Lees voor
Zoek
Home > Westerkerk > Wijknieuws derde kwartaal 2019

Wijknieuws

Wijknieuws derde kwartaal 2019

Wijknieuws Westerkerk voor kerkblad vrijdag 20-9-2019 

Bij de diensten
Startzondag
Zondag 22 september is onze jaarlijkse startzondag. Er zijn weer 3 onderdelen:
- Kerkdienst met na afloop koffie/thee/limonade
- Gezamenlijke activiteit
- Afsluitende maaltijd

We sluiten aan bij het landelijke thema van de Protestantse Kerk en vullen dat nader in met het thema dat het komende seizoen in de huiskringen aan de orde zal komen.
Een goed verhaal: Wat een lichaam!
In de dienst zullen we vanuit 1 Korinthe 12 daar op verschillende manieren bij stil staan en misschien ook wel mee aan de slag gaan. In ieder geval geldt dat voor het programma na koffie, thee en limonade (met wat lekkers?). We gaan op verkenning wat er allemaal gebeurt in dat Lichaam: ‘Handen uit de mouwen’, ‘Oog voor de ander’, ‘Hart voor elkaar’ , ‘Bijdehand’ zijn wat kreten die dan terugkomen.
Daarna sluiten we af met een gezamenlijke maaltijd.
Voor de maaltijd willen we iedereen vragen iets mee te nemen – genoeg voor jezelf / je gezin.
Dat zetten op tafel en kunnen er dan met z’n allen van eten. Te denken valt aan: kleine sandwiches, wraps, kaasstengels, cocktailworstjes in bladerdeeg, pannenkoekjes, een salade, hartige taart etc. Wat maar lekker is ;-) En als we samen delen is er genoeg voor iedereen!
Bij gebrek aan andere enthousiastelingen hebben we opnieuw als wijkraad de organisatie op ons genomen. In de hoop dat anderen volgend jaar het estafettestokje weer willen over nemen….
We hopen op een mooie en gezellige startzondag met elkaar!

Zondag 29 sept is een ruilzondag. Collega de Wit hoopt voor te gaan in West en zelf hoop ik de diensten in de Kapel te leiden..

Kinderoppas
Zondag 22 september zijn de kleintjes onder de hoede van Nicole van Schayk, Matthea van Vliet, Sara en Rosa Visser,
Op 29 september is die taak toevertrouwd aan Christien Blom, Anouk Boon, Ramon van Malenstein en Jasper van Diepen.

Doopzondag
Zondag 13 oktober is de eerstvolgende doopzondag. De doopgesprekken zullen worden gehouden op woensdag 25 september en dinsdag 8 oktober, beide keren om 20.00 uur in de Westerkerk. Als jullie je kind willen laten dopen, neem dan even contact op met André Priem.

Een volgende stap in (het) geloof
Soms zijn er momenten dat je toe bent aan een nieuwe stap. Jaren in de kerk gezeten, omdat je werd meegenomen door je ouders…. Misschien ook wel jaren weg geweest omdat je het zelf allemaal nog niet wist, of je wel geloofde en wat je dan zou geloven….
Misschien in de afgelopen jaren je kind laten dopen, maar zelf nog niet de stap gezet om belijdenis te doen… Misschien gewoon toe aan een nieuwe stap?
In het nieuwe seizoen, na de zomervakantie, start er weer een nieuwe groep om samen te ontdekken of je toe bent aan zo’n nieuwe stap in (het) geloof, bijvoorbeeld belijdenis-doen, maar het kan ook zijn ‘gewoon meer bezig zijn met je geloof’, nieuwe dingen ontdekken…
Heb je interesse, meld je dan aan bij ds. André Priem.

Startavond huiskringen: 23 september
Op maandag 23 september willen we met alle huiskringen en met iedereen die daar belangstelling voor heeft een gezamenlijke start maken. Het komend seizoen willen aan de slag gaan met het boekje dat vanuit het EW daarvoor is uitgegeven: ‘Dit is mijn lichaam – de kracht van samen geloven in een verbrokkelende samenleving’. Verschillende thema’s en onderdelen uit het boekje zullen in het nieuwe seizoen ook tijdens kerkdiensten aan de orde komen – daarmee willen we met elkaar werken aan een bredere opbouw van het Lichaam van Christus. De startavond staat in het teken om daarmee aan de slag te gaan!
Er zijn verschillende huiskringen waar voldoende ruimte is voor nieuwe mensen – en bij genoeg belangstelling kunnen er ook weer nieuwe huiskringen starten!
In de huiskringen draait het om groeien in geloof door samen het geloofsgesprek te voeren, om groeien in de ontmoeting met God en met elkaar. Heb je interesse om mee te gaan draaien, neem dan contact op met Joke Nijeboer (jnijeboerbakker@gmail.com / 06-1203 1558) of André Priem.


