Home > Westerkerk > Activiteiten

Datum: 15 november 2022
Plaats: Westerkerk; Oude Nijkerkerweg 4
Tijd: 20.00 – 21.45 uur

Voor Christenen is Jezus vooral de Heiland die ons reinigt van alle zonden. Maar is daarmee alles gezegd? Jezus is ook de Christus, de Gezalfde, de Koning! Is het aspect van zijn Koningschap niet teveel naar de achtergrond verdwenen, terwijl zowel het Oude als Nieuwe Testament veel spreekt over het Koninkrijk.

In Jesaja lezen we, dat met Zijn komst de naam van God over heel de aarde bekend gemaakt zal worden (12: 4vv). De komst van de Koning houdt ook grote beloften in voor Israël.

Amos spreekt over “het weder oprichten van de vervallen hut van David” (9:11-15). Bij de geboorte aankondiging spreekt de engel Gabriël dat God Jezus de troon van zijn vader David zal geven en dat Hij als koning zal heersen over het huis van Jacob tot in eeuwigheid en dat Zijn koningschap geen einde zal nemen (Lucas 1: 32, 33). Maria zingt in haar lofzang dat God Israël, zijn knecht, in barmhartigheid zal gedenken en de beloften die Hij aan Abraham en zijn nageslacht gedaan heeft, zal nakomen (Lucas 1: 55).
In dit seminar willen we nadenken over de betekenis van de wederkomst van onze Koning voor de wereld, maar ook voor Israël! En wat is de rol van Israël in de heilsgeschiedenis?

Het seminar is via de livestream te volgen via YouTube, en de website. Zie ook
kerkdiensten.westerkerk-ermelo.nl en de agenda van de Scipio app.

Commissie Kerk en Israël Ermelo

20.00 uur - 21.45 uur

Leerhuis Ermelo: De Oosters-Orthodoxe Kerk

Actueler kan het haast niet: nu kennismaken met de Oosters-Orthodoxe kerk – de kerk van Rusland én van Oekraïne.

Ds. Cor Harryvan woonde en werkte in Kyiv, hij weet waar hij over praat en wil dat met ons delen.

De Hoeve / Oude Kerk

Seniorenmiddag

Hartelijk welkom op de eerste seniorenmiddag van het jaar 2023.

Zoals we al verklapt hebben beginnen we dit jaar met een gezellige warme maaltijd.
U bent welkom vanaf 12 uur. De koffie staat dan voor u klaar. Rond half een hopen we te kunnen beginnen met de maaltijd.
We vinden het erg leuk om weer veel mensen te ontvangen. Ook als u nog nooit geweest bent, bent u hartelijk welkom!

Vanaf nu kunt u zich opgeven voor deze maaltijd. Er is geen toegangsprijs. Wel staat er een potje voor een vrijwillige bijdrage. Dit is geen verplichting!

U kunt zich op twee manieren opgeven. Allereerst per mail. Dit kan op het volgende mailadres: h.l.troost-laban@kpnmail.nl.
De tweede mogelijkheid is dat u even belt naar Petra. Haar mobiele nummer is: 06 44825359.
U kunt zich opgeven tot en met zondag 29 januari.

Wij hebben er nu al zin in!

Met hartelijke groet van de voorbereidingscommissie,
Petra, Joke, Nel en Henke

Leerhuis Ermelo: Morgengesprek – over onze doop

We gaan weer in gesprek met één van de Ermelose predikanten – nu met ds. Jan-Willem Leurgans.
Wat weet u van uw doop? Heeft u nog een foto? Uw doopjurk misschien?
Belangrijker: wat is de waarde, de betekenis van onze/uw doop? Genoeg om over te praten...

Geeft u zich even op? (www.leerhuisermelo.nl)

Immanuelkerk