Lees voor
Zoek
Home > Westerkerk > Nieuws

Vrijdag 20 mei 2022

Collecte diaconie: Vrienden van Domari

De diaconiecollecte op zondag 22 mei is bestemd voor de Stiching Vrienden van Domari.

In de Oude Stad van Jeruzalem woont al eeuwen een minderheidsgroepering, de Domari, vertegenwoordiging van de wereldwijde Gypsies. Deze bevolkingsgroep vormt een minderheid te midden van Joden en Moslims en lijdt onder discriminatie, met name van de Arabische bevolking waar ze te midden van wonen.

Vooral de kinderen worden daarvan de dupe; hun onderwijs en vorming vertoont aanzienlijke achterstand ten opzichte van leeftijdsgenoten. 


Voor deze minderheidsgroepering, vooral gericht op de kinderen en vrouwen, is lokaal een organisatie actief: “The Domari Society of Gypsies”. Opgezet door mw. Amoun Sleem, zelf Gypsie en Christen.

Voor de bijles aan de kinderen worden betaalde professionele leerkrachten ingezet. Zonder getuigschrift is er geen mogelijkheid tot vervolg opleiding en belanden ze op straat. Belangrijk doel van Amoun is om de kinderen ook mee te geven dat ze goed door God zijn geschapen en hun kwaliteiten mogen ontwikkelen.Vrouwen leren vaardigheden te ontwikkelen welke belangrijk zijn om mede in onderhoud gezin te voorzien. Zo ontdekken ze dat ze wel iets kunnen. Het is ontroerend te zien hoe graag de vrouwen willen leren en dit ook weer door willen geven aan hun kinderen.. Daarnaast wordt hulp geboden in de vorm van voedsel pakketten, kleding, dekens, etc.

Hartelijk dank voor uw gift.

U kunt uw gift op zondag in de collectezak doen, doneren via de Scipio app tussen 21 en 27 mei, betalen via de QR-code die tijdens de uitzending wordt getoond of overmaken naar NL75 RABO 03177 046 48.


Deel op Deel op

Zoek nieuws

Van
Tot
Zoek

Laatste nieuws

Westerkerk

Campingevangelisatie

05 juli 2022  |  Campingevangelisatie Kriemelberg Ermelo

De zomervakantie staat op het punt van beginnen en de eerste week van het Baken start op 16 juli. De voorbereidingen zijn in volle gang. Wilt u de jongeren steunen of bemoedigen dan kan dit d.m.v. gebed en of een kaart.

Helaas is week 5 (13-19 augustus) nog niet gevuld. Als er nog jongeren zijn die mee willen helpen op de camping kunnen zij zich nog opgeven via izb.nl 


05 juli 2022

minder
Westerkerk

Scipio-app: notificaties

01 juli 2022  |  Gebruik je de Scipio-app en krijg je geen notificaties? Of krijg je teveel notificaties? Je kunt dit als volgt instellen. Open de app en kies rechts onderin ‘Menu’. Bovenin staat je naam met ‘belijk mijn llidmaatschap’. Klik hierop en kies ‘Meldingen instellen’. Je kunt hier alle meldingen aan- of uitzetten (bovenste regel: meldingen ontvangen) . Als meldingen ontvangen aan staat, kun je onderdelen aan- en uitzetten. Zo is het bijvoorbeeld mogeljk om wel meldingen te krijgen van nieuws, maar niet van het toevoegen van documenten.

Vragen over de app? Kijk eens op de pagina vragen en antwoorden of neem contact op via app.wk@hervormd-ermelo.nl.


Tags
scipioappscipio-appnotificaties
01 juli 2022

meer
Westerkerk

Een kring in het nieuwe seizoen, wil jij ook meedoen?

28 juni 2022  |  We zijn mooi naar de zomer onderweg, straks een fijne periode van rust en ontspanning! Je zult er vast zin in hebben!

Straks nieuwe inspiratie opdoen, ook voor het volgende seizoen!

Zou je graag mee willen doen in een kring tijdens het nieuwe seizoen? Of wil je graag een switch maken, dat is zeker mogelijk!

Op de startzondag 18 september hoor je meer over de actuele kringen! Je kan dan ook rustig even een praatje maken en wat kennis maken.

Als je in de tussentijd al vragen hebt, dan hoor ik het graag.

Hartelijke groeten,
Sita Wijma
Coördinator kringen Westerkerk
e-mail: sitawijma@gmail.com
tel. 0613881326


28 juni 2022

meer
Website ontwikkeling: Exitus ICT