Lees voor
Zoek
Home > Zendingskerk > Activiteiten

Activiteiten


31
OKT
17.00 uur
Zendingskerk

Maandelijkse vespers in de Zendingskerk


Sinds dit jaar heeft de groep die de pioniersdiensten voorbereidt het initiatief genomen voor een maandelijkse vesper in de namiddag van de laatste zondag van de maand. Eén van de acht zaligsprekingen (Matteüs 5: 3 t/m 10) is maandelijks het thema van de vesper. De eerste twee waren in juni en augustus.
Vespers (of het avondgebed) behoren vanouds tot de getijden in de rooms-katholieke en oosters-orthodoxe kerk en worden gebeden van 17.00 tot 18.00 uur. Het woord komt uit het Latijn van vespera dat avond betekent. In protestantse kerken wordt de term vespers gebruikt als aanduiding voor een avonddienst, evenals bijeenkomsten voor contemplatie en meditatie.
Deze elementen vindt u ook terug in de vespers zoals wij ze in de Zendingskerk vorm geven. De vespers beginnen om 17.00 uur en duren maximaal 40 minuten.

De planning tot en met maart 2022 is als volgt:
Zondag 31 oktober: Zalig wie hongeren en dorsten naar gerechtigheid.
Zondag 28 november: Zalig de barmhartigen…
Zondag 30 januari: Zalig wie zuiver van hart zijn…
Zondag 27 februari: Zalig de vredestichters…
zondag 27 maart: Zalig wie vanwege de gerechtigheid vervolgd worden.

Let u op: wilt u zich aanmelden? Mail dan naar: vesperzendingskerk@gmail.com


Deel op Deel op

Details

17.00 uur
Zendingskerk

Zoek activiteit

Van
Tot
Zoek

Activiteiten

29
NOV

Drie Joodse Vrouwen

Drie Joodse Vrouwen

Tijdens de Duitse bezetting bleven er langs verschillende wegen contacten tussen joden en christenen in het dagelijks leven, in onderduiksituaties en zelfs binnen kampen. Hoe namen in die situaties joden christenen waar? Hun ervaringen waren uiteenlopend. Op deze avond belichten we de vraag vanuit geschriften van drie joodse auteurs van romans, gedichten en dagboeken: Hanny Michaelis, Juliette Berger en Clara Asscher-Pinkhof.
Inleider Hans Schravesande is actief als theoloog rond vragen van jodendom, ecologie en klimaatverandering. Hij is lid van de werkgroep ‘Theologie, Kerk en duurzaamheid’ van de Raad van Kerken.
Inschrijven via http://www.leerhuisermelo.nl
Locatie Maranathakerk
Tijd 20.00 uur
Inleider Dr. J.H. Schravesande
Maranathakerk
Meer informatie

minder
06
DEC

Simone Weil over aandacht

Simone Weil over aandacht

Simone Weil was een Franse filosofe, activiste en mystica. Ze schreef het volgende: “Niet alleen de liefde tot God heeft als kern aandacht. De naastenliefde, waarvan wij weten dat zij één is met de liefde tot God, heeft dezelfde dragende grond”. Rob Compaijen wil deze avond stilstaan bij het inspirerende leven van Weil en anderzijds zich richten op het voor haar wezenlijke onderwerp van de aandacht.
Rob Compaijen is religiewetenschapper en filosoof. Hij werkt aan de Protestantse Theologische Universiteit van Amsterdam.
Aanmelden via http://www.leerhuisermelo.nl

Locatie Immanuelkerk
Tijd 20.00 uur
Inleider Dr. R. Compaijen

maandag 6 december 2021 om 20:00 uur
Immanuelkerk
Meer informatie

meer
08
DEC

Bijbel lezen met hart en ziel

Een moeilijk boek of moeilijke mensen?
Bijbel lezen met hart en ziel

De Bijbel is en ingewikkeld boek en over de interpretatie ervan wordt veel gediscussieerd. Hoe kun je de Schrift dan zo lezen dat je geraakt wordt? En hoe voorkom je een al rationele Bijbellezing?
Huijgen vraagt aandacht voor de ziel. Je openstellen voor de stem van God die in de Bijbel spreekt. Hij gaat te rade bij onder andere Luther. Daarnaast geeft hij voorbeelden van omgang met de bijbel door Dietrich Bonhoeffer en door hemzelf.
Arnold Huijgen (1978) is hoogleraar aan de Theologische Universiteit Apeldoorn. En hij is theoloog, predikant en columnist.
opgeven via http://www.leerhuisermelo.nl
Locatie Nieuwe Kerk
Tijd 20.00 uur
Inleider Prof. dr. A. Huijgen


 
Nieuwe Kerk
Meer informatie

meer
Website ontwikkeling: Exitus ICT