Lees voor
Zoek

Welkom in de kerk

Vooral hartelijk welkom als we elkaar nog niet kennen en als je via deze website bij ons een kijkje komt nemen. Met onze website willen we je laten zien wie we zijn; wat ons bezighoudt en waar we mee bezig zijn; waar we voor staan en waar we voor gaan.

Kerkdiensten

toon kalender
<november 2021>
zomadiwodovrza
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829301234
567891011

Klik op de dienst om deze te beluisteren.
zo 28 nov
zo 5 dec
zo 12 dec

Adresgegevens ZendingskerkHarderwijkerweg 10
3852 AD Ermelo

T: 06-23278135

Plan uw route

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.

Activiteiten

29
NOV

Drie Joodse Vrouwen

Drie Joodse Vrouwen

Tijdens de Duitse bezetting bleven er langs verschillende wegen contacten tussen joden en christenen in het dagelijks leven, in onderduiksituaties en zelfs binnen kampen. Hoe namen in die situaties joden christenen waar? Hun ervaringen waren uiteenlopend. Op deze avond belichten we de vraag vanuit geschriften van drie joodse auteurs van romans, gedichten en dagboeken: Hanny Michaelis, Juliette Berger en Clara Asscher-Pinkhof.
Inleider Hans Schravesande is actief als theoloog rond vragen van jodendom, ecologie en klimaatverandering. Hij is lid van de werkgroep ‘Theologie, Kerk en duurzaamheid’ van de Raad van Kerken.
Inschrijven via http://www.leerhuisermelo.nl
Locatie Maranathakerk
Tijd 20.00 uur
Inleider Dr. J.H. Schravesande
Maranathakerk
Meer informatie

minder
06
DEC

Simone Weil over aandacht

Simone Weil over aandacht

Simone Weil was een Franse filosofe, activiste en mystica. Ze schreef het volgende: “Niet alleen de liefde tot God heeft als kern aandacht. De naastenliefde, waarvan wij weten dat zij één is met de liefde tot God, heeft dezelfde dragende grond”. Rob Compaijen wil deze avond stilstaan bij het inspirerende leven van Weil en anderzijds zich richten op het voor haar wezenlijke onderwerp van de aandacht.
Rob Compaijen is religiewetenschapper en filosoof. Hij werkt aan de Protestantse Theologische Universiteit van Amsterdam.
Aanmelden via http://www.leerhuisermelo.nl

Locatie Immanuelkerk
Tijd 20.00 uur
Inleider Dr. R. Compaijen

maandag 6 december 2021 om 20:00 uur
Immanuelkerk
Meer informatie

meer
08
DEC

Bijbel lezen met hart en ziel

Een moeilijk boek of moeilijke mensen?
Bijbel lezen met hart en ziel

De Bijbel is en ingewikkeld boek en over de interpretatie ervan wordt veel gediscussieerd. Hoe kun je de Schrift dan zo lezen dat je geraakt wordt? En hoe voorkom je een al rationele Bijbellezing?
Huijgen vraagt aandacht voor de ziel. Je openstellen voor de stem van God die in de Bijbel spreekt. Hij gaat te rade bij onder andere Luther. Daarnaast geeft hij voorbeelden van omgang met de bijbel door Dietrich Bonhoeffer en door hemzelf.
Arnold Huijgen (1978) is hoogleraar aan de Theologische Universiteit Apeldoorn. En hij is theoloog, predikant en columnist.
opgeven via http://www.leerhuisermelo.nl
Locatie Nieuwe Kerk
Tijd 20.00 uur
Inleider Prof. dr. A. Huijgen


 
Nieuwe Kerk
Meer informatie

meer

Laatste nieuws

Zendingskerk

Open Kerk Concert Music & More

17 november 2021  |  
Hier een linkje naar het Concert gehouden op zaterdagmiddag 6 november 2021
 


17 november 2021

minder
Zendingskerk

'Contact' 2021 nr. 8

12 november 2021  |  Er is een achtste nummer van het verenigingsblad "Contact" jaargang 2021
Lees en je bent op de hoogte van het laatste nieuws vanuit de Zendingskerk.


12 november 2021

meer
Zendingskerk

Musical "Circus Mens" uitgesteld

30 oktober 2021  |  Lieve vrienden,

We maken ons zorgen over de oplopende coronacijfers en de te verwachten maatregelen. Als we anderhalve meter afstand moeten houden of als we een mondkapje moeten dragen of als we niet meer mogen zingen in de kerk, kunnen wij niet repeteren!
Durven en mogen de mensen, ons publiek, te komen? Is er een volle kerk in februari, om naar onze uitvoeringen te kijken?

Daarom hebben Gerda, Cor en ik besloten deze zorgen vanavond met de spelgroep te bespreken. Willen we zo doorgaan met repeteren? Want als we moeten stoppen, kunnen we dat het beste nu doen! Voordat iedereen zijn teksten begint te leren. In de groep was er instemming, herkenning, maar ook verbazing en een gezamenlijk zoeken naar een uitweg.

Helaas, maar er is besloten dat we het musical seizoen nu stoppen. Vanavond hebben we nog een zang repetitie gehad. Roel heeft opnames gemaakt en maakt daar oefencd’s van voor ons allen.

Maar dit was dus de laatste repetitie van dit schooljaar! Dus er zijn geen musical uitvoeringen in februari 2022!
We hebben afgesproken volgend schooljaar, september 2022, opnieuw te beginnen. Met spijt in mijn hart is dit besluit genomen. Ik hoop dat jullie begrip kunnen hebben voor deze zo moeilijke beslissing.

Lieve groet, ook namens Cor en Gerda, Gertia.


30 oktober 2021

meer
Website ontwikkeling: Exitus ICT