Bulgarije 2020 inventarisatie
Na het succes van vorig jaar hebben we weer zin om in de herfstvakantie van 2020 opnieuw naar Bulgarije te gaan om daar onze handen uit de mouwen te steken bij de Roma.

Op 19 september 2019 is er een informatieavond in de Westerkerk voor jongeren, hun ouders en anderen geïnteresseerden. Details zullen nog volgen, maar om die verder te kunnen uitwerken zijn we benieuwd wie er plannen heeft om mee te gaan. Dit is dus een inventarisatie van onze kant en nog geen definitieve aanmelding!
Dus ben je volgend jaar oktober 16 jaar of ouder, wil je wat betekenen voor je naaste in Bulgarije, ben je goedgemutst om acties te helpen organiseren om geld bij elkaar te verzamelen en ben je volgend jaar herfstvakantie (17 t/m 24 oktober 2020) beschikbaar? Mail dan even naar familie.poelman@gmail.com, dan houden wij je op de hoogte!
De maximum grootte van de groep is 30 personen. Jongeren die vorig jaar niet mee zijn geweest, krijgen voorrang.

André Priem, Aart Verspuij, Hanneke van Kesteren, Tonny en Patricia Poelman.


Spelavond Westerkerk
Na de eerste geslaagde spelavond volgt op vrijdagavond 27 september de volgende om 19:30 uur.
Wat? Gezelschapspelletjes doen.
Waarom? Gezelschap & gezellig.
Voor wie? Jong & oud, gemeenteleden en zeker ook andere mensen uit de wijk!
Neem zelf spel(len), drinken, koek, chips o.i.d. mee.
Meer info: Cor Schalk & Peter de Vries. Voor meer info website.

Agenda
Klik hier om naar de agenda te gaan

One (Omzien Naar Elkaar)
Als u op de een of andere manier bijvoorbeeld praktische hulp kunt gebruiken of bieden, neem dan contact op met Fred de Haan,zie de relevante links op deze pagina.
Kijk ook op Facebook: Omzien Naar Elkaar Westerkerk.

Diaconaal wijkteam
Directe, praktische diaconale steun door middel van advies, steun, directe hulp en begeleiding
naar andere hulpinstanties wordt uitgevoerd door het diaconaal wijkteam. Contact met dit team kan via Jan van de Hazel, zie de relevante links op deze pagina.

Kerkauto
Voor vervoer naar de kerk kunt u contact opnemen met Piet van Diest, zie de relevante links op deze pagina.

Kopij, voorbeden en pastoralia
Voorbeden en pastoralia graag indien mogelijk vrijdag 12.00 uur doorgeven aan ds. A. Priem.
Kopij voor de nieuwsbrief kunt u wekelijks voor vrijdag 12:00 uur aanleveren via e-mail: zie de relevante links op deze pagina.
Kopij voor het wijkbericht uiterlijk woensdag 25-9-2019 voor 19.00 uur aanleveren via e-mail: zie de relevante links op deze pagina.
Wijknieuws Westerkerk voor kerkblad vrijdag 6-9-2019


Bij de diensten
Op zondag 8 september is ons gemeentelid ds. Bernhard Reitsma onze voorganger.
Zondagmorgen 15 september vieren we samen de Maaltijd van de Heer (in een lopende viering).
De kinderen horen in de kinderdienst het verhaal over Rachab en de spionnen uit Jozua 2. Ik heb nog niet gekozen of ik daarin mee ga. Het is wel een mooi verhaal…
Avondmaal aan tafel – in kleine kring
Zondagmiddag 15 september is er om 15.00 uur opnieuw een viering van het Avondmaal in kleine kring – aan tafel. Als u er graag bij wilt zijn, maar geen vervoer heeft wilt u dit dan doorgeven aan ds. Priem?
De eerstvolgende Kliederkerk is op diezelfde zondag 15 september in de Oude Kerk (16.00- 18.00 uur en om 15.30 start de inloop). Ook deze bijeenkomst zal bestaan uit drie onderdelen:
Samen ontdekken (workshopachtige activiteiten), Samen vieren (korte interactieve viering) en Samen eten (eenvoudige maaltijd). Voor deze keer is gekozen voor het bijbelverhaal over David en Goliath.

Dinsdagmiddagkring
Binnenkort start weer de dinsdagmiddagkring. Omdat de agenda zich alweer aardig begon te vullen, had ik al diverse afspraken staan, daarom komen we in september en oktober bij elkaar op de tweede dinsdag van de maand: 10 september en 8 oktober.
We beginnen weer een nieuw bijbelstudiekboekje uit de Kringserie. Deze keer over Esther of Samuel (die keuze moeten we nog maken…) Nieuwe mensen die willen aanhaken zijn van harte welkom!

