Home > Westerkerk > Activiteiten

20.00 uur - 21.45 uur; inloop vanaf 19.30 uur

Seminar Kerk en Israël

ThemaPaulus en de beloften voor Israël, een Bijbelstudie over Romeinen 9, 10 en 11
Datum7, 14 en 21 februari 2023
PlaatsWesterkerk
Tijd20.00 – 21.45 uur; inloop vanaf 19.30 uur
Collectebestrijding onkosten

In Rom. 9 t/m 11 spreekt Paulus over de beloften voor Israël. Allerlei thema’s passeren de revue zoals: Geldt Gods liefde nog wel voor het Joodse volk? Is de afwijzing van Jezus alleen te verklaren vanuit onwil, of heeft dit ook te maken met de raad Gods? Wat betekent het, dat er een gedeeltelijke verharding over Israël is gekomen en dat, als de tijd van de heidenen vervuld is, het evangelie weer terug zal keren naar Jeruzalem? Welke beloften staan er nog uit voor het Joodse volk?

Paulus is begaan is met het Joodse volk. Wat betekent dit voor onze houding naar Israël?

In drie bijeenkomsten bespreken we de rijke inhoud van deze hoofdstukken, waarbij er gelegenheid is uw vragen met anderen te delen.

De lezingen zijn ook via de livestream mee te maken; voor elke avond is er een andere link.

De URL's voor de bijeenkomsten zijn:
7-2-2022: https://youtu.be/xKAh_MARrOk
14-2-2022: https://youtu.be/91c_FLpRWzQ
21-2-2022: https://youtu.be/kO7yRXnqL9c

U vindt de URLs ook op https://kerkdiensten.westerkerk-ermelo.nl

Voor info:
Nel Kommers, secr. Commissie Kerk en Israël Ermelo
Tel: 0341-556180 | 06-22488158
Email: pa.kommers@planet.nl

20.00 uur - 21.45 uur; inloop vanaf 19.30 uur

MRT

Israëlavond: het ‘joods’ verstaan van de Romeinenbrief en onze relatie met Israël

Israëlavond 5 en 12 maart 2024
Thema: het ‘joods’ verstaan van de Romeinenbrief en onze relatie met Israël

Ds. Gijsbertsen verdiept zich al decennia lang in een Bijbeluitleg die wortelt in de joodse traditie. Hij is op zoek naar een theologie waarin het volk Israël de plaats krijgt die het toekomt. In twee bijeenkomsten neemt ds. Gijsbertsen ons mee in het ‘joods’ lezen van Paulus woorden in de Romeinenbrief. Veel begrippen zoals gerechtigheid, wet, geloof, werken der wet, rechtvaardiging, hebben vanuit de joodse achtergrond een ‘andere’ betekenis vergeleken met hoe wij die kennen.

Ds. Gijsbertsen zal verduidelijken hoe Paulus in de hele Romeinenbrief het volk Israël en de relatie met de andere volken op het oog heeft en dat Israël vanuit het ‘joods’ verstaan een prominentere plaats zou moeten innemen in prediking, liederen en belijdenisgeschriften.

Op de eerste bijeenkomst komen met name de hoofdstukken 1 t/m 8 aan de orde. Op de tweede bijeenkomst de overige hoofdstukken.

Beide lezingen zullen ongetwijfeld vragen oproepen, omdat het ‘joods’ verstaan nogal afwijkt van de ons bekende invulling. Op beide bijeenkomsten zal voldoende tijd zijn om met ds. Gijsbertsen van gedachte te wisselen. We hopen dat het ‘joods’ verstaan u helpt bij de verdieping van uw geloof.

Organisatie: Commissie Kerk en Israël Ermelo
Inleider: Ds. Bart Gijsbertsen
Locatie: Westerkerk, Oude Nijkerkerweg 4, 3853 JS Ermelo
5 maart: zaal 3/4 van de kerk; 12 maart: de Vleugel
Aanvang: 20. 00 uur; sluiting 21.30 uur; inloop 19.30 uur/met koffie/thee
Toegang: Gratis; collecte voor het bestrijden van de onkosten
Boekentafel: Aanwezig vanaf 19.30-20.00 uur en na 21.30 uur.
20>00 uur
Westerkerk (zaal 3/4)

Israëlavond 5 en 12 maart 2024
Thema: het ‘joods’ verstaan van de Romeinenbrief en onze relatie met Israël

Organisatie: Commissie Kerk en Israël Ermelo
Inleider: Ds. Bart Gijsbertsen
Locatie: Westerkerk, Oude Nijkerkerweg 4, 3853 JS Ermelo
5 maart: zaal 3/4 van de kerk; 12 maart: de Vleugel
Aanvang: 20. 00 uur; sluiting 21.30 uur; inloop 19.30 uur/met koffie/thee
Toegang: Gratis; collecte voor het bestrijden van de onkosten
Boekentafel: Aanwezig vanaf 19.30-20.00 uur en na 21.30 uur.
Westerkerk (de Vleugel)

Seniorenmiddag

U bent weer hartelijk welkom op onze seniorenmiddag!

Op dinsdagmiddag 12 maart is er weer een gezellige middag in De Vleugel bij de Westerkerk.

We hebben deze middag geen spreker waardoor er extra ruimte is voor onderling gesprek en contact. Natuurlijk hebben we wel een leuk programma bedacht. Het wordt vast een gezellige middag als u ook komt.

De inloop is vanaf kwart over twee. Natuurlijk krijgt u dan een heerlijk kopje koffie of thee met iets lekkers erbij. We beginnen om ongeveer half drie met het programma.

Iedereen vanaf zo’n jaar of 55 is van harte welkom!

Graag tot ziens op 12 maart!

Joke, Nel, Petra, Henke

De volgende seniorenmiddag is op 14 mei.
14.30 uur (inloop vanaf 14.15 uur)
Westerkerk, De Vleugel