Home > Kerkelijk Centrum > Nieuws

Zaterdag 04 september 2021

Jaarthema 2021-2022

Dit jaar gaan we aan de slag met het thema 'Zoals Jezus'. Het jaarthema krijgt invulling in themadiensten (A en B) in combinatie met kringen. (september tot Pasen). Daarbij maken we o.a. gebruik van het boek van Marien Kollenstaart, Zoals Jezus - Een leven lang leren lijken op Hem (Uitgeverij Vuurbaak, 2021).
Aansluitend opnieuw een Gemeenteproject (C), 7 weken na Pasen 2022, waarbij het mooi zou zijn om opnieuw nieuwe indelingen van kringen te maken; dit aan de hand van de bijbelstudies, horend bij het boek Zoals Jezus:

Informatie hierover vindt U in deze folder..
Over de opzet en een toelichting kunt U hier meer lezen.
Het boekje voor gebruik in de kringen vindt U hier.
Meer informatie over onze kringen in seizoen 20121-2022 vindt U hier.

Zoek nieuws

Oude Kerk

Passiestonden 2022

14 april 2022  |  Wat vrijheid kost’

Dat is het thema voor de passiestonden dit jaar. Van maandag 11 april t/m donderdag 14 april is er elke avond om 19.30 uur een vesper in de Oude Kerk te Ermelo. We zijn blij dat we weer samen kunnen komen in de stille week.
Het thema ‘Wat vrijheid kost’ wordt belicht aan de hand van gedeelten uit Lukas 22 en 23.

De gebruikelijke onderdelen van de passiestonden zijn: muziek, bijbellezing, gebed, en een korte overdenking. De bijeenkomsten duren ongeveer een half uur. De muzikale bijdragen en de overdenkingen worden door verschillende personen geleverd. Voorgangers dit jaar zijn vier predikanten die in Ermelo werken in de Hervormde Gemeente, de Gereformeerde Kerk en de Christelijke Gereformeerde Kerk: Ds André Priem, Ds Henk de Bruijne, Ds Roelof de Wit en Ds Nelle-Mieke Drop.
De passiestonden zijn ook te volgen via de website van de Oude Kerk of het YouTube-kanaal.
U bent van harte welkom!

14 april 2022

Kerkelijk Centrum

Vacature Jeugdwerker wijkgemeente KC

04 april 2022  |  Jongeren KC zoeken Jeugdwerker!
Geloof jij dat de kerk een plek kan zijn voor kinderen en jongeren om elkaar te ontmoeten, hun geloof te verkennen en zichzelf te ontwikkelen? Wil jij het jeugdwerk op de kaart zetten? Het Kerkelijk Centrum (KC) in Ermelo (Protestantse Kerk) komt dan graag met jou in contact!

Wat ga je doen?
Initiëren, voorbereiden en leiden van vormende, pastorale en diaconale activiteiten voor de jeugd.
Het zoeken naar nieuwe vormen en initiatieven om jongeren te betrekken bij de Bijbel, het geloof en de kerk.
Toerusten van mentoren en leidinggevenden binnen het jeugdwerk.
Opzetten en vormgeven van jeugdpastoraat binnen onze wijkgemeente.
Adviseren en meedenken met de predikant en jeugdambtsdragers gericht op vernieuwing, visie en beleid voor het jeugdwerk.

Wat wordt er van je verwacht?
Je hebt een levende relatie met God.
Jebent lid van de Protestantse Kerk en actief lid van een gemeente.
Je hebt een spontane, motiverende en enthousiasmerende houding.
Je staat open voor een diversiteit in geloofsbeleving bij jong en oud.
Je bent een goede netwerker en kan diverse mensen aan elkaar kan verbinden.
Je bent ondernemend en vernieuwend, je denkt buiten de bestaande kaders en bent in staat is tot het ontwikkelen van eigen initiatief bij anderen.
Je hebt een HBO werk- en denkniveau (bijvoorbeeld HBO theologie, een agogische opleiding of een opleiding in het onderwijs)
Je bent communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk.
Je bent flexibel en bereid om constructief samen te werken met predikant, jeugdambtsdragers en andere betrokken vrijwilligers.
Je bent bereid om ‘s avonds of in het weekend te werken.
Veiligheid in het jeugdwerk vinden we belangrijk. Daarom is voor jouw aanstelling als jeugdwerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) noodzakelijk.

Wat wij bieden:
Een betrokken gemeente met een grote groep jeugd.
Een actieve kerkenraad en jeugdleiders om mee samen te werken.
Een jaarcontract voor 12-16 uur per week met uitzicht op verlenging voor 4 jaar.
Een volledig gerenoveerd gebouw om in te werken. Het Kerkelijk Centrum is een plek waar van oudsher veel Ermelo-brede jeugdwerk activiteiten plaatsvinden, zoals de VakantieBijbelWeek.
Werken in één wijkgemeente. Je werkt mogelijk samen met het jeugdwerk in andere wijken of kerken in Ermelo, maar bent primair gericht op het jeugdwerk in en rond het Kerkelijk Centrum.
Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO van de Protestantse Kerk
Begeleiding-, coaching- en trainingsmogelijkheden die we graag samen met jou verkennen.

Geïnteresseerd:
We nodigen je dan graag uit om eens hierover met ons door te praten. We vertellen je graag meer over deze boeiende functie en het jeugdwerk in onze gemeente. Je bereikt onze jeugdambtsdrager als volgt: jeugdwerk.kc, Marieke Luitjes - 06-44576166, Marien van Baren - 06-10386449. Wil je direct solliciteren stuur dan je motivatie met CV eventueel met een kort filmpje waarin je jezelf presenteert uiterlijk zaterdag 30 april 2022 naar jeugdwerker.kc

Voor meer informatie Kerkelijk Centrum zie:

04 april 2022