan bijdragen aan haar missie.

Een hele opgave dus! Met zevenmijlslaarzen hoop ik u in dit thema te mogen inwijden, maar vooral te enthousiasmeren.
Eventuele vragen die u vooraf heeft kunt u sturen naar: gertdekok@home.nl

Deze lezing waarvoor u hartelijk wordt uitgenodigd, vindt plaats in 'De Hoeve', Kerkbrink, 3851 MB Ermelo (‘s middags 14.30-16.30)

Er is volop gelegenheid te reageren en uw vragen te stellen. Vanaf 14.00 uur staat de koffie (thee) voor u klaar. De middag begint om 14.30 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. De toegang is vrij ook voor niet-leden van de
Confessionele Beweging Afdeling Noordwest-Veluwe.
woensdag 20 maart 2024 14:30 uur
De Hoeve

MRT

Elke woendag koffie en ontmoeting

elke woensdagmorgen 10:00 uur
De Hoeve

Concert in de Muzerije op 16 maart 2024

Beste mensen,

Graag nodigen wij u uit voor een concert dat op 16 maart gegeven zal worden door
- Rieneke 't Hart (mezzo-sopraan) en
- Gerrit 't Hart (secretaire-orgel en clavecimbel).
Naast muziek voor de passietijd van Bach en Händel zullen werken worden uitgevoerd van onder meer Huygens en Reincken.
Het concert begint om 15.30 uur. De toegang is vrij, na afloop kan een gift gedaan worden in de collectebus.

Van harte welkom!

Greetje en Gerrit 't Hart

-------------------------------------------------------------------------------------
Komende activiteiten in De Muzerije:

Zaterdag 20 april: concert door Rosa Ligtermoet (sopraan), Peter Ligtermoet (viool), Geraldine Ligtermoet (viool) en Gerrit 't Hart (secretaire-orgel en clavecimbel. Aanvang 15.30 uur.

Zaterdag 11 mei: Opening expositie met werk van Maarten 't Hart. Tijdens deze opening vindt toelichting op de kunstwerken plaats en klinkt er muziek. Aanvang 14.00 uur.
Zaterdag 18 mei van 14.00 uur tot 14.30 uur: schilderijconcert.
Zaterdag 25 mei van 14.00 uur tot 14.30 uur: schilderijconcert.

Zaterdag 1 juni: concert door Merel Leijen (harp) en Gerrit 't Hart (clavecimbel en secretaire-orgel). Aanvang 15.30 uur.

Zaterdag 21 september: concert door Victor Pirir Avila (blokfluit en clavecimbel) en Gerrit 't Hart (secretaire-orgel en clavecimbel). Aanvang 15.30 uur.

Zaterdag 9 november: concert door Magda Jonkers (fluit) en Gerrit 't Hart (secretaire-orgel en clavecimbel). Aanvang 15.30 uur

Zaterdag 14 december: concert door Kleinkoor Ermelo, onder leiding van Gerrit ’t Hart. Aanvang 15.30 uur.

zaterdag 16 maart 2024 15:30 uur
De Muzerije, Telgterbuurtweg 27, Ermelo