We komen bij elkaar in de Westerkerk, van 14.30- 16.00 uur (vanaf november weer de eerste dinsdag van de maand)
Voor info en/opgave kun je terecht bij André Priem.

Hartelijke groet,
ds. André Priem


Kinderoppas
Zondag 8 september wordt er opgepast door Corrie Jansen, Stephanie Kamphorst, Naomi de Vries en Marlotte van Doesburg.
Voor zondag 15 september staan op het rooster Jonna van Dijk, Wendy Kamphorst, Emmelie van Doesburg en Kirsten Venus.

Een volgende stap in (het) geloof
Soms zijn er momenten dat je toe bent aan een nieuwe stap. Jaren in de kerk gezeten, omdat je werd meegenomen door je ouders…. Misschien ook wel jaren weg geweest omdat je het zelf allemaal nog niet wist, of je wel geloofde en wat je dan zou geloven….
Misschien in de afgelopen jaren je kind laten dopen, maar zelf nog niet de stap gezet om belijdenis te doen… Misschien gewoon toe aan een nieuwe stap?
In het nieuwe seizoen, na de zomervakantie, start er weer een nieuwe groep om samen te ontdekken of je toe bent aan zo’n nieuwe stap in (het) geloof, bijvoorbeeld belijdenis-doen, maar het kan ook zijn ‘gewoon meer bezig zijn met je geloof’, nieuwe dingen ontdekken…
Heb je interesse, meld je dan aan bij ds. André Priem.

Startavond huiskringen: 23 september
Op maandag 23 september willen we met alle huiskringen en
met iedereen die daar belangstelling voor heeft een gezamenlijke
start maken. Het komend seizoen willen aan de slag gaan met het
boekje dat vanuit het EW daarvoor is uitgegeven: ‘Dit is mijn
lichaam – de kracht van samen geloven in een verbrokkelende
samenleving’. Verschillende thema’s en onderdelen uit het
boekje zullen in het nieuwe seizoen ook tijdens kerkdiensten aan
de orde komen – daarmee willen we met elkaar werken aan een
bredere opbouw van het Lichaam van Christus. De startavond
staat in het teken om daarmee aan de slag te gaan!
Er zijn verschillende huiskringen waar voldoende ruimte is voor
nieuwe mensen – en bij genoeg belangstelling kunnen er ook weer nieuwe huiskringen starten!
In de huiskringen draait het om groeien in geloof door samen het geloofsgesprek te voeren, om groeien in de ontmoeting met God en met elkaar. Heb je interesse om mee te gaan draaien, neem dan contact op met Joke Nijeboer (jnijeboerbakker@gmail.com / 06-1203 1558) of André Priem.

Doopzondag
Zondag 13 oktober is de eerstvolgende doopzondag. De doopgesprekken zullen worden
gehouden in de weken 39 en 41. Als jullie je kind willen laten dopen, neem dan even contact op
met ds.André Priem.

Gemeentezondag 22 september
Bent u erbij? Op de Gemeentezondag op 22 september? Het thema is: een goed verhaal!
In het volgende kerkblad volgt meer informatie. Alvast van harte welkom!

Agenda
Klik hier

One (Omzien Naar Elkaar)
Als u op de een of andere manier bijvoorbeeld praktische hulp kunt gebruiken of bieden, neem dan contact op met Fred de Haan,zie de relevante links op deze pagina.
Kijk ook op Facebook: Omzien Naar Elkaar Westerkerk.

Diaconaal wijkteam
Directe, praktische diaconale steun door middel van advies, steun, directe hulp en begeleiding
naar andere hulpinstanties wordt uitgevoerd door het diaconaal wijkteam. Contact met dit team kan via Jan van de Hazel, zie de relevante links op deze pagina.

Kerkauto
Voor vervoer naar de kerk kunt u contact opnemen met Piet van Diest, zie de relevante links op deze pagina.

Kopij, voorbeden en pastoralia
Voorbeden en pastoralia graag indien mogelijk vrijdag 12.00 uur doorgeven aan ds. A. Priem.
Kopij voor de nieuwsbrief kunt u wekelijks voor vrijdag 12:00 uur aanleveren via e-mail: zie de relevante links op deze pagina.
Kopij voor het wijkbericht uiterlijk woensdag 11-9-2019 voor 19.00 uur aanleveren via e-mail: zie de relevante links op deze pagina.
Wijknieuws Westerkerk voor kerkblad vrijdag 23-8-2019


