Home > Kerkelijk Centrum > Activiteiten

Zondag 15 januari Ochtenddienst 09:30 uur

5e dienst Jaarthema

Voor meer info klik hier.

Zondag 15 januari Ochtenddienst 09:30 uur

MRT

Israëlavond: het ‘joods’ verstaan van de Romeinenbrief en onze relatie met Israël

Israëlavond 5 en 12 maart 2024
Thema: het ‘joods’ verstaan van de Romeinenbrief en onze relatie met Israël

Ds. Gijsbertsen verdiept zich al decennia lang in een Bijbeluitleg die wortelt in de joodse traditie. Hij is op zoek naar een theologie waarin het volk Israël de plaats krijgt die het toekomt. In twee bijeenkomsten neemt ds. Gijsbertsen ons mee in het ‘joods’ lezen van Paulus woorden in de Romeinenbrief. Veel begrippen zoals gerechtigheid, wet, geloof, werken der wet, rechtvaardiging, hebben vanuit de joodse achtergrond een ‘andere’ betekenis vergeleken met hoe wij die kennen.

Ds. Gijsbertsen zal verduidelijken hoe Paulus in de hele Romeinenbrief het volk Israël en de relatie met de andere volken op het oog heeft en dat Israël vanuit het ‘joods’ verstaan een prominentere plaats zou moeten innemen in prediking, liederen en belijdenisgeschriften.

Op de eerste bijeenkomst komen met name de hoofdstukken 1 t/m 8 aan de orde. Op de tweede bijeenkomst de overige hoofdstukken.

Beide lezingen zullen ongetwijfeld vragen oproepen, omdat het ‘joods’ verstaan nogal afwijkt van de ons bekende invulling. Op beide bijeenkomsten zal voldoende tijd zijn om met ds. Gijsbertsen van gedachte te wisselen. We hopen dat het ‘joods’ verstaan u helpt bij de verdieping van uw geloof.

Organisatie: Commissie Kerk en Israël Ermelo
Inleider: Ds. Bart Gijsbertsen
Locatie: Westerkerk, Oude Nijkerkerweg 4, 3853 JS Ermelo
5 maart: zaal 3/4 van de kerk; 12 maart: de Vleugel
Aanvang: 20. 00 uur; sluiting 21.30 uur; inloop 19.30 uur/met koffie/thee
Toegang: Gratis; collecte voor het bestrijden van de onkosten
Boekentafel: Aanwezig vanaf 19.30-20.00 uur en na 21.30 uur.
20>00 uur
Westerkerk (zaal 3/4)

Israëlavond 5 en 12 maart 2024
Thema: het ‘joods’ verstaan van de Romeinenbrief en onze relatie met Israël

Organisatie: Commissie Kerk en Israël Ermelo
Inleider: Ds. Bart Gijsbertsen
Locatie: Westerkerk, Oude Nijkerkerweg 4, 3853 JS Ermelo
5 maart: zaal 3/4 van de kerk; 12 maart: de Vleugel
Aanvang: 20. 00 uur; sluiting 21.30 uur; inloop 19.30 uur/met koffie/thee
Toegang: Gratis; collecte voor het bestrijden van de onkosten
Boekentafel: Aanwezig vanaf 19.30-20.00 uur en na 21.30 uur.
Westerkerk (de Vleugel)

Themadienst #5

Verleden, heden, toekomst

Hosea 9 en 10

Ds. M van Leeuwen

Voor meer info over het jaarthema klik hier.
9:30 uur (ochtenddienst)