Lees voor
Zoek
Home > Westerkerk > Activiteiten

Activiteiten


15
NOV
20.00 uur - 21.45 uur
Westerkerk

Seminar Kerk en Israël: De profetische boodschap van Advent

Spreker: ds. H. Poot
Datum: 15 november 2022
Plaats: Westerkerk; Oude Nijkerkerweg 4
Tijd: 20.00 – 21.45 uur

Voor Christenen is Jezus vooral de Heiland die ons reinigt van alle zonden. Maar is daarmee alles gezegd? Jezus is ook de Christus, de Gezalfde, de Koning! Is het aspect van zijn Koningschap niet teveel naar de achtergrond verdwenen, terwijl zowel het Oude als Nieuwe Testament veel spreekt over het Koninkrijk.

In Jesaja lezen we, dat met Zijn komst de naam van God over heel de aarde bekend gemaakt zal worden (12: 4vv). De komst van de Koning houdt ook grote beloften in voor Israël.

Amos spreekt over “het weder oprichten van de vervallen hut van David” (9:11-15). Bij de geboorte aankondiging spreekt de engel Gabriël dat God Jezus de troon van zijn vader David zal geven en dat Hij als koning zal heersen over het huis van Jacob tot in eeuwigheid en dat Zijn koningschap geen einde zal nemen (Lucas 1: 32, 33). Maria zingt in haar lofzang dat God Israël, zijn knecht, in barmhartigheid zal gedenken en de beloften die Hij aan Abraham en zijn nageslacht gedaan heeft, zal nakomen (Lucas 1: 55).
In dit seminar willen we nadenken over de betekenis van de wederkomst van onze Koning voor de wereld, maar ook voor Israël! En wat is de rol van Israël in de heilsgeschiedenis?

Het seminar is via de livestream te volgen via YouTube, en de website. Zie ook 
kerkdiensten.westerkerk-ermelo.nl en de agenda van de Scipio app.

Commissie Kerk en Israël ErmeloDeel op Deel op

Details

20.00 uur - 21.45 uur
Westerkerk

Zoek activiteit

Van
Tot
Zoek

Activiteiten

14
DEC

Leerhuis Ermelo: Oratoria voor de kersttijd

The Messiah en het Weinachtsoratorium

Rond de kersttijd klinkt The Messiah van Georg Friedrich Händel veelvuldig in kerken en concertzalen. Veel minder vaak wordt het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach live uitgevoerd.

Wat is eigenlijk een oratorium en wat zijn de verschillen qua opbouw en stijl tussen het oratorium van Händel en dat van Bach? Naast luistervoorbeelden zullen we ook proberen met elkaar te zingen uit één van deze oratoria.Behalve deze bekende oratoria zijn er nog veel meer kerstoratoria geschreven. Wie kent bv. het Oratorio de Noël van Saint-Saëns of het kerstoratorium van Schütz? Ook minder bekende oratoria worden besproken.
We komen al helemaal in de kerstsfeer deze avond en ontdekken de muzikale rijkdom van het kerstoratorium.

Joke Hooikammer-de Graaf studeerde orgel, piano en kerkmuziek aan het Utrechts Conservatorium.Ze is organist van de Oude Kerk in Ermelo, de Westerkerk in Ermelo en de Kruiskerk in Wezep.
Verder is ze docent orgel en piano aan de Muziekschool in Elburg en dirigent van het interkerkelijk koor To You in Epe. Ook heeft ze een grote privé-lespraktijk met orgel- en pianoleerlingen.


aanmelden
20.00 uur
Oude Kerk
Meer informatie

minder
19
DEC

Seniorenmiddag

U bent weer hartelijk welkom op de seniorenmiddag!
Wat is beter om elkaar te ontmoeten rond een gezellige maaltijd?

Op 19 december aanstaande is het zover: we hopen met elkaar te lunchen.
Noteert u de datum vast?
De inloop is vanaf kwart over twaalf.

Uiteraard zijn ook jonge senioren van harte welkom. En als u nog nooit geweest bent, bent u extra welkom!

Met groet van Petra, Nel, Joke en Henke
12.30 uur (inloop vanaf 12.15 uur)
Westerkerk, De Vleugel
Meer informatie

meer
Website ontwikkeling: Exitus ICT