Lees voor
Zoek
Home > Zendingskerk > Musical

Wat doen wij?

Musical

Op vrijdagavond 17 en zaterdagavond 18 februari 2023 speelde de spelgroep van de Zendingskerk de musical Circus Mens.
                                      
In februari een musical opvoeren is een traditie van de Zendingskerk. Dit jaar al voor de twintigste keer. Het waren in de loop der jaren zowel qua vormgeving als inhoud heel verschillende musicals.
De eerste die Marianne en ik gezien hebben was de musical Maria in 2012. We waren net in Ermelo komen wonen en overwogen om lid te worden van de Zendingskerk. Maar zo’n klein clubje met toen ook al veel oudere mensen heeft dat wel toekomst? In onze vorige gemeente hebben we meegemaakt dat onze wijkgemeente een nieuw gebouwde wijkkerk kreeg. Binnen 20 jaar is de wijkgemeente opgeheven en de wijkkerk verkocht. Zo’n proces wilden we niet nog een keer meemaken. De musical Maria heeft mij over de streep getrokken. Een gemeente die dat weet te presteren is nog lang niet failliet! Dat is ook wel gebleken. De Zendingskerk is ook 10 jaar later nog steeds een stabiele levendige gemeente zowel wat activiteiten als aantal leden en inkomsten betreft.
Het Circus Mens gaat over een circus dat failliet dreigt te gaan. We zien 18 enthousiaste spelers op het toneel die een half jaar op vrijdagavond in de kerkzaal aan het repeteren zijn geweest en ook thuis de nodige uren teksten hebben moeten leren. Daarnaast is een grote groep mensen meer faciliterend bezig geweest. Het is echt een gemeenteactiviteit waar we trots op mogen zijn.
Circus Mens is een musical met vele herkenbare karakters, momenten en vragen uit het leven van alledag. Over maskers die we opzetten, over niet zijn die we willen zijn, over teleurgesteld zijn in mensen, over de moed verliezen, maar ook over andere wegen in slaan en er weer bovenop komen, over ervaren dat je naasten nodig hebt.
Circusacts in de kerk, kan dat wel? Ja, in de Zendingskerk kan dat gewoon. De vormgeving is maar een middel, het gaat altijd om de boodschap die wordt uitgedragen en om wat wij met die boodschap doen. Wat doen u en ik, wat doen wij als Zendingskerkers als het moeilijk wordt ?
Ik hoop dat we in de Zendingskerk onszelf kunnen zijn in wie we zijn en hoe we geloven.
Zeker, die wijde wereld trekt en daar moeten we ook naar toe als Zendingskerk, niet om ons daarin onder te dompelen, maar om te laten zien wie we zijn, waar we voor staan.
Laten we dat even speels en tegelijkertijd zo serieus en met zoveel inzet doen als de spelers van Circus Mens. Beste spelers en anders mee werkenden, jullie zijn een voorbeeld voor ons. Daarvoor heel hartelijk dank.

Ton Hardeman


Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.
Website ontwikkeling: Exitus ICT