Lees voor
Zoek
Home > Westerkerk > Activiteiten

Activiteiten


29
NOV
10.00 uur
Oude Kerk

Leerhuis Ermelo: Morgengesprek - over het Onze Vader

We willen graag de Morgengesprekken, die we vorig jaar begonnen zijn, voortzetten. Dit jaar met een onderwerp dat in alle 7 gesprekken op tafel ligt. ‘Het volmaakte gebed’ noemen we het. Het gebed dat Jezus zélf zijn leerlingen leerde, we vinden het in Matteüs 6 (9-13) en Lucas 11 (2-4).
Volmaakt, omdat in die weinige woorden alles genoemd wordt wat we nodig hebben en waarom we God mogen vragen. Volmaakt ook, omdat in die beden nog stééds alles benoemd wordt wat er ook in ónze tijd en wereld is aan zorg, problemen, kwaad enz... De macht in de wereld, de honger, nog steeds (zoals ook armoede, uitbuiting, discriminatie), Gods en onze toekomst, alle onrecht, daders en slachtoffers van het kwaad... Jezus’ gebed bepaalt ons daarbij.
Alle 7 Ermelose gemeentepredikanten nemen één van die beden voor hun rekening. Ze zullen één en ander toelichten, waarna het gesprek op gang kan komen, over wat we God vragen én wat we zelf mogen doen. Rond de tafel, in een kleine kring...
We hopen dat u wilt meepraten – van harte welkom!

Uw wil geschiede, gelijk in de hemel alzo ook op aarde...

Ds. André Priem wil met u/ons nadenken over deze derde bede.Vragen genoeg bij deze woorden: hoe kunnen wij weten en ontdekken wat God wil? Is dat altijd duidelijk of is er ook zoiets als Gods ‘verborgen wil’? En: in hoeverre doet onze eigen wil ertoe? Wat wil ik eigenlijk? Waarnaar verlang ik? En hoe laten we God hierin meespreken?

We zullen verschillende kanten van deze bede belichten (qua uitleg en toepassing) en proberen daar onze eigen conclusies aan te verbinden...

aanmelden


Deel op Deel op

Details

10.00 uur
Oude Kerk

Zoek activiteit

Van
Tot
Zoek

Activiteiten

29
JUN

Fancy Fair voor Bulgarije

Op zaterdag 29 juni organiseren wij een fancy fair bij de Oude Kerk in Ermelo. De volledige opbrengst van deze fancy fair is bestemd voor de Bulgarije reis! De fancy fair begint om 10:00 en eindigt om 15:00. Komt u/jij ook?

Activiteiten
Tijdens de fancy fair zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud! De kinderen kunnen schminken, er is een springkussen en er zijn diverse leuke spelletjes. We spelen het rad van avontuur en ook aan de inwendige mens is gedacht. Er is koffie, thee en limonade. Ook zijn er lekkere broodjes en bakken we oliebollen.

Tweedehands spullen!
Ook verkopen we tweedehandsspullen op deze dag! Wij zijn nog op zoek naar spullen die u niet meer nodig heeft, maar waar iemand anders wellicht wel blij van wordt. Heeft u spullen?

Neem dan contact op met; (foto’s per whats-app mogen ook)
Arie van Buuren (06 54 73 08 45)
Alexander van Schaijk (06 23 34 88 96)
10.00 uur - 15.00 uur
Oude Kerk
Meer informatie

minder
31
DEC

Zie de agenda in de Scipio-app voor alle activiteiten

Een compleet en actueel overzicht van activiteiten vindt u in de Scipio-app.
Westerkerk
Meer informatie

meer
Website ontwikkeling: Exitus ICT