Home > Westerkerk > Activiteiten

30 januari 2020 (aanvang 20 uur)
Westerkerk, Oude Nijkerkerweg 4; 3853 JS Ermelo

Wat geloven we over Israël? Twaalf stellingen.

Dat is de vraag waarop we ons de komende twee avonden bezinnen. Ds. W.J.J. Glashouwer is de inleider op dit thema.

Eigenlijk is de vraag verkeerd. De vraag zou moeten zijn: “Is God nog steeds trouw aan Zijn beloften die Hij aan Zijn volk heeft gedaan?” Of is de rol van Israël in de heilsgeschiedenis sinds de komst van Christus voorbij, omdat deze in Christus zijn vervuld? Hoe moeten we Bijbels gezien kijken naar de terugkeer van het Joodse volk en het ontstaan van de staat Israël in 1948? Zijn beloften voor het land en de stad Jeruzalem nog steeds van kracht of moeten we dit geestelijk verstaan?

Theologen uit diverse Kerkelijke richtingen hebben zich over deze vragen gebogen en geprobeerd vanuit de Bijbel antwoorden hierop te vinden. Deze zijn verwoord in “twaalf stellingen” die zijn bedoeld als een aanzet om verder te denken over de plaats van Israël in Gods heilsplan.

Op de bijeenkomsten ontvangt u de brochure met daarin een uitwerking van de twaalf stellingen en een toelichting met Schriftverwijzingen zodat u deze thuis nog eens na kunt lezen. Het onderwerp is over twee avonden verdeeld zodat er ook tijd is voor het stellen van vragen. Deze bijeenkomsten zijn een mooie gelegenheid om u te verdiepen in “wat zegt de Bijbel over het Joodse volk?”

Data:       30 januari en 6 februari 2020
Plaats:     Westerkerk, Oude Nijkerkerweg 4; 3853 JS Ermelo
Tijd:         20.00 uur – 21.45 uur
Inleider:   Ds. W.J.J. Glashouwer
Collecte: voor een goed doel

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat (pa.kommers@planet.nl; tel. 0341-55180).

30 januari 2020 (aanvang 20 uur)
Westerkerk, Oude Nijkerkerweg 4; 3853 JS Ermelo

Kliederkerk

Iedereen is welkom bij de Kliederkerk! De laatste in de eerste reeks van vijf. Het thema dit keer is 'Op reis met Abraham’.

Aanmelden is niet nodig, en deelname is gratis.
Nodig gerust ook vrienden en vriendinnen of klasgenoten van harte uit.

Volg ons op facebook: ‘kliederkerkErmelo’

Voor meer informatie klik hier.
Beatrixschool

Filmavond: Daphne

Wij nodigen u van harte uit voor een filmavond in de Zendingskerk. Om 17:30 uur wordt u ontvangen met koffie/thee, soep en broodjes, waarna wij samen de film bekijken. Ds. Sjoerd Zwaan zal de film introduceren en het gesprek na afloop leiden.

Meer informatie en aanmelden: Daphne
zondag 26 januari 2020 om 17:30 uur
Zendingskerk

Cursus Vrijheid in Christus

Wil je je geloof in Christus meer handen en voeten geven in je dagelijks leven? Deze cursus kan je daarbij helpen! De cursus is bedoeld om elke christen te helpen een vruchtdragend discipel te worden. Onderwerpen zijn o.a.: keuzes maken, emoties, vergeven, omgaan met anderen, geestelijke groei en getuigen. Het gaat eigenlijk over heel je leven!

Waar: Kerkelijk Centrum
Wanneer: dinsdagavond 28 januari (13 avonden)
Tijd: 20:00 uur tot 22:00 uur
Aanmelden: ermelo@ficm.nl