Home > Westerkerk > Nieuws

Vrijdag 14 juni 2024

Texel - Huisje Mosk

Het zomerseizoen is geopend op Texel!
Huisje Mosk is klaar voor verblijf!

Ook gastvrouw Mijke woont sinds kort in het andere deel van huisje Mosk.
En het is een heel fijn huisje, dat kunnen we uit eigen ervaring delen! Wij hebben de eerste week er doorgebracht. En het was bijzonder, ook de mooie ontmoetingen op het plein voor huisje Mosk en in de kerk!
Tot september verblijven er nu vrijwilligers in huisje Mosk en gaat de Koger kerk door de week open!
Er komen veel bezoekers die even binnenlopen, toeristen en ook Texelaars. Zo blij dat de kerk nu open is, dat hoor je heel vaak. Dat er (nog) diensten worden gehouden, dat wordt ook volop gewaardeerd!
Vaak is er behoefte om even een kaarsje branden, tot rust te komen, even een praatje maken, iets over de historie horen. Of een gebed uit te spreken. Bijzonder fijn om als vrijwilligers erbij betrokken te zijn.
Er zijn al mooi wat foto’s in de Scipio app te zien, dan kun je er ook iets van beleven!
We vragen om uw en jouw gebed voor dit zomerseizoen en we zijn heel dankbaar dat dit nu mogelijk is! Hartelijke groeten namens de vrijwilligers op Texel!

Klaas en Sita Wijma.

Zoek nieuws

Mijn lied: Christian Verwoerd - Hoor jij de vogels nog fluiten

12 juli 2024  |

Iedereen heeft wel een lied waar je hart sneller van gaat kloppen. Een lied dat je doet denken aan een mooi moment. Een lied waar je de nabijheid van God voelde. Of een lied dat je aanzet als je in een moeilijke situatie zit. Het lijkt ons mooi om dat als gemeente met elkaar te delen zodat we elkaar kunnen inspireren. Daarom laten we elke week een gemeentelid aan het woord. Deze week: Netty Kraaij

Waarom het één van mijn lievelings liedjes is?
Er is een tijd geweest dat ik door zorgen om gezondheid de vogels niet hoorde fluiten.
Door de zorgen werd de vreugde uit mijn leven geroofd.
Totdat ik mijn zorgen bij God neerlegde, en hij mijn rots werd waarop ik kon/kan vertrouwen.
Mijn chronische hartaandoening zal ik mijn verdere leven houden, maar voel dagelijks dat God mijn leven leidt.
En des temeer voel ik Gods aanwezigheid in de natuur als ik wandel of fiets, en mag genieten van de vogels die fluiten, en de prachtige natuur.

Ik mocht Dirk littel opgeven voor het volgende lied.

De songtekst vind je hier.

Hartelijke groet,
Netty kraaij

12 juli 2024

Bij de zondag: 14 juli

12 juli 2024  |

Komende zondag lezen we 1 Samuel 3:1- 4:1a en Marcus 1:14-20. Het thema is ‘Het licht breekt door’. Tevens zullen er 2 ambtsdragers worden bevestigd: Kleis en Gerco

Liederen tijdens de dienst
ELB 8 (Psalm 42)
Opw 763 Ik heb u nodig
Opw 627 Jezus, licht in de duisternis
Kinderlied: Van A tot Z – Opw. Kids 241
ELB 262 (2x): Uw woord is een lamp voor mijn voet
LvdK - Gezang 381: 1, 2, 4 en 5 Het nieuwe daglicht staat ons borg
Opw 687 Heer, wijs mij uw weg
Opw 845 De zegen

12 juli 2024

Boeldag boekenverkoop

11 juli 2024  |

Het Boeldagcomité Ermelo organiseert van dinsdag 13 augustus t/m dinsdag 20 augustus 2024, (met uitzondering van zondag), een grote boekenverkoop, in de Immanuelkerk, gelegen nabij het station aan de Stationsstraat 137 in Ermelo.

Sla zeven dagen lang uw slag!

De opbrengst gaat zoals gewoonlijk naar de deelnemende kerken in Ermelo en andere goede doelen.

De boekenverkoop wordt gehouden op:
Dinsdag 13 augustus van 10.00 tot 20.00 uur Braderie
Woensdag 14 augustus van 10.00 tot 17.00 uur
Donderdag 15 augustus van 10.00 tot 17.00 uur
Vrijdag 16 augustus van 10.00 tot 17.00 uur
Zaterdag 17 augustus van 10.00 tot 17.00 uur
Zondag: 18 augustus gesloten
Maandag 19 augustus van 10.00 tot 17.00 uur
Dinsdag 20 augustus van 10.00 tot 20.00 uur Braderie

Enorme voorraad
Het gaat om een enorme voorraad boeken in goede staat, die voor kleine prijzen te koop zijn. Het aanbod is erg divers. De genres variëren van (streek)romans met klassiekers tot meer recente boekuitgaven. Ook thrillers maken deel uit van het aanbod. Omdat de voorraad boeken regelmatig wordt aangevuld loont het om gedurende deze week regelmatig even binnen te lopen!

Ook kinder- en jeugdboeken
Bovendien zijn er stripboeken te koop en boeken over reizen, vreemde talen, sport, historie, kunst, koken, muziek, hobby, planten, dieren, theologie tot medische onderwerpen. Ook literatuur en antiquarische boeken maken deel uit van het grote aanbod, net als kinder- en jeugdboeken, gedichtenbundels en LP's.

Voor meer informatie: boeldagermelo.nl

Of volg ons op Facebook: Boeldag Ermelo