Home > Westerkerk > Nieuws

Vrijdag 08 december 2023

Mijn lied: Heer, U doorgrondt en kent mij

Iedereen heeft wel een lied waar je hart sneller van gaat kloppen. Een lied dat je doet denken aan een mooi moment. Een lied waar je de nabijheid van God voelde. Of een lied dat je aanzet als je in een moeilijke situatie zit. Het lijkt ons mooi om dat als gemeente met elkaar te delen zodat we elkaar kunnen inspireren. Daarom is het plan ontstaan om elke week een gemeentelid aan het woord te laten. Deze week: Hannah van Eijk.

Een lied dat mij vaak raakt als we het zingen in de dienst is ‘Heer, U doorgrondt en kent mij’ (Opwekking 518).

Het is een variant op psalm 139. Als we het zingen in de dienst ervaar ik een diepe verbondenheid met God; Hij kent ons helemaal, heeft ons gevormd voor we geboren waren, Hij heeft ons gewild zoals we zijn. Het is enorm bemoedigend en eigenlijk drukt het een diepe intimiteit uit. Door het lied te zingen word ik me heel bewust van Zijn nabijheid en bewogenheid met mij, die er was voor ik geboren werd. Dat plaatst mijn leven in een bijzonder perspectief. Ook als ik niet met Hem bezig ben, is Hij wel steeds op mij betrokken. Daarom bid ik dan, net als de psalmist: leid mij, elke dag, dat ik de goede wegen mag gaan.
Ik geef het stokje graag over aan Karin van Diest.

Groet, Hannah van Eijk

Zoek nieuws