Bij de diensten
Zondag 25 augustus lezen we met de kinderen van de kindernevendienst mee uit Lucas 15: 1- 10. Enkele gelijkenissen van Jezus waarin het draait om ‘Zoeken en gevonden worden’. Dat laatste is meteen ook het thema van deze dienst. Daarbij klinkt nog iets anders, namelijk om, wanneer er eenmaal gezocht en gevonden is, te delen in de vreugde. ‘Deel in mijn vreugde’. Ook dat aspect wil zal aan de orde komen.
Zondag 1 september is het thema van de dienst ‘Vergeving’. Daar is veel over te zeggen – en dat wil ik ook proberen: verschillende kanten belichten, kijken naar wat vergeven nu feitelijk is, en aan de hand van een praktisch voorbeeld zien we hoe het kan werken. We lezen Mattheus 6: 7-15 en Johannes 21: 15-25. Een mooi thema, dat eenieder van ons raakt. Alleen al omdat wij allen leven van genade en vergeving! Maar ook omdat het soms moeilijk is om vergeving te vragen en vergeving te schenken…..

Kinderoppas
Zondag 25 augustus is de beurt aan Heleen Reitsma, Nicole van Schaijk en Sarah en Rosa Visser.
Op 1 september passen op Hannah van Eijk, Marloes de Vries, Sara van Eijk en Roos van Braak.

Leiding kinderclubs
We kunnen weer nieuwe leiding gebruiken voor de kinderclubs.
Van september tot Pasen
Dinsdag van kwart voor zeven tot kwart voor acht. 
Wat is er mooier dan een uurtje bezig zijn met onze kids en hun vriendjes en vriendinnetjes!
Voor informatie of aanmelden kun je terecht bij Miranda Macaré of Ery Bennink

Een volgende stap in (het) geloof
Soms zijn er momenten dat je toe bent aan een nieuwe stap. Jaren in de kerk gezeten, omdat je werd meegenomen door je ouders…. Misschien ook wel jaren weg geweest omdat je het zelf allemaal nog niet wist, of je wel geloofde en wat je dan zou geloven….
Misschien in de afgelopen jaren je kind laten dopen, maar zelf nog niet de stap gezet om belijdenis te doen… Misschien gewoon toe aan een nieuwe stap?
In het nieuwe seizoen, na de zomervakantie, start er weer een nieuwe groep om samen te ontdekken of je toe bent aan zo’n nieuwe stap in (het) geloof, bijvoorbeeld belijdenis-doen, maar het kan ook zijn ‘gewoon meer bezig zijn met je geloof’, nieuwe dingen ontdekken…
Heb je interesse, meld je dan aan bij ds. André Priem.

Startavond huiskringen: 23 september
Op maandag 23 september willen we met alle huiskringen en met iedereen
die daar belangstelling voor heeft een gezamenlijke start maken. Het
komend seizoen willen aan de slag gaan met het boekje dat vanuit het EW daarvoor is uitgegeven: ‘Dit is mijn lichaam – de kracht van samen geloven in een verbrokkelende samenleving’. Verschillende thema’s en
onderdelen uit het boekje zullen in het nieuwe seizoen ook tijdens
kerkdiensten aan de orde komen – daarmee willen we met elkaar werken aan een bredere opbouw van het Lichaam van Christus. De startavond staat in het teken om daarmee aan de slag te gaan!
Er zijn verschillende huiskringen waar voldoende ruimte is voor nieuwe mensen – en bij genoeg belangstelling kunnen er ook weer nieuwe huiskringen starten!
In de huiskringen draait het om groeien in geloof door samen het geloofsgesprek te voeren, om groeien in de ontmoeting met God en met elkaar. Heb je interesse om mee te gaan draaien, neem dan contact op met Joke Nijeboer of ds.André Priem.

Doopzondag
Zondag 13 oktober is de eerstvolgende doopzondag. De doopgesprekken zullen worden gehouden in de weken 39 en 40, op dinsdag- of woensdagavond. Als jullie je kind willen laten dopen, neem dan even contact op met ds. André Priem.

67+ Om alvast te noteren……..
Op donderdag 3 oktober is het weer zover: onze volgende seniorenmiddag.
We vieren dat we vijf jaar geleden begonnen met deze 67plus middagen!
We hebben besloten om het deze keer zonder individuele uitnodigingen te proberen.
U hoeft zich voor deze middag ook niet op te geven: u bent gewoon van harte welkom!
Noteert u daarom vast in uw agenda of op uw kalender:
donderdagmiddag 3 oktober 67plusmiddag in de Westerkerk. Inloop vanaf 14.15 uur, het programma begint om 14.30 uur.
Nadere informatie volgt nog.

