Lees voor
Zoek
Home > Zendingskerk > Musical

Wat doen wij?

Musical

Een nieuwe Musical!


Februari 2024 is voorbijgegaan zonder musical. Maar de tijd heeft niet stil gestaan! Al in mei vorig jaar is er een denktank van mensen bij elkaar gekomen, om er samen over na te denken waar een volgende musical over zou kunnen gaan. En hoe die musical er dan uit zou zien. Welke thema’s, welke liederen passen daar bij?

De groep bestond uit Johan van Voskuilen, Henriette van Ameijde, Cor Louwerse, Kim de Berg, Esther Voskuilen en Gertia. Johan wilde de musical wel schrijven en al snel ging ook Henriette mee schrijven. Nu is de musical geschreven en de liedjes zijn erbij gezocht. Het is een eigentijdse, vlotte, herkenbare musical geworden, waarin veel gebeurd. Met daarin mooie liederen, begeleid door Cor Louwerse.

Applaus voor Johan en Henriette, knap gedaan!!!

De musical heet ‘Geen tijd’! Het verhaal gaat over 4 gezinnen die aan een parkje wonen. Ze krijgen een brief van de gemeente waarin staat dat er een plan ligt om in hun parkje 6 Tiny Houses te plaatsen. Als ze er bezwaar tegen hebben, kunnen ze reageren. Zodoende ontstaat er interactie tussen de gezinnen. Maak kennis met de gezinnen: in het eerste gezin wonen 2 kinderen met hun ouders ( die druk zijn met hun carrière) en hun Opa en Oma wonen bij hen in, om voor de kinderen te zorgen. In het tweede gezin woont een Syrische vluchteling, die helpt met de zorg voor de demente Opa. Om Oma, die mantelzorger is, een beetje te helpen. In de derde gezin wonen 2 kinderen met hun ouders. In het vierde gezin woont Oma Bep, die weduwe is.

De jeugd speelt een grote rol in de musical. Zij bedenken een plan; een barbecue voor de buurt. Om de wethouder te laten zien hoe belangrijk het park is voor de buurt. Maar dan gaat er van alles mis…!

Maar zonder spelers geen musical. Daarom de vraag of er onder u/jullie mensen zijn die mee willen doen?! Zelf eens in de rol van een ander stappen. Een half jaar op vrijdagavond repeteren en dan eind februari stralen tijdens de 2 uitvoeringen! Dus: wie doet er mee? Heb je nog vragen? Ik hoor het graag!

Gertia Coenraats, regisseur.


Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.
Website ontwikkeling: Exitus ICT