Lees voor
Zoek
Home > Westerkerk > Activiteiten

Activiteiten


11
MEI
Volgt nog
Westerkerk en online

Gemeenteavond West

Het afgelopen jaar is druk gewerkt aan het plan om de oude, versleten, vochtige keet naast de kerk te vervangen. We hebben als wijkgemeente dringend behoefte aan een nieuwe ruimte. Een ruimte waarmee we niet alleen in onze eigen behoefte kunnen voorzien, maar waarmee we ook als kerk onze plek in de samenleving kunnen versterken. Dat doen we door open te staan voor de samenleving en daarmee ook de samenwerking aan te gaan. Een stap naar voren doen in plaats van afwachten, zodat we de enige kerk in Ermelo West ook op lange termijn kunnen behouden.
We hebben al een groot subsidiebedrag van gemeente en provincie in het vooruitzicht, bedoeld voor het huisvesten van verschillende voorzieningen in Ermelo – West, waaronder het inloophuis de Parasol.
Daarnaast willen we de nieuwe ruimte natuurlijk voor ons zelf gebruiken als kerkelijke gemeente.

Voor onze nieuwe “keet” moeten we als wijkgemeente ook zelf in de benen komen. Anders komt deze er niet. Ook van ons als wijkgemeente wordt een financiële inspanning gevraagd. Het nog ontbrekende
bedrag zullen we zelf bij elkaar moeten brengen.
.
Onder meer tijdens een gemeenteavond vorig jaar, hebben we al eerder over de plannen gesproken. Nu willen we het graag concreet gaan maken en actie gaan voeren. En hoewel deze corona-tijd het allemaal niet makkelijker maakt, gaan we nu toch maar gewoon beginnen…
Dat doen we allereerst met een gemeente-avond waarin we u en jou bijpraten over de stand van zaken.
Die avond trappen we ook de wervingsactie af. We laten zien wat er nodig is en welke mogelijkheden er zijn om bij te dragen. Op 11 mei a.s. willen we hierover graag met u in gesprek. Reserveer de datum in de agenda!
Het gaat daarbij niet alleen om de vervanging van de keet, maar ook om het opknappen van de kerkzaal.
Na 30 jaar is met name het liturgisch centrum echt aan een flinke opknapbeurt toe. De tand des tijds is zo langzamerhand wel heel erg zichtbaar in het meubilair. Het voldoet ook niet meer aan de eisen van het huidige gebruik. We willen rust en ruimte terugbrengen, met een passende sfeer en gebruiksmogelijkheid.
Ook hierover willen we op 11 mei a.s. met u en jou in gesprek. Immers, als we toch aan de slag gaan, kunnen we het maar beter in één keer goed doen. De kerkzaal als hart van onze samenkomst is het zeker waard!
Meer informatie volgt de komende weken via de Nieuwsbrief en het Kerkblad. En natuurlijk zien we u en jou graag op 11 mei a.s.!
Deelname kan zowel digitaal als fysiek (binnen de coronaregels). 


Deel op Deel op

Details

Volgt nog
Westerkerk en online

Zoek activiteit

Van
Tot
Zoek

Activiteiten

18
MEI

Kampvuuravond voor mannen

Goedenavond,

Wij hopen dat deze email jou in goede gezondheid mag bereiken! Met ons gaat het goed maar we missen zowel jullie, de kampvuuravond, de mooie gesprekken, de gezelligheid, de sprekers maar ook het lekkere eten op de avonden.
Met deze zin opende ik in April 2020 mijn mailtje aan jullie niet wetende dat we elkaar 1 jaar later nog steeds niet hebben kunnen treffen. Maar daar gaan we verandering in brengen. Wij hebben een Corona proof variant opgezet waarbij we jullie in 2 tallen op pad sturen voor een gesprek, een overdenking en vast ook nog wel iets lekkers. Om jullie alvast een beetje op te warmen hebben we een korte promo film gemaakt:

Uitnodiging kva 18 mei

Gezien de afstand die we tot elkaar houden gaan we niet rondom een kampvuur staan, maar maken we in 2-tallen een wandeling. Geen vuur helaas, maar wat niet ontbreekt: Een mooie overdenking en goede zorg voor de inwendige mens :). Heb jij zin in een mooie wandeling, een goed gesprek? Meld je dan aan via onderstaande link:

Inschrijven

Je kunt je solo aanmelden, dan wordt je tijdens de avond "gekoppeld" aan een reisgenoot. Leuk toch? Je mag je ook als tweetal aanmelden. Geef dan het opmerkingenveld aan wie jij nog meer aanmeldt. Dus dan wordt het één aanmelding voor 2 personen. Er zit wel een max. aan het aantal deelnemers gezien de startijden die we hebben icm de route.

De wandeling start tussen 19:30 en 20:15. Wij geven je per mail de starttijd door. Probeer zo strak mogelijk op de doorgeven starttijd te verschijnen bij de start. Dit voorkomt groepsvorming. De exacte startlocatie (rondom het indianenbos/ Oude Arnhemse Karweg) krijg je ook per mail door.

Het programma duurt ongeveer 1,5 uur.

Inschrijven kan t/m 12 mei ivm de planning en de boodschappen.

Vuur en vriendschap

Met als motto "Geef een man een vuurtje en wat te drinken en hij weet wat de bedoeling is" ben je elke derde dinsdagavond van de maand (september t/m juni) welkom voor een avond met een vuurtje, drankje, gezelligheid, vriendschap en inhoud. Een plek om te praten, te luisteren en je verhaal te kunnen doen.

Zie ook de pagina over de kampvuuravonden.  
Graag inschrijven
rondom het indianenbos/ Oude Arnhemse Karweg
Meer informatie

minder
01
JUN

Thema avond 18-44 jaar: thema volgt

Sinds enkele jaren is het pastoraat in de gemeente ingedeeld in leeftijdscategorieën zodat het pastoraat aangepast kan worden aan de behoeftes. Bij het pastoraat in de wat oudere doelgroepen, ligt de nadruk wat meer op individuele bezoeken. Wij merken dat daar binnen de 18-44 jaar niet veel behoefte naar is. Er is wel behoefte aan betrokkenheid bij elkaar, ontmoeting en geïnspireerd worden. Dus dat willen we bieden in de volgende vorm.

Komend seizoen staan er 6 avonden gepland met diverse thema's. Deze avond kun je elkaar ontmoeten, elkaar inspireren, elkaar leren kennen. Maar natuurlijk ook zelf geïnspireerd worden door het thema, door elkaar en ook door een spreker die de avond zal leiden. We hebben de 6 avonden in 3 soorten verdeeld; relaties, opvoeding en geloofsverdieping. Wij hopen op deze manier voor eenieder iets te bieden.

Informatie volgt
20:00, inloop vanaf 19:45
Westerkerk
Meer informatie

meer
25
JUN

Concert Matthijn Buwalda

Op 25 juni 2021 geeft Matthijn Buwalda een speciaal concert in de Westerkerk. Dit is een benefietconcert voor onze Bulgarije-reis.

Matthijn Buwalda heeft een aangepast programma met mooie liederen en verhalen. Er zijn 400 kaarten beschikbaar. De entree bedraagt €15.

Kaartverkoop loopt via onze tieners of online.
20.00 uur
Westerkerk
Meer informatie

meer
Website ontwikkeling: Exitus ICT