Start marriage course
Vakantietijd. Tijd om gas terug te nemen. Tijd om samen dingen te
ondernemen. Tijd om met elkaar te praten?
Als jullie denken: Wij hebben niet veel tijd samen, en praten doen we ook niet
veel met elkaar, dan stellen wij voor om samen als echtpaar, het maakt niet uit
hoelang jullie bij elkaar zijn, de Marriage Course te volgen.
Wij starten op vrijdagavond 27 september.
En dan nu al een oproep?
Ja, omdat er nu tijd is om het er samen al eens over te hebben……..
en om eens op de site te kijken. www.marriagecourse.nl
Hartelijke groet,
Aalt en Rietje van de Kuilen
Hans en Géke van den Berg

Agenda
Klik hier om naar de agenda te gaan.

One (Omzien Naar Elkaar)
Als u op de een of andere manier bijvoorbeeld praktische hulp kunt gebruiken of bieden, neem dan contact op met Fred de Haan,zie de relevante links op deze pagina.
Kijk ook op Facebook: Omzien Naar Elkaar Westerkerk.

Diaconaal wijkteam

Directe, praktische diaconale steun door middel van advies, steun, directe hulp en begeleiding
naar andere hulpinstanties wordt uitgevoerd door het diaconaal wijkteam. Contact met dit team
kan via Jan van de Hazel, zie de relevante links op deze pagina.

Kerkauto
Voor vervoer naar de kerk kunt u contact opnemen met Piet van Diest, zie de relevante links op deze pagina.

Kopij, voorbeden en pastoralia
Voorbeden en pastoralia graag indien mogelijk vrijdag 12.00 uur doorgeven aan ds. A. Priem.
Kopij voor de nieuwsbrief kunt u wekelijks voor vrijdag 12:00 uur aanleveren via e-mail: zie de relevante links op deze pagina.
Kopij voor het wijkbericht uiterlijk woensdag 28-8-2019 voor 19.00 uur aanleveren via e-mail: zie de relevante links op deze pagina.Wijknieuws Westerkerk voor kerkblad vrijdag 9-8-2019 nummer 15


Bij de diensten
In deze zomermaanden mag ik drie keer in de Westerkerk voorgaan. Ik maakte in het voorjaar een studie over Filippus en kwam toen op het idee om er drie preken over te maken. De eerste dienst is al achter de rug, over Hand. 6:1-10/7:54-8:8 en de eerste diakenen, waaronder Stefanus en Filippus. Voor de volgende twee diensten heb ik het volgende voor ogen:
11 augustus – door het optreden van Filippus bereikt het evangelie Samaria. Daar is er de confrontatie met de wereld van de magie, in de persoon van Simon de Tovenaar. Over de verzoeking van magie, geld en macht (simonie). We lezen Handelingen 8:4-25.
18 augustus - er is een ware opwekking in Samaria, en toch roept de Geest Filippus om op weg te gaan om een enkeling op te zoeken, nog wel een eunuch, een ontmande. In de huidige zoektocht van de kerk om LHBT(IG)-ers een plaats te geven wordt regelmatig de eunuch genoemd, vooral waar het om transgenders en intersekse-personen gaat. Juist deze eunuch wordt de Geest op een eenzame weg tussen Jeruzalem gezocht en gevonden. We lezen Handelingen 8:26-40.
Zou u de diensten willen dragen in uw gebeden. Inspiratie in de kerkdiensten staat of valt (ook) met een biddende gemeente die de voorgangers in de gebeden draagt ! Wie de preek over de email wil krijgen, kan mailen met
Jan Minderhoud


Kinderoppas
De kleintjes zijn op 11 augustus onder de hoede van Wendy Kamphorst, Marloes de Vries, Naomie de Vries en Annelotte van Doesburg. Op 18 augustus zijn dat Anouk Boon, Matanja Schalk, Marie Lize Reitsma en Roos van Braak

Agenda
Klik hier om naar de agenda te gaan.

One (Omzien Naar Elkaar)
Als u op de een of andere manier bijvoorbeeld praktische hulp kunt gebruiken of bieden, neem dan contact op met Fred de Haan,zie de relevante links op deze pagina.
Kijk ook op Facebook: Omzien Naar Elkaar Westerkerk.

Diaconaal wijkteam
Directe, praktische diaconale steun door middel van advies, steun, directe hulp en begeleiding naar andere hulpinstanties wordt uitgevoerd door het diaconaal wijkteam. Contact met dit team kan via Jan van de Hazel, zie de relevante links op deze pagina.

Kerkauto
Voor vervoer naar de kerk kunt u contact opnemen met Piet van Diest, zie de relevante links op deze pagina.

