Lees voor
Zoek

Welkom in de kerk

Vooral hartelijk welkom in de Zendingskerk als we elkaar nog niet kennen en als je via deze website bij ons een kijkje komt nemen. Met onze website willen we je laten zien wie we zijn; wat ons bezighoudt en waar we mee bezig zijn; waar we voor staan en waar we voor gaan.

Kerkdiensten

toon kalender
<juni 2024>
zomadiwodovrza
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456

Klik op de dienst om deze te beluisteren.
zo 16 jun
zo 23 jun
zo 30 jun

Adresgegevens Zendingskerk

Harderwijkerweg 10
3852 AD Ermelo

T: 06-23278135

Plan uw route

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.

Activiteiten

20
JUN

Kerkcafé, donderdag 20 juni a.s. van 10.00 – 12.00 uur

Op deze datum is er weer Kerkcafé in de consistorie van de Zendingskerk. Iedereen is van harte welkom; we zitten gezellig bij elkaar aan tafels. U hoeft zich niet aan te melden. De koffie staat voor u klaar!
 
Donderdag 20 juni a.s. van 10 - 12 uur
Zendingskerk
Meer informatie

minder
30
JUN

Vesper - elke laatste zondagmiddag van de maand

Elke laatste zondag van de maand (m.u.v. juli) is er in de Zendingskerk om 17.00 uur een vesper. Een inspirerende viering in het teken van stilte en stilstaan, samen zingen en luisteren, inspiratie opdoen en bidden.
Iedereen is welkom! Na de vesper is er soep met brood en kun je nog even napraten.

Dit jaar staat elke vesper in het teken van een inspirerende persoon. Wil je weten wie er deze keer centraal staat, volg ons dan op Facebook.com/Zendingskerk. Liever een mailtje ontvangen met een uitnodiging? Stuur dan een mailtje naar vesperzendingskerk@gmail.com. Hier kun je ook terecht als je vragen hebt.
zondag, 17.00 uur
Zendingskerk
Meer informatie

meer
05
JUL

Bidden om vrede, het Coventrygebed in Ermelo

Iedere eerste vrijdag van de maand, Bidden om vrede.

Ontstaan van het Coventry-gebed
Misschien heeft u weleens gehoord van het Coventry-gebed: elke vrijdag om 12.00 uur wordt op verschillende plekken in de wereld met elkaar gebeden om vrede. Deze traditie is ontstaan na de 2e Wereldoorlog in de Engelse stad Coventry, waar in november 1940 tijdens het bombardement op de stad ook de St. Michael kathedraal verwoest werd. Toen de resten waren afgekoeld en de kerk weer kon worden betreden, vond provoost Howard balken die in de vorm van een kruis lagen. Daarin werd een appèl voor vrede gezien dat navolging moest krijgen. Dit leidde tot het initiatief van een wekelijks moment van bezinning en gebed om vrede vanuit de overtuiging dat oorlog nooit vanzelfsprekend mag zijn.
In de loop der jaren sloten kerken en geloofsgemeenschappen overal ter wereld zich bij dit initiatief aan door op hetzelfde tijdstip een gelijksoortig gebedsmoment te organiseren.

De Zendingskerk is gastgever
Als Zendingskerk willen we ons hierbij voegen. Vanaf 1 maart zullen we elke eerste vrijdag van de maand bij elkaar komen voor een kort liturgisch moment in de traditie van Coventry.
Het liefst doen we dat met meerdere mensen, niet alleen uit onze eigen kerk, maar overal vandaan. Aan u de uitnodiging om mee te doen. Als Zendingskerk zijn we gastgever, wat het dragen van het gebedsmoment betreft hopen we dat ook anderen aan willen sluiten.

Voor wie nu al meer informatie zou willen: op coventryberaad.nl is van alles te vinden!
Contactadres: scriba@zendingskerk.nl 
vrijdag 5 juli om 12:00 uur
Zendingskerk
Meer informatie

meer

Laatste nieuws

Zendingskerk

Trouw-artikel 30 april 2024

30 april 2024  |  Op 30 april 2024 verscheen in Trouw een artikel n.a.v. 20 jaar PKN. In dit artikel staat een beschrijving van de Zendingskerk en van de Nieuwe Kerk in Ermelo. Door op deze link te klikken (nu én op de volgende pagina) gaat u naar het artikel.


30 april 2024

minder
Zendingskerk

Een nieuwe musical

19 maart 2024  |  Een nieuwe Musical!

Februari 2024 is voorbijgegaan zonder musical. Maar de tijd heeft niet stil gestaan! Al in mei vorig jaar is er een denktank van mensen bij elkaar gekomen, om er samen over na te denken waar een volgende musical over zou kunnen gaan. En hoe die musical er dan uit zou zien. Welke thema’s, welke liederen passen daar bij?

De groep bestond uit Johan van Voskuilen, Henriette van Ameijde, Cor Louwerse, Kim de Berg, Esther Voskuilen en Gertia. Johan wilde de musical wel schrijven en al snel ging ook Henriette mee schrijven. Nu is de musical geschreven en de liedjes zijn erbij gezocht. Het is een eigentijdse, vlotte, herkenbare musical geworden, waarin veel gebeurd. Met daarin mooie liederen, begeleid door Cor Louwerse.

Applaus voor Johan en Henriette, knap gedaan!!!

De musical heet ‘Geen tijd’! Het verhaal gaat over 4 gezinnen die aan een parkje wonen. Ze krijgen een brief van de gemeente waarin staat dat er een plan ligt om in hun parkje 6 Tiny Houses te plaatsen. Als ze er bezwaar tegen hebben, kunnen ze reageren. Zodoende ontstaat er interactie tussen de gezinnen. Maak kennis met de gezinnen: in het eerste gezin wonen 2 kinderen met hun ouders ( die druk zijn met hun carrière) en hun Opa en Oma wonen bij hen in, om voor de kinderen te zorgen. In het tweede gezin woont een Syrische vluchteling, die helpt met de zorg voor de demente Opa. Om Oma, die mantelzorger is, een beetje te helpen. In de derde gezin wonen 2 kinderen met hun ouders. In het vierde gezin woont Oma Bep, die weduwe is.

De jeugd speelt een grote rol in de musical. Zij bedenken een plan; een barbecue voor de buurt. Om de wethouder te laten zien hoe belangrijk het park is voor de buurt. Maar dan gaat er van alles mis…!

Maar zonder spelers geen musical. Daarom de vraag of er onder u/jullie mensen zijn die mee willen doen?! Zelf eens in de rol van een ander stappen. Een half jaar op vrijdagavond repeteren en dan eind februari stralen tijdens de 2 uitvoeringen! Dus: wie doet er mee? Heb je nog vragen? Ik hoor het graag!

Gertia Coenraats, regisseur.


19 maart 2024

meer
Website ontwikkeling: Exitus ICT