Lees voor
Zoek
Home > Diaconie > Nieuws

Woensdag 19 oktober 2022

EnergiearmoedeEind 2021 heeft het Diaconaal Platform Ermelo een financieel fonds opgericht ter tegemoetkoming van huishoudens in Ermelo die niet meer in staat zijn hun energierekening te voldoen.

In de loop van 2022 heeft de Overheid diverse maatregelen genomen om huishoudens financieel tegemoet te komen. Met name huishoudens tot 120% van de bijstandsnorm hebben naast de generieke regelingen een extra tegemoetkoming ontvangen. Hiermee zijn gelukkig veel huishoudens geholpen.

Helaas geldt deze tegemoetkoming niet voor de huishoudens boven de genoemde bijstandsnorm.
Steeds meer van deze huishoudens zijn de afgelopen maanden geconfronteerd met aflopend vast contract en met veel hogere variabele tarieven. Zij lopen de kans dat ze deze winter financieel niet meer rond kunnen komen.

Ook deze huishoudens wil de Overheid tegemoet komen. Het is de bedoeling dat er een noodfonds in het leven geroepen wordt. Hier kunt u mogelijk aanspraak op maken. Het is helaas nog niet duidelijk hoe de spelregels eruit zien.

Voor het Diaconaal Platform Ermelo reden om het bestaande fonds beschikbaar te houden.
De aanvragen worden door het Financieel Café Ermelo in behandeling genomen.
Hoe dit in zijn werk gaat kunt u hieronder lezen.

Hulp bij financiële vragen in het Financieel Café Ermelo
De vrijwilligers van Humanitas, Schuldhulpmaatje Ermelo en Welzijn Ermelo helpen u In het Financieel Café Ermelo met uw vragen over geldzaken en uw administratie.

Zij kunnen u helpen bij het invullen van formulieren of het aanvragen van toeslagen en/of kwijtscheldingen. Ook helpen zij met het lezen van moeilijke brieven, die u soms krijgt van uitkerende instanties of de belastingdienst. Het Financieel Café Ermelo is gericht op actie! Er zijn computers en telefoons aanwezig en als het nodig is, wordt u ondersteund bij het direct telefonisch contact leggen of mailen.

Het kan ook zijn dat u het misschien moeilijk vindt om rond te komen of u loopt achter met betalingen. Hebt u vragen over geld en/of schulden? Neem contact met ons op. Wij denken graag met u mee en helpen u waar mogelijk.

Hebt u meer hulp nodig? Dan regelen wij bijvoorbeeld een maatje die u wat langer en intensiever kan helpen. Of we zorgen dat u geholpen wordt door de professionele schuldhulpverlener van Plangroep of door de organisatie Over Rood die ondernemers helpt. Wij kunnen ook maatschappelijke werk inschakelen als dat nodig is.

Wij werken op afspraak en zijn op twee momenten per week geopend.
Maandag 18.30 – 20.00 uur
Donderdag 10.00 – 12.00 uur
U kunt ons tijdens de openingstijden van het Financieel Café bereiken via:
Telefoon en Whatsapp: 06 – 82 01 97 03
E-mail: financieelcafe@vw.welzijnermelo.nl


Buiten de openingstijden van het Financieel Café Ermelo kunt u bellen voor dringende vragen: 0341 -56 70 00. De medewerker van Welzijn Ermelo zorgt ervoor dat uw vraag snel wordt beantwoord of dat er een afspraak wordt gemaakt

Maak een afspraak voor een financiële check (De VoorzieningenWijzer)
U kunt een financiële check doen, wat u veel geld kan opleveren.
De adviseurs (opgeleide vrijwilligers) van het Financieel Café Ermelo bekijken onder andere of u recht hebt op toeslagen of gemeentelijke regelingen. De adviseur loopt met u De VoorzieningenWijzer door en als u wilt, kunt u gelijk iets aanvragen.

Aanmelden kan op de volgende manieren:
• Via de website www.datgeldtvoormij.nl.
• Als u het moeilijk vindt om zelf op de website een afspraak te maken, dan kunt u ook bellen met telefoonnummer 06 – 82 01 97 03 maandagavond van 18.30 – 20.00 uur en donderdagochtend van 10.00 – 12.00 uur).

Maak een afspraak met het energiemaatje of de energiecoach
U kunt een afspraak maken met een energiemaatje. Die komt een paar keer bij u thuis met gratis energiebesparende producten en geeft u tips en begeleiding om energie te besparen.
U kunt ook een energiecoach aanvragen. Die komt één keer langs om tips te geven over energiebesparing. Hier kunt u dan zelf mee aan de slag.


Met de tips van het energiemaatje of de energiecoach kunt u de energierekening verlagen.
U kunt een afspraak maken op de volgende manieren:
• Via de website www.veluweduurzaam.nl/energiemaatje of
• Via de website www.veluweduurzaam.nl/energiecoach
• Bel via 0525 – 70 10 15.
Deel op Deel op

Zoek nieuws

Van
Tot
Zoek

Laatste nieuws

 

Geen nieuws gevonden

Voor deze wijk(en) is geen nieuws gevonden.
Website ontwikkeling: Exitus ICT