Kopij, voorbeden en pastoralia
Voorbeden en pastoralia graag indien mogelijk vrijdag 12.00 uur doorgeven aan ds. A. Priem, zie de relevante links op deze pagina.
Kopij voor de nieuwsbrief kunt u wekelijks voor vrijdag 12:00 uur aanleveren via e-mail, zie de relevante links op deze pagina.
Kopij voor het wijkbericht uiterlijk woensdag 14-8-2019 voor 19.00 uur aanleveren via e-mail, zie de relevante links op deze pagina.Wijknieuws Westerkerk voor kerkblad vrijdag 26-7-2019 nummer 14


Bij de diensten
In deze zomermaanden mag ik drie keer in de Westerkerk voorgaan. Ik maakte in het voorjaar een studie over Filippus en kwam toen op het idee om er drie preken over te maken. Voor de diensten heb ik de volgende opzet gemaakt:
28 juli – over de vroege gemeente in Jeruzalem waar direct een diepe kloof zichtbaar wordt: tussen Joden uit Jeruzalem en omgeving en Joden uit de toenmalige Griekse wereld (in onze tijd: witte christenen en migrantenchristenen … ik zal daar wat over zeggen). Verder over ambten en bedieningen van apostelen, diakenen (en ouderlingen) en dat al die ambten erom vragen dat we ‘vol van de Geest zijn’. Over het belang van ‘Woord en gebed’ (eerste roeping van predikanten?) en over de eerste vervolging. We lezen Handelingen 6:1-10 / 7:54- 8:8 en komen hier ook de diaken/evangelist Filippus tegen.
11 augustus – door het optreden van Filippus bereikt het evangelie Samaria. Daar is er de confrontatie met de wereld van de magie, in de persoon van Simon de Tovenaar. Over de verzoeking van magie, geld en macht (simonie). We lezen Handelingen 8:4-25.
18 augustus - er is een ware opwekking in Samaria, en toch roept de Geest Filippus om op weg te gaan om een enkeling op te zoeken, nog wel een eunuch, een ontmande. In de huidige zoektocht van de kerk om LHBT(IG)-ers een plaats te geven, wordt regelmatig de eunuch genoemd, vooral waar het om transgenders en interseksuelen gaat. Juist deze eunuch wordt de Geest op een eenzame weg tussen Jeruzalem gezocht en gevonden. We lezen Handelingen 8:26-40.
Zou u de diensten willen dragen in uw gebeden. Inspiratie in de kerkdiensten staat of valt (ook) met een biddende gemeente die de voorgangers in de gebeden draagt !
Jan Minderhoud

Kinderoppas
Op zondag 28 juli zijn de kleintjes toevertrouwd aan Ery Bennink, Corrie Jansen, Ramon van Malenstein en Sara van Eijk. Zondag 4 augustus verwachten we voor die taak Matthea van Vliet, Jonna van Dijk, Marlinde Vos en Jasper van Diepen.

Een volgende stap in (het) geloof
Soms zijn er momenten dat je toe bent aan een nieuwe stap. Jaren in de kerk gezeten, omdat je werd meegenomen door je ouders…. Misschien ook wel jaren weg geweest omdat je het zelf allemaal nog niet wist, of je wel geloofde en wat je dan zou geloven….
Misschien in de afgelopen jaren je kind laten dopen, maar zelf nog niet de stap gezet om belijdenis te doen… Misschien gewoon toe aan een nieuwe stap?
In het nieuwe seizoen, na de zomervakantie, start er weer een nieuwe groep om samen te ontdekken of je toe bent aan zo’n nieuwe stap in (het) geloof, bijvoorbeeld belijdenis-doen, maar het kan ook zijn ‘gewoon meer bezig zijn met je geloof’, nieuwe dingen ontdekken…
Heb je interesse, meld je dan aan bij ds. André Priem.

Kunst in de kerk
Tot nu toe hebben we al van veel mooie werken kunnen genieten in de kerk. We doen ons best om te laten zien dat we een levende kerk zijn waarin creativiteit een rol speelt.
Zo zijn er een aantal mensen gevraagd die fotograferen. Eén van hen vroeg of het ook een optie was om eens met twee of drie te exposeren. En dat is natuurlijk ook een optie! Maakt u of maak jij tekeningen, schilderijen, foto's, weefwerken, macramé of borduurwerken, poëzie of dichtkunst (of iets heel anders)....meld u/je dan aan!
Theo van den Boom
Machteld van Dam 
Marieke Priem

Bulgarije 2020 inventarisatie
Na het succes van vorig jaar hebben we weer zin om in de herfstvakantie van 2020 opnieuw naar Bulgarije te gaan om daar onze handen uit de mouwen te steken bij de Roma.
Op 19 september 2019 is er een informatieavond in de Westerkerk voor jongeren, hun ouders en anderen geïnteresseerden. Details zullen nog volgen, maar om die verder te kunnen uitwerken zijn we benieuwd wie er plannen heeft om mee te gaan. Dit is dus een inventarisatie van onze kant en nog geen definitieve aanmelding!

