Home > Westerkerk > Nieuws

Dinsdag 08 november 2022

15 november: Seminar Kerk en Israel

Op dinsdag 15 november organiseert de commissie Kerk en Israël een seminar. Het thema is De profetische boodschap van Advent.

Spreker is ds. H. Poot. Het seminar vindt plaats in de Westerkerk. Aanvang 20.00 uur. Voor meer informatie klik hier.

U kunt het seminar ook volgen via YouTube of de website.

Zoek nieuws

Scipio app

26 januari 2023  |  Het afgelopen jaar hebben we als wijk een pilot gehad met de Scipio app. Na evaluatie in de kerkenraad is besloten om door te gaan met de Scipio app. We gaan het gebruik van deze app de komende maanden uitbreiden. Ook zien we graag dat nog meer leden de app gaan gebruiken.

Is van u een e-mailadres bekend in de administratie en maakt u nog geen gebruik van de app? Dan krijgt uw binnenkort een e-mail met daarin een uitnodiging om de app te installeren. Dit is geen spam of phishing; u kunt dit bericht vertrouwen.

Krijgt u geen e-mail? Dan is uw e-mailadres niet bekend in de administratie. Geef uw e-mailadres door via app.wk@hervormd-ermelo.nl en we vragen het kerkelijk bureau dit in de administratie op te nemen. U kunt ook rechtstreeks het kerkelijk bureau (e-mail: kerkelijkbureau@hervormd-ermelo.nl) hiervoor benaderen.

Informatie over de Scipio app vindt u elders op de website.

26 januari 2023

Leven in relatie

20 januari 2023  |  Na de dienst van vorige week willen we komende zondag 22 januari in kleine groepen met elkaar in gesprek gaan over een aantal vragen/stellingen. We willen in een sfeer van veiligheid en openheid met elkaar van gedachten wisselen. Mede naar aanleiding van deze bezinning en de al eerder gehouden avonden willen we als kerkenraad in de loop van het nu komende voorjaar uiteindelijk ook formeel een standpunt innemen over de plaats van mensen met homoseksuele of lesbische geaardheid in onze wijkgemeente. In die zin willen we ook een concreet vervolg geven aan deze gesprekken.

Meer informatie (waaronder de vragen/stellingen) vind je hier.

20 januari 2023

Ontmoetingsavonden

20 januari 2023  |  Binnenkort beginnen we aan een serie ontmoetingsavonden in de wijk.
Het doel van deze avonden is elkaar ontmoeten. Soms kerk je al jaren samen onder hetzelfde dak, zonder elkaar echt te hebben leren kennen. Dit is een mooie gelegenheid om nader met elkaar kennis te maken of elkaar beter te leren kennen.

Voor iedere sectie zijn er twee avonden/data om uit te kiezen (lukt dit niet, dan kun je altijd aanschuiven in een andere sectie – zie onder voor de hele lijst)
De inloop is vanaf 19.45 uur, dan kunnen we om 20.00 uur beginnen.
Tijdens deze avonden willen we aansluiten bij het jaarthema van de Protestantse Kerk ‘Aan tafel’. We willen met elkaar nadenken en in gesprek zijn over het Avondmaal. Hoe beleef je het of: wat zou je willen beleven? Wat betekent het voor jou?
Dit alles natuurlijk in een ontspannen sfeer ;-)
Rond 21.30 uur willen we de avond afsluiten.
Ontmoeten we elkaar?

Hieronder volgt de volledige lijst met avonden:
Sectie 1: Maandag 6 februari (Sita en Tijmen) bij Anja Duinker thuis
Sectie 2: Maandag 6 februari (André en Dineke) in De Vleugel
Sectie 1: Dinsdag 7 februari (Mark en Dineke) bij Bart en Desiree Verhoef thuis
Sectie 2: Dinsdag 7 februari (André en Helen) bij Kees en Machteld van Dam thuis
Sectie 3: Donderdag 9 februari (Helen en Nicole) in De Vleugel
Sectie 3: Maandag 13 februari (Sita en Tijmen) in De Vleugel
Sectie 4: Dinsdag 14 februari (André en Mark) in De Vleugel
Sectie 4: Maandag 20 februari (André en Sita) in De Vleugel
Sectie 5: Dinsdag 21 februari (Mark en Dineke) bij Miranda en Wouter Macaré thuis
Sectie 5: Dinsdag 21 februari (André en Nicole) bij Alyda en Ton Bannink thuis
Sectie 6: Donderdag 23 februari (Helen en Nicole) bij Martha van der Meer thuis
Sectie 6: Maandag 27 februari (André en Tijmen) bij Bernard van den Bosch thuis

In principe krijgt iedereen thuis een persoonlijke uitnodiging voor de eigen sectie.

Mocht je op de data van je eigen sectie niet kunnen, dan is er vast nog wel een plekje bij een van de andere bijeenkomsten. Wel graag even doorgeven!

Nicole van Schaijck, vanschaijk.nicole@gmail.com 06- 5138 9009
Tijmen Bosch, tmbosch@xs4all.nl 06- 2536 8302
ds. André Priem, predikant.wk@hervormd-ermelo.nl 06- 1439 2750

Voor de volledigheid nog even de globale sectie-indeling van de Westerkerk