Home > Westerkerk > Activiteiten

30 januari 2020 (aanvang 20 uur)
Westerkerk, Oude Nijkerkerweg 4; 3853 JS Ermelo

Wat geloven we over Israël? Twaalf stellingen.

Dat is de vraag waarop we ons de komende twee avonden bezinnen. Ds. W.J.J. Glashouwer is de inleider op dit thema.

Eigenlijk is de vraag verkeerd. De vraag zou moeten zijn: “Is God nog steeds trouw aan Zijn beloften die Hij aan Zijn volk heeft gedaan?” Of is de rol van Israël in de heilsgeschiedenis sinds de komst van Christus voorbij, omdat deze in Christus zijn vervuld? Hoe moeten we Bijbels gezien kijken naar de terugkeer van het Joodse volk en het ontstaan van de staat Israël in 1948? Zijn beloften voor het land en de stad Jeruzalem nog steeds van kracht of moeten we dit geestelijk verstaan?

Theologen uit diverse Kerkelijke richtingen hebben zich over deze vragen gebogen en geprobeerd vanuit de Bijbel antwoorden hierop te vinden. Deze zijn verwoord in “twaalf stellingen” die zijn bedoeld als een aanzet om verder te denken over de plaats van Israël in Gods heilsplan.

Op de bijeenkomsten ontvangt u de brochure met daarin een uitwerking van de twaalf stellingen en een toelichting met Schriftverwijzingen zodat u deze thuis nog eens na kunt lezen. Het onderwerp is over twee avonden verdeeld zodat er ook tijd is voor het stellen van vragen. Deze bijeenkomsten zijn een mooie gelegenheid om u te verdiepen in “wat zegt de Bijbel over het Joodse volk?”

Data:       30 januari en 6 februari 2020
Plaats:     Westerkerk, Oude Nijkerkerweg 4; 3853 JS Ermelo
Tijd:         20.00 uur – 21.45 uur
Inleider:   Ds. W.J.J. Glashouwer
Collecte: voor een goed doel

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat (pa.kommers@planet.nl; tel. 0341-55180).

30 januari 2020 (aanvang 20 uur)
Westerkerk, Oude Nijkerkerweg 4; 3853 JS Ermelo

Vakantie Bijbel Week 2020

Om de Vakantie Bijbel Week in 2020 te laten doorgaan nemen we uiteraard ook maatregelen i.v.m. Corona. De belangrijkste is dat we de groepen hebben verdeeld over 4 locaties  en dat je de kinderen vooraf moet aanmelden.

Meld je kind(eren) aan via www.vakantiebijbelweekermelo.nl

Maak eerst een login, voeg dan je kind(eren) toe en eventueel kan je je ook aanmelden als vrijwilliger. Met de login kan je later alles nog wijzigen, dus bewaar het mailtje goed!
24 tot en met 27 augustus
Verschillende kerken

Vakantie Bijbel Week 20

Om de Vakantie Bijbel Week in 2020 te laten doorgaan nemen we uiteraard ook maatregelen i.v.m. Corona. De belangrijkste is dat we de groepen hebben verdeeld over 4 locaties en dat je de kinderen vooraf moet aanmelden.

Meld je kind(eren) aan via www.vakantiebijbelweekermelo.nl

24 tot en met 27 augustus
Verschillende kerken

Kamp 2.0

Hoi Tieners van de Westerkerk.

Afgelopen jaar zijn wij, Nathaniël, Sjoerd, Rieneke, Julliët en Kayla, met een stel tieners op kamp geweest. Dit vonden we zo leuk dat wij een nieuw kamp organiseren. Ben je tussen de 12-17 jaar dan ben je van harte welkom om je aan te sluiten bij Kamp 2.0. Kamp 2.0 zal zich uiteraard houden aan de regels rondom het corona, hierdoor is het nog even een gestoei met de prijs en de slaap accommodatie. Het kan maar zo zijn dat we allemaal in een eigen tentje gaan slapen! Maar hier volgt later nog meer informatie over.

Heb je voor nu al vragen, bel – mail – app naar: Kayla Wustenhoff,

Groetjes het Kamp 2.0 Team.

19 tot en met 20 september
Nog onbekend