Home > Zendingskerk > Activiteiten

Om 15.00 uur
de Zendingskerk

Kruiswegstaties door Groevenbeek leerlingen

Begin april is in de Zendingskerk een bijzondere expositie te zien. Leerlingen uit 5 Atheneum van Groevenbeek, die als examenvak beeldende vorming hebben gekozen, maakten met elkaar een kruisweg:
14 staties die de lijdensweg van Jezus verbeelden.
Zij hebben daar hun eigen interpretatie van gemaakt, in de vorm van schilderijen en objecten.
In de Stille Week (donderdagavond 6 april 2023)
tot en met eerste Paasdag zijn de kunstwerken
tijdens onze diensten te zien.

Op Goede Vrijdag, het klassieke moment om een kruisweg te lopen, zal er om 15.00 uur een moment van aandacht en meditatie zijn bij de verschillende kunstwerken. Alida van Beek (docente beeldende vorming en lid van de Zendingskerk) zal toelichting geven bij het project en onze predikante leidt een meditatieve gang langs de verschillende staties.

We hopen dat velen van u dat moment komen meebeleven.

Om 15.00 uur
de Zendingskerk

MRT

Bidden om vrede, het Coventry-gebed in Ermelo

Vrijdag 1 maart a.s. om 12.00 uur wordt in de Zendingskerk een eerste Coventry-gebed gehouden. Voorafgaand daaraan is er om 11.30 uur een korte inleiding over de achtergrond en de betekenis van het Coventry-gebed.

Ontstaan van het Coventry-gebed
Misschien heeft u weleens gehoord van het Coventry-gebed: elke vrijdag om 12.00 uur wordt op verschillende plekken in de wereld met elkaar gebeden om vrede. Deze traditie is ontstaan na de 2e Wereldoorlog in de Engelse stad Coventry, waar in november 1940 tijdens het bombardement op de stad ook de St. Michael kathedraal verwoest werd. Toen de resten waren afgekoeld en de kerk weer kon worden betreden, vond provoost Howard balken die in de vorm van een kruis lagen. Daarin werd een appèl voor vrede gezien dat navolging moest krijgen. Dit leidde tot het initiatief van een wekelijks moment van bezinning en gebed om vrede vanuit de overtuiging dat oorlog nooit vanzelfsprekend mag zijn.
In de loop der jaren sloten kerken en geloofsgemeenschappen overal ter wereld zich bij dit initiatief aan door op hetzelfde tijdstip een gelijksoortig gebedsmoment te organiseren.

De Zendingskerk is gastgever
Als Zendingskerk willen we ons hierbij voegen. Vanaf 1 maart zullen we elke eerste vrijdag van de maand bij elkaar komen voor een kort liturgisch moment in de traditie van Coventry.
Het liefst doen we dat met meerdere mensen, niet alleen uit onze eigen kerk, maar overal vandaan. Aan u de uitnodiging om mee te doen. Als Zendingskerk zijn we gastgever, wat het dragen van het gebedsmoment betreft hopen we dat ook anderen aan willen sluiten.

Inleiding
We kunnen ons voorstellen dat u misschien eerst meer wil weten of zo'n gebed meemaken. Dat kan. Op vrijdag 1 maart organiseren we in de Zendingskerk om 11.30 uur een korte inleiding over de achtergrond en de betekenis van het Coventry-gebed. Aansluitend houden we om 12.00 uur ons eerste gebedsmoment. Eenieder is van harte welkom. Om mee te denken, mee te doen of gewoon mee te bidden.

Voor wie nu al meer informatie zou willen: op coventryberaad.nl is van alles te vinden!
Contactadres: scriba@zendingskerk.nl

vrijdag 1 maart, 11.30 uur

MRT

Kerkcafé, donderdag 21 maart a.s. van 10.00 – 12.00 uur

Op deze datum is er weer Kerkcafé in de consistorie van de Zendingskerk. Iedereen is van harte welkom; we zitten gezellig bij elkaar aan tafels. U hoeft zich niet aan te melden. De koffie staat voor u klaar!

Donderdag 21 maart a.s. van 10 - 12 uur

Kerkcafé, donderdag 18 april a.s. van 10.00 – 12.00 uur