Lees voor
Zoek
Home > Zendingskerk > Activiteiten

Activiteiten


29
APR
Om 15.00 uur

Concert tijdens Open Kerk

Op zaterdag 29 april om 15.00 uur is er in de Zendingskerk een concert door een zangtrio bestaande uit
Carmen de Haan (mezzosopraan),
Aaike Nortier (mezzosopraan) en
Rosa Ligtermoet (sopraan).
Het concert duurt ongeveer drie kwartier. Alle drie de zangeressen worden c.q. werden opgeleid aan een conservatorium. Hun repertoire bestaat uit klassieke muziek. Het programma op 29 april is nog niet bekend.
We laten ons verrassen.
Zie ook:
https://www.harderwijkercourant.nl/lokaal/muziek/917818/zangtrio-carmen-de-haan-aaike-nortier-en-rosa-ligtermoet-geef


Deel op Deel op

Details

Om 15.00 uur

Zoek activiteit

Van
Tot
Zoek

Activiteiten

28
APR

Vesper - elke laatste zondagmiddag van de maand

Elke laatste zondag van de maand (m.u.v. juli) is er in de Zendingskerk om 17.00 uur een vesper. Een inspirerende viering in het teken van stilte en stilstaan, samen zingen en luisteren, inspiratie opdoen en bidden.
Iedereen is welkom! Na de vesper is er soep met brood en kun je nog even napraten.

Dit jaar staat elke vesper in het teken van een inspirerende persoon. Wil je weten wie er deze keer centraal staat, volg ons dan op Facebook.com/Zendingskerk. Liever een mailtje ontvangen met een uitnodiging? Stuur dan een mailtje naar vesperzendingskerk@gmail.com. Hier kun je ook terecht als je vragen hebt.
zondag, 17.00 uur
Zendingskerk
Meer informatie

minder
03
MEI

Bidden om vrede, het Coventrygebed in Ermelo

Iedere eerste vrijdag van de maand, Bidden om vrede.

Ontstaan van het Coventry-gebed
Misschien heeft u weleens gehoord van het Coventry-gebed: elke vrijdag om 12.00 uur wordt op verschillende plekken in de wereld met elkaar gebeden om vrede. Deze traditie is ontstaan na de 2e Wereldoorlog in de Engelse stad Coventry, waar in november 1940 tijdens het bombardement op de stad ook de St. Michael kathedraal verwoest werd. Toen de resten waren afgekoeld en de kerk weer kon worden betreden, vond provoost Howard balken die in de vorm van een kruis lagen. Daarin werd een appèl voor vrede gezien dat navolging moest krijgen. Dit leidde tot het initiatief van een wekelijks moment van bezinning en gebed om vrede vanuit de overtuiging dat oorlog nooit vanzelfsprekend mag zijn.
In de loop der jaren sloten kerken en geloofsgemeenschappen overal ter wereld zich bij dit initiatief aan door op hetzelfde tijdstip een gelijksoortig gebedsmoment te organiseren.

De Zendingskerk is gastgever
Als Zendingskerk willen we ons hierbij voegen. Vanaf 1 maart zullen we elke eerste vrijdag van de maand bij elkaar komen voor een kort liturgisch moment in de traditie van Coventry.
Het liefst doen we dat met meerdere mensen, niet alleen uit onze eigen kerk, maar overal vandaan. Aan u de uitnodiging om mee te doen. Als Zendingskerk zijn we gastgever, wat het dragen van het gebedsmoment betreft hopen we dat ook anderen aan willen sluiten.

Voor wie nu al meer informatie zou willen: op coventryberaad.nl is van alles te vinden!
Contactadres: scriba@zendingskerk.nl


 
vrijdag 3 mei om 12:00 uur
Zendingskerk
Meer informatie

meer
16
MEI

Kerkcafé, donderdag 16 mei a.s. van 10.00 – 12.00 uur

Op deze datum is er weer Kerkcafé in de consistorie van de Zendingskerk. Iedereen is van harte welkom; we zitten gezellig bij elkaar aan tafels. U hoeft zich niet aan te melden. De koffie staat voor u klaar!
 
Donderdag 16 mei a.s. van 10 - 12 uur
Zendingskerk
Meer informatie

meer
Website ontwikkeling: Exitus ICT