Welkom in de kerk

Vooral hartelijk welkom als we elkaar nog niet kennen en als je via deze website bij ons een kijkje komt nemen. Met onze website willen we je laten zien wie we zijn; wat ons bezighoudt en waar we mee bezig zijn; waar we voor staan en waar we voor gaan.

toon kalender
<november 2021>
zomadiwodovrza

Klik op de dienst om deze te beluisteren.
zo 28 nov
zo 5 dec
zo 12 dec

Adresgegevens Zendingskerk

Harderwijkerweg 10
3852 AD Ermelo

Plan uw route

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.

Drie Joodse Vrouwen

Tijdens de Duitse bezetting bleven er langs verschillende wegen contacten tussen joden en christenen in het dagelijks leven, in onderduiksituaties en zelfs binnen kampen. Hoe namen in die situaties joden christenen waar? Hun ervaringen waren uiteenlopend. Op deze avond belichten we de vraag vanuit geschriften van drie joodse auteurs van romans, gedichten en dagboeken: Hanny Michaelis, Juliette Berger en Clara Asscher-Pinkhof.
Inleider Hans Schravesande is actief als theoloog rond vragen van jodendom, ecologie en klimaatverandering. Hij is lid van de werkgroep ‘Theologie, Kerk en duurzaamheid’ van de Raad van Kerken.
Inschrijven via http://www.leerhuisermelo.nl
Locatie Maranathakerk
Inleider Dr. J.H. Schravesande
Maranathakerk

Simone Weil over aandacht

Simone Weil was een Franse filosofe, activiste en mystica. Ze schreef het volgende: “Niet alleen de liefde tot God heeft als kern aandacht. De naastenliefde, waarvan wij weten dat zij één is met de liefde tot God, heeft dezelfde dragende grond”. Rob Compaijen wil deze avond stilstaan bij het inspirerende leven van Weil en anderzijds zich richten op het voor haar wezenlijke onderwerp van de aandacht.
Rob Compaijen is religiewetenschapper en filosoof. Hij werkt aan de Protestantse Theologische Universiteit van Amsterdam.
Aanmelden via http://www.leerhuisermelo.nl

Locatie Immanuelkerk
Inleider Dr. R. Compaijen

maandag 6 december 2021 om 20:00 uur
Immanuelkerk

Bijbel lezen met hart en ziel

Een moeilijk boek of moeilijke mensen?
Bijbel lezen met hart en ziel

De Bijbel is en ingewikkeld boek en over de interpretatie ervan wordt veel gediscussieerd. Hoe kun je de Schrift dan zo lezen dat je geraakt wordt? En hoe voorkom je een al rationele Bijbellezing?
Huijgen vraagt aandacht voor de ziel. Je openstellen voor de stem van God die in de Bijbel spreekt. Hij gaat te rade bij onder andere Luther. Daarnaast geeft hij voorbeelden van omgang met de bijbel door Dietrich Bonhoeffer en door hemzelf.
Arnold Huijgen (1978) is hoogleraar aan de Theologische Universiteit Apeldoorn. En hij is theoloog, predikant en columnist.
opgeven via http://www.leerhuisermelo.nl
Locatie Nieuwe Kerk