Home > Zendingskerk > Activiteiten

MRT
Maandag 11 maart 2024, 19.30 uur

Filmavond: Jagten

Op maandag 11 maart is er weer een filmavond in de Zendingskerk. In het kader van het bekijken en bespreken we de film 'Jagten'. We beginnen om 19.30 uur, de toegang is 5 euro, locatie: Zendingskerk.
Jagten is een beklemmende film van regisseur Thomas Vinterberg (Festen). Met Mads Mikkelsen als kleuterleider, die ten onrechte wordt beschuldigd van misbruik. Wanneer leuterleider Lucas door de 5-jarige Klara ten onrechte wordt beschuldigd van misbruik, verandert zijn leven van het ene op het andere moment in een nachtmerrie.

Het nieuws verspreidt zich snel en de inwoners van het dorp beginnen zich tegen hem te keren. De eens zo hechte lokale gemeenschap valt uit elkaar, terwijl Lucas tot doelwit is verklaard.
Op indringende wijze zet deze film ons aan het denken over waarheid en leugens, over reputatie en massahysterie, over hoe een leven kapot gemaakt kan worden.
Geen makkelijke film, wel een onvergetelijke kijkervaring, die zeker tot verder praten aanleiding geeft.
Eenieder is van harte welkom!

Maandag 11 maart 2024, 19.30 uur

MEI

Bidden om vrede, het Coventrygebed in Ermelo

Iedere eerste vrijdag van de maand, Bidden om vrede.

Ontstaan van het Coventry-gebed
Misschien heeft u weleens gehoord van het Coventry-gebed: elke vrijdag om 12.00 uur wordt op verschillende plekken in de wereld met elkaar gebeden om vrede. Deze traditie is ontstaan na de 2e Wereldoorlog in de Engelse stad Coventry, waar in november 1940 tijdens het bombardement op de stad ook de St. Michael kathedraal verwoest werd. Toen de resten waren afgekoeld en de kerk weer kon worden betreden, vond provoost Howard balken die in de vorm van een kruis lagen. Daarin werd een appèl voor vrede gezien dat navolging moest krijgen. Dit leidde tot het initiatief van een wekelijks moment van bezinning en gebed om vrede vanuit de overtuiging dat oorlog nooit vanzelfsprekend mag zijn.
In de loop der jaren sloten kerken en geloofsgemeenschappen overal ter wereld zich bij dit initiatief aan door op hetzelfde tijdstip een gelijksoortig gebedsmoment te organiseren.

De Zendingskerk is gastgever
Als Zendingskerk willen we ons hierbij voegen. Vanaf 1 maart zullen we elke eerste vrijdag van de maand bij elkaar komen voor een kort liturgisch moment in de traditie van Coventry.
Het liefst doen we dat met meerdere mensen, niet alleen uit onze eigen kerk, maar overal vandaan. Aan u de uitnodiging om mee te doen. Als Zendingskerk zijn we gastgever, wat het dragen van het gebedsmoment betreft hopen we dat ook anderen aan willen sluiten.

Voor wie nu al meer informatie zou willen: op coventryberaad.nl is van alles te vinden!
Contactadres: scriba@zendingskerk.nl

vrijdag 3 mei om 12:00 uur

MEI

Kerkcafé, donderdag 16 mei a.s. van 10.00 – 12.00 uur

Op deze datum is er weer Kerkcafé in de consistorie van de Zendingskerk. Iedereen is van harte welkom; we zitten gezellig bij elkaar aan tafels. U hoeft zich niet aan te melden. De koffie staat voor u klaar!

Donderdag 16 mei a.s. van 10 - 12 uur

Bidden om vrede, het Coventrygebed in Ermelo

Iedere eerste vrijdag van de maand, Bidden om vrede.

Ontstaan van het Coventry-gebed

De Zendingskerk is gastgever