Lees voor
Zoek
Home > Westerkerk > Activiteiten

Activiteiten


07
DEC
20.00 uur
Immanuelkerk

Leerhuis Ermelo: Diaconie in actie - een taak voor Ermelo

Dit jaar bestaat het Leerhuis 50 jaar. Ieder jaar passeert een groot aantal onderwerpen de revue. Een mooi moment om dicht bij huis te blijven: hoe goed zorgen we voor elkaar, voor onze naaste? Hoe heeft het ambt van dienen en dienstbaarheid in deze periode eruit gezien? Wie is die naaste in Ermelo eigenlijk? Hoe gaan we als kerken en gelovigen om met de kwetsbaren in de samenleving? Hebben we het daarvoor met de diaconie goed geregeld of is er meer van te zeggen?

Wat is het fijn leven in Ermelo. Voor de meesten van ons. Er is veel te doen, te genieten, te ontmoeten. Ermelo wordt een zorgdorp genoemd. In het verleden was er een nauwe relatie tussen kerken en zorginstellingen.
Hoe is dat beeld nu? Zijn we inderdaad dat zorgzame dorp? Zorgen we voldoende voor elkaar, binnen de kerken en daarbuiten? Wat is daarin onze taak?
Welke ontwikkelingen zien we voor ons, zeg: de kómende vijftig jaar? Thema’s als aandacht voor mensen in nood, ouderen, jongeren, psychiatrie / zorgdorp, praktisch kerk zijn op de Veluwe. Hoe zit dat?

Een aantal jaren geleden is een Diaconaal Platform Ermelo opgericht. Dit interkerkelijke platform is gegroeid tot aanspreekpunt en partner voor welzijn en overheid. Mart Bakker neemt samen met een collega van dit platform u mee door de jaren, langs de veranderende noden in onze kerken en in de samenleving. Armoede, vereenzaming, opvang, schuldhulp en ondersteuning bij het leven.
Hoe is deze ontwikkeling gegaan en welke opdracht, ontwikkelingen, kansen en mogelijkheden zien we als kerken in Ermelo eigenlijk.

Wat betekent dit voor de kerken de komende jaren, met vergrijzing, individualisering, eenzaamheid en overvraagde zorg? Er is veel te doen.
En wat betekent dit voor u en voor de kerken? Daarover gaan we in gesprek.

aanmelden


Deel op Deel op

Details

20.00 uur
Immanuelkerk

Zoek activiteit

Van
Tot
Zoek

Activiteiten

14
DEC

Leerhuis Ermelo: Oratoria voor de kersttijd

The Messiah en het Weinachtsoratorium

Rond de kersttijd klinkt The Messiah van Georg Friedrich Händel veelvuldig in kerken en concertzalen. Veel minder vaak wordt het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach live uitgevoerd.

Wat is eigenlijk een oratorium en wat zijn de verschillen qua opbouw en stijl tussen het oratorium van Händel en dat van Bach? Naast luistervoorbeelden zullen we ook proberen met elkaar te zingen uit één van deze oratoria.Behalve deze bekende oratoria zijn er nog veel meer kerstoratoria geschreven. Wie kent bv. het Oratorio de Noël van Saint-Saëns of het kerstoratorium van Schütz? Ook minder bekende oratoria worden besproken.
We komen al helemaal in de kerstsfeer deze avond en ontdekken de muzikale rijkdom van het kerstoratorium.

Joke Hooikammer-de Graaf studeerde orgel, piano en kerkmuziek aan het Utrechts Conservatorium.Ze is organist van de Oude Kerk in Ermelo, de Westerkerk in Ermelo en de Kruiskerk in Wezep.
Verder is ze docent orgel en piano aan de Muziekschool in Elburg en dirigent van het interkerkelijk koor To You in Epe. Ook heeft ze een grote privé-lespraktijk met orgel- en pianoleerlingen.


aanmelden
20.00 uur
Oude Kerk
Meer informatie

minder
19
DEC

Seniorenmiddag

U bent weer hartelijk welkom op de seniorenmiddag!
Wat is beter om elkaar te ontmoeten rond een gezellige maaltijd?

Op 19 december aanstaande is het zover: we hopen met elkaar te lunchen.
Noteert u de datum vast?
De inloop is vanaf kwart over twaalf.

Uiteraard zijn ook jonge senioren van harte welkom. En als u nog nooit geweest bent, bent u extra welkom!

Met groet van Petra, Nel, Joke en Henke
12.30 uur (inloop vanaf 12.15 uur)
Westerkerk, De Vleugel
Meer informatie

meer
Website ontwikkeling: Exitus ICT