Home > Westerkerk > Nieuws

Woensdag 15 december 2021

Oliebollen voor Bulgarije

Net als vorig jaar is er weer een bakker bereidt om voor ons heerlijke oliebollen te bakken.
U heeft al een zak met 10 oliebollen voor €8,50.
U kunt ze ophalen op donderdag 30 december tussen 16 en 17 uur in de Westerkerk. Heeft u ze liever thuis bezorgd in omgeving Ermelo, Harderwijk, Putten? Dat doen we graag voor 1 euro extra.

Uw kunt u bestelling plaatsen via de e-mail

Meer informatie...

Zoek nieuws

Westerkerk

Mijn lied: It is well with my soul

19 juli 2024  |

Iedereen heeft wel een lied waar je hart sneller van gaat kloppen. Een lied dat je doet denken aan een mooi moment. Een lied waar je de nabijheid van God voelde. Of een lied dat je aanzet als je in een moeilijke situatie zit. Het lijkt ons mooi om dat als gemeente met elkaar te delen zodat we elkaar kunnen inspireren. Daarom laten we elke week een gemeentelid aan het woord. Deze week: Dirk Littel

Toen ik de vraag kreeg van Netty popte dit lied gelijk op. Het zal je maar gebeuren wat Haratio en Anna Spafford overkwam en dat Haratio dan dit lied kan schrijven. Dit lied kwam mij zelf voor het eerst ten gehore toen Joni Eareckson dit lied zong op een lp die ik van haar gekocht had toen mijn leven zelf in een crisis zat. Op dat moment was ik nog zo beurs van hetgeen me was overkomen dat ik de woorden niet echt bevatten kon. Maar Joni beschreef het zo dat het wonder van God kennen je door stormen in je leven kan dragen en dat je dan tot een punt kan komen dat je wat je ook overkomt je gerust kan zijn bij God, voor mij is het een soort palm 121. Ik hef mijn ogen op naar de bergen: vanwaar zal mijn hulp komen? Mijn hulp komt van de Here. Een prachtige psalm die me deed beseffen dat ook al sta je onderaan een berg van verdriet en zorgen, beklim hem maar met God en je krijgt uiteindelijk een prachtig uitzicht en dan kun je zeggen: het is goed met mijn ziel. De berg beklimmen ging niet zonder slag of stoot hoor, het heeft veel gekost maar legde voor mij wel de fundatie van mijn geloof. Hij is bij mij.

Vriendelijke groet van Dirk Littel

Petra de vries neemt het stokje over

19 juli 2024

Bij de zondag: 21 juli

19 juli 2024  |

Komende zondag lezen we Hebreeën 10: 19-25 en Hebreeën 12: 1-3 (NBV21). Het thema is ‘Hou vol!’.

Liederen tijdens de dienst
Psalm 95: 1 en 3
Opwekking 192
Sela | Ik zal er zijn
kinderlied
NLB 313: 1 en 2
NLB 801: 1, 2, 6 en 7
Opwekking 564
Opwekking 798

19 juli 2024

Mijn lied: Christian Verwoerd - Hoor jij de vogels nog fluiten

12 juli 2024  |

Iedereen heeft wel een lied waar je hart sneller van gaat kloppen. Een lied dat je doet denken aan een mooi moment. Een lied waar je de nabijheid van God voelde. Of een lied dat je aanzet als je in een moeilijke situatie zit. Het lijkt ons mooi om dat als gemeente met elkaar te delen zodat we elkaar kunnen inspireren. Daarom laten we elke week een gemeentelid aan het woord. Deze week: Netty Kraaij

Waarom het één van mijn lievelings liedjes is?
Er is een tijd geweest dat ik door zorgen om gezondheid de vogels niet hoorde fluiten.
Door de zorgen werd de vreugde uit mijn leven geroofd.
Totdat ik mijn zorgen bij God neerlegde, en hij mijn rots werd waarop ik kon/kan vertrouwen.
Mijn chronische hartaandoening zal ik mijn verdere leven houden, maar voel dagelijks dat God mijn leven leidt.
En des temeer voel ik Gods aanwezigheid in de natuur als ik wandel of fiets, en mag genieten van de vogels die fluiten, en de prachtige natuur.

Ik mocht Dirk littel opgeven voor het volgende lied.

De songtekst vind je hier.

Hartelijke groet,
Netty kraaij