Lees voor
Zoek
Home > Zendingskerk > Nieuws

Donderdag 30 juni 2022

Contact 2022 5

Er is een vijfde nummer van het verenigingsblad "Contact" jaargang 2022
Lees en je bent op de hoogte van het laatste nieuws vanuit de Zendingskerk.


Deel op Deel op

Zoek nieuws

Van
Tot
Zoek

Laatste nieuws

Zendingskerk

Vernieling regenboogvlag bij Zendingskerk

02 juli 2022  |  Het is u misschien wel eens opgevallen: regelmatig wappert aan de mast bij de Zendingskerk aan de Harderwijkerweg de regenboogvlag.
Daarmee willen wij als kerkelijke gemeenschap aangeven dat eenieder welkom is in de Zendingskerk, ongeacht gender of seksuele gerichtheid. Wij vieren graag de diversiteit en geloven dat elk mens in de ogen van God even waardevol is. Juist ook als kerk hopen wij voor eenieder een gastvrije plek te kunnen zijn waar je met je geloof, je vragen en je twijfels terecht kunt en waar we respectvol met elkaar en met onderlinge verschillen willen omgaan.
Juist omdat de vlag voor ons staat voor gastvrijheid en respect zijn we ervan geschrokken toen bleek dat op iemand op woensdagmiddag 29 juni het vlaggenmasttouw heeft doorgesneden en de regenboogvlag heeft neergehaald. Helaas hebben we al eerder met dit soort vandalisme te maken gehad.
En het gaat ons om meer dan het kapot maken van ons eigendom: de veelkleurigheid en diversiteit horen tot het wezen van de Zendingskerk. Dat daar bij sommigen geen ruimte voor lijkt te zijn stemt ons verdrietig. Tegelijk realiseren we ons hoe belangrijk het is om de vlag opnieuw te hijsen. Dat hebben we intussen ook gedaan.
Graag zouden we in gesprek gaan met de dader. Om uit te leggen waarom de vlag belangrijk is voor ons. En in de hoop dat dit in elk geval leidt tot respect voor onze manier van kerk-zijn, ook als we het niet eens worden.
Intussen wappert bij ons weer de vlag.
Wees welkom!


02 juli 2022

minder
Zendingskerk

VBMO Groevenbeek Kerkenbezoek Ermelo

01 juli 2022  |  Op dinsdag 28 juni 2022 bezochten ruim 200 leerlingen (VBMO Groevenbeek) de Zendingskerk. Daarnaast waren ze ook in drie andere kerken geweest."Ons doel is om leerlingen, van wie velen zelden of nooit een kerk van binnen zien, kennis te laten maken met zo’n gebouw, en, als ze er wel mee bekend zijn, hen ook andere gebouwen te laten zien: wat valt je op, hoe is dat in de andere gebouwen…."
Hun opdracht is om, na terugkomst op school, in groepjes van 3 of 4 leerlingen een poster op A3 te maken. Daarop moeten ze het volgende laten zien:
- de verschillen en overeenkomsten tussen de 4 gebouwen en
- om elk 1 ‘ding’ te laten zien wat hen aansprak of wat ze bijzonder vonden.
- ook moeten er 2 plaatjes uit het kerkgebouw op de poster staan.

Met veel genoegen hebben een aantal vrijwilligers uitgelegd wat de Zendingskerk bijzonder maakt.
De meeste indruk maakte het kerkhof.
Mooie gesprekken waren het gevolg.
Een prachtig initiatief van de schoolleiding.01 juli 2022

meer
Zendingskerk

Contact 2022 5

30 juni 2022  |  Er is een vijfde nummer van het verenigingsblad "Contact" jaargang 2022
Lees en je bent op de hoogte van het laatste nieuws vanuit de Zendingskerk.


30 juni 2022

meer
Website ontwikkeling: Exitus ICT