Dus ben je volgend jaar oktober 16 jaar of ouder, wil je wat betekenen voor je naaste in Bulgarije, ben je goedgemutst om acties te helpen organiseren om geld bij elkaar te verzamelen en ben je volgend jaar herfstvakantie (17 t/m 24 oktober 2020) beschikbaar? Mail dan even, dan houden wij je op de hoogte!
De maximum grootte van de groep is 30 personen. Jongeren die vorig jaar niet mee zijn geweest, krijgen voorrang.

André Priem, Aart Verspuij, Hanneke van Kesteren, Tonny en Patricia Poelman

Marriage Course.
Het is bijna vakantie. Tijd om gas terug te nemen. Tijd om samen dingen te ondernemen. Tijd om met elkaar te praten?
Als jullie denken: Wij hebben niet veel tijd samen, en praten doen we ook niet veel met elkaar, dan stellen wij voor om samen als echtpaar, het maakt niet uit hoelang jullie bij elkaar zijn, de Marriage Course te volgen.
Wij starten op vrijdagavond 27 september.
En dan nu al een oproep?
Ja, omdat er nu tijd is om het er samen al eens over te hebben,
en om eens op de site te kijken. www.marriagecourse.nl
Hartelijke groet, Aalt en Rietje van de Kuilen, Hans en Géke van den Berg. .

Agenda
Klik hier om naar de agenda te gaan.

One (Omzien Naar Elkaar)
Als u op de een of andere manier bijvoorbeeld praktische hulp kunt gebruiken of bieden, neem dan contact op met Fred de Haan,zie de relevante links op deze pagina.
Kijk ook op Facebook: Omzien Naar Elkaar Westerkerk.

Diaconaal wijkteam
Directe, praktische diaconale steun door middel van advies, steun, directe hulp en begeleiding naar andere hulpinstanties wordt uitgevoerd door het diaconaal wijkteam. Contact met dit team kan via Jan van de Hazel, zie de relevante links op deze pagina.

Kerkauto
Voor vervoer naar de kerk kunt u contact opnemen met Piet van Diest, zie de relevante links op deze pagina.

Kopij, voorbeden en pastoralia
Voorbeden en pastoralia graag indien mogelijk vrijdag 12.00 uur doorgeven aan ds. A. Priem, zie de relevante links op deze pagina.
Kopij voor de nieuwsbrief kunt u wekelijks voor vrijdag 12:00 uur aanleveren via e-mail: zie de relevante links op deze pagina.
Kopij voor het wijkbericht uiterlijk woensdag 1-8-2019 voor 19.00 uur aanleveren via e-mail: zie de relevante links op deze pagina.
Wijknieuws Westerkerk voor het kerkblad van 12 juli 2019


Bij de diensten
Zondag 14 juli staat op het rooster van de kindernevendienst Numeri 6:22-27 centraal: God vertelt hoe Aäron en de andere priesters het volk van Israël moeten zegenen. Deze woorden kreeg het volk Israel te horen nadat ze uit Egypte bevrijd waren en op weg waren gegaan, door de woestijn, naar het beloofde land. Het is mooi om samen over die zegen, over Gods naam die op ons leven wordt gelegd, na te denken.
Op zondag 21 juli horen we opnieuw woorden die in de woestijn klonken, namelijk de 10 Woorden en we lezen Deuteronomium 6:1-12 en Matt 23: 1-12. Daarin gaat het over onze omgang met de aanwijzingen die God heeft gegeven.

Kinderoppas
Voor zondag 14 juli zijn de kleintjes onder de hoede van Heleen en Marie Lize Reitsma, Hannah en Sara van Eijk. Op zondag 21 juli is die taak voor Miranda Macaré, Anna van den Brink, Sara en Rosa Visser.

