Home > Westerkerk > Nieuws

Vrijdag 20 mei 2022

Collecte diaconie: Vrienden van Domari

De diaconiecollecte op zondag 22 mei is bestemd voor de Stiching Vrienden van Domari.

In de Oude Stad van Jeruzalem woont al eeuwen een minderheidsgroepering, de Domari, vertegenwoordiging van de wereldwijde Gypsies. Deze bevolkingsgroep vormt een minderheid te midden van Joden en Moslims en lijdt onder discriminatie, met name van de Arabische bevolking waar ze te midden van wonen.

Vooral de kinderen worden daarvan de dupe; hun onderwijs en vorming vertoont aanzienlijke achterstand ten opzichte van leeftijdsgenoten.

Voor deze minderheidsgroepering, vooral gericht op de kinderen en vrouwen, is lokaal een organisatie actief: “The Domari Society of Gypsies”. Opgezet door mw. Amoun Sleem, zelf Gypsie en Christen.

Voor de bijles aan de kinderen worden betaalde professionele leerkrachten ingezet. Zonder getuigschrift is er geen mogelijkheid tot vervolg opleiding en belanden ze op straat. Belangrijk doel van Amoun is om de kinderen ook mee te geven dat ze goed door God zijn geschapen en hun kwaliteiten mogen ontwikkelen.

Vrouwen leren vaardigheden te ontwikkelen welke belangrijk zijn om mede in onderhoud gezin te voorzien. Zo ontdekken ze dat ze wel iets kunnen. Het is ontroerend te zien hoe graag de vrouwen willen leren en dit ook weer door willen geven aan hun kinderen.. Daarnaast wordt hulp geboden in de vorm van voedsel pakketten, kleding, dekens, etc.

Hartelijk dank voor uw gift.

U kunt uw gift op zondag in de collectezak doen, doneren via de Scipio app tussen 21 en 27 mei, betalen via de QR-code die tijdens de uitzending wordt getoond of overmaken naar NL75 RABO 03177 046 48.

Zoek nieuws