Welkom in de kerk

De PKN Hervormde gemeente te Ermelo is een unieke gemeente die door de diversiteit aan wijkgemeenten op verschillende manieren in eenheid vorm geeft aan het christelijk geloof.

Wij vinden het belangrijk om aan te geven wat we willen delen. Wie je ook bent, welkom in de kerk!

toon kalender
<juli 2022>
zomadiwodovrza

Klik op de dienst om deze te beluisteren.

De vakantiediensten

Jaarlijks zijn er vakantiediensten in de maanden juli en augustus.
Ook dit jaar (2022) kunnen we weer uitkijken naar een boeiende serie vakantiediensten. Dit keer met als thema: “Groene genade, over natuur in bijbels perspectief.” Verschillende bijbelteksten, die stuk voor stuk aan dat thema raken, komen aan de orde. Hieronder staat voor elke zondag vast een korte introductie op de dienst. Bijzonder is dat we naast de bijbeltekst ook steeds een theoloog aan het woord willen laten komen die zich bezig heeft gehouden met de thematiek van schepping of natuur.
Tijdens een aantal diensten zal zoals gebruikelijk ook weer extra muzikale medewerking zijn.
We hopen velen van u bij één of meer diensten te ontmoeten!

Hartelijke groet,
Heleen Bakker, Kim Magnée-de Berg, Jan Visser en Sjoerd Zwaan

De diensten beginnen iedere zondag (10 juli tot en met 21 augustus 2022)
om 10.00 uur in de Zendingskerk aan de Harderwijkerweg 10 in Ermelo.
10.00 uur morgendienst

Foto expositie op zaterdagmiddag

Leden van fotoclub “Inspiration” uit Ermelo exposeren eigen werk, te zien op vijf achtereenvolgende zaterdagmiddagen, van 23 juli t/m 20 augustus in de Zendingskerk.
De Zendingskerk is dan geopend van 14.00 uur tot 16.30 uur.
Ermelo en omgeving vormen een belangrijke inspiratiebron. Motieven te over in de afwisseling van uitgestrekte bossen en heidevelden. Maar ook in het cultuurlandschap met zijn oeroude boerenhoeven. Verder westelijk het overgangsgebied naar de Randmeren, die zelf een geheel eigen karakter hebben met strand, water en weidse luchten. En tenslotte zijn in het dorp Ermelo zelf - voor wie er oog voor heeft - oneindig veel interessante objecten te ontdekken en vast te leggen.
Fotoclub “Inspiration” bestaat sinds 2012 en heeft acht leden. Maandelijks komt men samen om elkaars werk te beoordelen en ideeën uit te wisselen zoals interessante locaties, verrassende objecten en ongewone composities. Ook de nachten en de schemering zijn een favoriet thema. Kortom, men streeft naar echte fotografie, meer dan louter traditionele plaatjes. Nieuwe leden zijn welkom. Jaarlijks wordt in De Baanveger een overzichtstentoonstelling gehouden.

Namens de Open Kerk Commissie
Wilbert de Kruiff

Vakantiebijbelweek

De vakantiebijbelweek is een week waarin we kinderen willen leren over het geloof in Jezus Christus. Alle basisschool kinderen zijn welkom, ongeacht achtergrond, geloof of naar welke school je kind gaat. In de verhalen en werkjes vertellen we over de bijbel en het evangelie, daarin laten we zien hoe de liefde van Jezus werkt voor kinderen en wat het betekent om te geloven.

Het thema dit jaar is ''Alles andersom''. De kinderen leren Jezus kennen en ontdekken waar Hij vandaan komt, wie Hij is en wat Hij doet. Kinderen ontdekken dat Jezus totaal anders is, dat in Zijn leven ‘Alles andersom’ gaat, maar dat dit bij het reddingsplan van God met mensen hoort.

Kind(eren) kunnen aangemeld worden via de site: vakantiebijbelweekermelo.nl

Tevens is daar ook meer info te vinden en kunnen ouders/verzorgers/opa''s en oma's zich aanmelden om een ochtend te helpen.

15-18 augustus
Drie locaties; zie website