Lees voor
Zoek
Home > Westerkerk > Nieuws

Woensdag 22 september 2021

Meer plaats in de dienst vanaf 26 september

Vanaf 25 september gaan nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen in. Het CIO en de Protestantse Kerk hebben adviezen gegeven hoe we als kerk hiermee kunnen omgaan. Anderhalve meter afstand houden is niet langer meer verplicht, maar de Protestantse Kerk vraagt om elkaar de ruimte te geven.

In de Westerkerk kiezen we ervoor om een gedeelte van de eerder verwijderde stoelen weer terug te plaatsen. Er staan nu weer ongeveer 250 stoelen in de kerkzaal. Dit is nog steeds 150 stoelen minder dan voor de coronatijd, maar er kunnen nu veel meer bezoekers komen dan de afgelopen maanden. We vragen de bezoekers om minimaal één stoel tussen kerkgangers/gezinnen vrij te houden. Het aantal beschikbare plaatsen gaat hiermee omhoog van 80 naar ongeveer 170 plaatsen. Omdat we niet goed kunnen inschatten hoe groot de toeloop zal zijn, blijven we voorlopig nog even het inschrijfformulier gebruiken. Hiermee voorkomen we dat we bezoekers aan de deur moeten teleurstellen.

Er is uiteraard geen coronatoegangsbewijs nodig; iedereen is welkom. Wel vragen we iedereen thuis te blijven bij klachten en de gebruikelijke hygiënemaatregelen in acht te nemen.

Een werkgroep in de kerkenraad kijkt de komende weken in hoeverre de overige maatregelen losgelaten kunnen worden. Op de website staat een actueel overzicht.Deel op Deel op

Tags


corona

Zoek nieuws

Van
Tot
Zoek

Laatste nieuws

Westerkerk

Bij de zondag

23 september 2023  |  

Op zondag 24 september hoopt Gospelkoor Inspiration uit Harderwijk medewerking te verlenen aan de ochtenddienst. We zullen zeker enkele bekende gezichten vanuit West zien...

Zij zullen enkele liederen voor ons zingen en we zingen ook nog een stukje samen met hen.
Annemieke Vierwind is de organist in deze dienst.
Op deze zondag staat Handelingen 9:1-22 centraal: Saulus vervolgt christenen, maar nadat hij de stem van Jezus heeft gehoord, gaat hij in Hem geloven.23 september 2023

minder
Westerkerk

Samen in gesprek over geloven en belijdenis-doen

22 september 2023  |  

Komend seizoen zal er weer (jong-)volwassenencatechese zijn. Het is niet aan leeftijd gebonden. Het mooie van afgelopen jaar was juist de mix van leeftijden. Je kunt van elkaar leren, elkaar scherp houden.

Dit is een plek om samen met elkaar na te denken over wat geloven voor jou betekent. Om samen op ontdekkingstocht te gaan in de bijbel of aan de slag te gaan met actuele thema’s. Aan het eind is er dan de gelegenheid om belijdenis te doen. Het is een mogelijkheid, geen verplichting ;-)

Heb je interesse, geef dat dan even door aan André Priem (06-14392750), dan kijken we met elkaar welk moment, welke avond het beste uitkomt.22 september 2023

meer
Westerkerk

Diaconale reis Rwanda

22 september 2023  |  

Een paar maanden geleden kregen we via de diaconie een uitnodiging om mee te gaan op een 12 daagse rondreis door Rwanda.

Ik heb mij daarvoor aangemeld, en as. dinsdag 26 september vertrek ik. Tijdens deze indrukwekkende reis maken we kennis met het werk van World Servants en stichting Red een Kind. We bezoeken projecten, ontmoeten inspirerende lokale collega’s en organisaties en hebben ontmoetingen met de Rwandese bevolking.

Ik zie er naar uit en verwacht een onvergetelijke ervaring daar op te doen. Deze reiservaringen zal mij ook verder helpen in mijn diaconale werk.

Murabeho, Henk Onderwater22 september 2023

meer
Website ontwikkeling: Exitus ICT