Vanuit de kerkenraad
Op 20 juni vond de laatste vergadering voor de zomerperiode plaats. Vanuit deze vergadering willen we graag de volgende zaken met u delen.
Het jeugdwijkteam heeft zich verdiept in de rol van kinderen aan de viering van de Maaltijd van de Heer. Ze concluderen dat er geen Bijbelse grond is om kinderen niet deel te laten nemen, maar vinden ook dat de vorm die we nu hebben (kinderen krijgen de zegen tijdens de lopende viering) mooi is. Aanvullend daarop stelt het JWT voor om ruimte te geven om kinderen deel te laten nemen wanneer kinderen en hun ouders dit graag willen. We willen graag de gemeente hierover horen. Na de zomer zullen we hier in de kerkenraad verder over doorpraten en het gesprek met de gemeente organiseren. Pas nadat we de gemeente gehoord hebben, volgt de besluitvorming.
Enkele weken terug hebben we onder leiding van Steven van Kooten met 29 personen gekeken naar de inrichting van het liturgisch centrum. Het was een constructieve avond waar veel ideeën uit zijn gekomen. Ook hebben we diverse voorbeelden gezien van andere kerken. De kerkenraad heeft besloten om het traject met Steven van Kooten voort te zetten. Ook hierin willen we graag de gemeente betrekken.
Voor de vervanging van de keet en uitbreiding van de zalen van de Westerkerk heeft de architect een eerste schets gemaakt. Op basis van deze tekening hebben we als kerkenraad een eerste beeld gezien over hoe de indeling zou kunnen worden. Aangezien er nog volop nagedacht wordt over diverse aanpassingen op deze schets en we ook nog onderzoeken wat financieel haalbaar is, vinden we het nog te vroeg om de gemeente iets te laten zien. In dit stadium willen we eerst met het College van Kerkrentmeesters in gesprek. We houden u uiteraard op de hoogte.
Met Johan van den Berg en Jan van Aller hebben we twee nieuwe hulpkosters. Hiermee is het team van (hulp)kosters weer op sterkte.
De oproep aan u om mee te helpen in de organisatie van de gemeentezondag heeft geen reacties opgeleverd. De kerkenraad zal daarom de gemeentezondag zelf organiseren. De invulling is nog niet bekend.
Aan het einde van dit jaar zijn tien ambtsdragers aftredend. Na de zomer willen we de inventarisatie doen wie zich herkiesbaar stellen en hoeveel vacatures er per 1 januari ontstaan.
In de maanden juli en augustus is de kerkenraad met reces. Het nieuwe seizoen starten we met de centrale ambtsdragersvergadering op 2 september. In die week vergadert ook het moderamen weer; de week erna is de eerste kerkenraadsvergadering van het nieuwe seizoen. Uiteraard blijven we, voor zover we niet op vakantie zijn, aanspreekbaar en hopen we u te ontmoeten in en rond de zondagse diensten.
Een goede zomer gewenst!
Wilt u de stukjes van de vorige vergaderingen teruglezen? Ga dan naar de website en kijk onder “Wat doen wij?”, “Relevante links” en vervolgens “Vanuit de kerkenraad”.

Excursie naar de kerk
Vorige week donderdagmiddag kwamen 25 kinderen van openbare basisschool de Arendshorst op bezoek in de Westerkerk. Ondertussen is dit een jaarlijkse traditie geworden. De kinderen krijgen op vrijwillige basis godsdienstonderwijs van Deborah Guijs, die dat officieel namens de kerken doet. Samen met Deborah hebben we daar een mooie en creatieve ontmoeting van gemaakt. Het begin van Mattheus 17 stond centraal. We hebben gezongen, toneel gespeeld, zijn met elkaar in gesprek geweest. Altijd een enerverende bezigheid, zo’n schoolbezoek!
Aan het eind ontvingen de kinderen uit groep 8 namens de kerken een bijbel. We hopen zo dat er een lijntje met onze Heer is gelegd, met de hemelse Vader die hen kent en hen noemt bij hun naam.

Kunst in de kerk
Tot nu toe hebben we al van veel mooie werken kunnen genieten in de kerk. We doen ons best om te laten zien dat we een levende kerk zijn waarin creativiteit een rol speelt.
Zo zijn er een aantal mensen gevraagd die fotograferen. Eén van hen vroeg of het ook een optie was om eens met twee of drie te exposeren. En dat is natuurlijk ook een optie! Maakt u of maak jij tekeningen, schilderijen, foto's, weefwerken, macramé of borduurwerken, poëzie of dichtkunst (of iets heel anders)....meld u/je dan aan!
Theo van den Boom
Machteld van Dam
Marieke Priem

One (Omzien Naar Elkaar)
Als u op de een of andere manier bijvoorbeeld praktische hulp kunt gebruiken of bieden, neem dan contact op met Fred de Haan, zie de relevante links op deze pagina. .
Kijk ook op Facebook: Omzien Naar Elkaar Westerkerk.

Diaconaal wijkteam
Directe, praktische diaconale steun door middel van advies, steun, directe hulp en begeleiding naar andere hulpinstanties wordt uitgevoerd door het diaconaal wijkteam. Contact met dit team kan via Jan van de Hazel, zie de relevante links op deze pagina.

Kerkauto
Voor vervoer naar de kerk kunt u contact opnemen met Piet van Diest, zie de relevante links op deze pagina.

Kopij, voorbeden en pastoralia
Voorbeden en pastoralia graag indien mogelijk vrijdag 12.00 uur doorgeven aan ds. A. Priem, zie de relevante links op deze pagina.
Kopij voor de nieuwsbrief kunt u wekelijks voor vrijdag 12:00 uur aanleveren via e-mail: zie de relevante links op deze pagina.
Kopij voor het wijkbericht uiterlijk woensdag 17-7-2019 voor 19.00 uur aanleveren via e-mail:zie de relevante links op deze pagina.


Website ontwikkeling: Exitus ICT